Пам’ять жертв голодомору вшанували в багатьох країнах світу

0
5
Пам’ять жертв голодомору вшанували в багатьох країнах світу
Сьогодні у багатьох країнах вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це інформує УНІАН з посиланням на повідомлення МЗС України у Twitter.

За даними відомства, жалобні заходи відбулись у Тбілісі, Варшаві, Софії, Лондоні, Бухаресті. Також пам’ять померлих від штучного голоду вшанували у Білорусі, Туреччині, Йордані та Аргентині.

Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років. В цьому році виповнюється 84-я річниця організованого комуністичною владою колишнього СРСР геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років.

За даними дослідження, проведеного Інститутом демографії та соціальних досліджень імені М. в. Птухи НАН України спільно з американськими дослідниками,в Україні в 1932-1934 роках від голоду померло близько 4 мільйонів осіб, або 13% усього населення.

У Києві, інших містах України відбулися жалобні заходи вшанування пам'яті жертв Голодоморів, Світовий конгрес українців у ці тижні організовує вшанування пам'яті в 32-х країнах світу.

Тема заходів: "Голодомор не зламав". Цього року національні пам'ятні заходи присвячені людям, які змогли реалізувати себе, незважаючи на пережите в 1932-1933 роках.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні