У Луцьку радилися, як прибрати автомобільний колапс з Устилуга

3
3
У Луцьку радилися, як прибрати автомобільний колапс з Устилуга
Місто Устилуг заполонили автівки, що прямують до митного поста «Устилуг» для перетину українсько-польського кордону.

У передмісті, де функціонує митно-сервісна зона, перестали працювати правоохоронці, авто ринули до самого Устилуга й дощенту заполонили невелике містечко, - повідомля відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

В екстреному режимі сьогодні, 26 листопада 2016 року, Володимир Гунчик скликав нараду.

Ситуація в Устилузі помітно загострилася учора, 25 листопада 2016-го, оскільки зняли пост поліції через чималу кількість нарікань на роботу правоохоронців. Мовляв, останні, зловживаючи службовим становищем, пропускали автомобілі, що прямували до пункту пропуску, поза чергою.

Детально про ситуацію під час народи розповів Віктор Поліщук. Наголошував: мешканці відчули серйозні незручності й вимагають врегулювання ситуації. Окрім того, то – ще й питання громадської безпеки.

Тому Володимир Гунчик, аби не допустити зростання рівня напруженості, запропонував оперативно – до кінця дня створити групи громадського контролю, що діятимуть на території прикордонного міста.

До складу таких груп увійдуть представники органів місцевого самоврядування, районної влади, депутати та громадські активісти. Вони проводитимуть активну роз’яснювальну роботу з водіями та власниками авто, аби ті повернулися на територію митно-сервісної зони й залишили місто.

Залучать і правоохоронців. Вони спільно з представниками ДСНС, виконуючи доручення голови облдержадміністрації, долучаться до груп громадського порядку, аби в Устилузі забезпечити дотримання Правил дорожнього руху та громадського порядку в цілому.

Тож голова облдержадміністрації запропонував завершити роботу щодо формування згаданих груп вже до кінця суботи, себто 26 листопада.

За неділю ж навести порядок у місті та перемістити чергу авто до митно-сервісної зони. А з понеділка контроль за пропуском транспортних засобів, що прямують до Польщі, забезпечуватимуть виключно в межах митно-сервісної зони та митники й прикордонники в пункті пропуску та митного переходу.

Окрім цього, Володимир Гунчик запропонував терміново сформувати у структурі Устилузької ОТГ підрозділ муніципальної поліції, однією з функцій котрої й буде контроль за дотриманням громадського порядку, спільно з силовиками, та дотриманням пропускного режиму у митно-сервісній зоні. До співфінансування голова облдержадміністрації запропонував залучити й кошти з бюджетів тих районів і міст, мешканці котрих особливо масово перетинають кордон через ПП «Устилуг».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
приберіть нелегальні машини на польських номерах.
Відповісти
Наведіть порядок на митниці, Як можна на митницю заїжджати з міста? Повинна бути спеціальна зона відстою авто. Прикордонники повинні працювати, а не ходити один за одним і чекати поки хтось дасть на лапу.
Відповісти
Тільки автоматизація з мінімумом участі людини. Розумна електронна черга. Хто їздить в Польщу фактично всі мають інтернет. Зареєструвався 1 раз на 24год. поки не зробив поїздки знову не зареєструєшся. Після реєстрації маєш діапазон годинний. При вїзді є єкран з номерами які можуть заїхати в митницю. Декілька камер з митниці та на посту декілька які показують чергу онлайн в інтернеті.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні