У Луцьку реєструвати місце проживання новонароджених можна просто у пологовому

0
7
У Луцьку реєструвати місце проживання новонароджених можна просто у пологовому
З початку року безпосередньо у Луцькому пологовому будинку було видано майже 900 свідоцтв про народження дітей.

Про це у коментарі виданню Волинь24 повідомила начальник Луцького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області Тамара Калинович.

За її словами, на сьогодні окрім державної реєстрації народження, батьки також можуть подати документи на реєстрацію місця проживання новонародженої дитини.

Так, Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг” від 10 грудня 2015 року внесено зміни до Закону України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”.

Зокрема статтею 6 Закону передбачено, що за бажанням батьків чи одного з них, документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини, можуть бути подані через органи державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини.

Дана норма Закону буде застосовуватись і в діяльності Луцького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Отож, документи для державної реєстрації народження і для реєстрації місця проживання новонародженої дитини, за бажанням батьків, можна подати :

- безпосередньо до Луцького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану за адресою: м.Луцьк, пр. Соборності, 18 у вівторок, середу ( крім останньої середи місяця ), четвер, п'ятницю - з 9.00 год. до 18.00 год; субота — з 9.00 год. до 16.45 год.

- уповноваженому представнику Луцького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану, який приймає документи у кімнаті виписки дітей Луцького клінічного пологового будинку у вівторок, середу, четвер, п'ятницю з 12.00 год. до 14.00 год.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні