Українцям організували безвіз на острів, який відкрив Колумб

0
-3
Українцям організували безвіз на острів, який відкрив Колумб
Україна домовилась з острівною державою Сент-Кіттс і Невіс в Карибському басейні про скасування візових вимог.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на "Твіттер" місії України при ООН.

"Міністр закордонних справ Павло Клімкін і міністр закордонних справ Сент-Кітса і Невіса Марк Брентлі підписали угоду про скасування віз", - сказано в ньому.

Підписання відбулося під час зустрічі міністрів 22 вересня в рамках 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.



Як зазначає прес-служба МЗС України, положеннями угоди передбачається, що громадяни України та громадяни Федерації Святого Кристофера (Сент-Кіттса) й Невіса, які користуються дійсними проїзними документами, можуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати строком до 90 днів без віз на територіях, відповідно Сент-Кіттс і Невісу та України.

Сент-Кіттс і Невіс - федеративна держава з населенням близько 55 тисяч осіб, розташована на двох островах в східній частині Карибського моря.



Клімат на островах вологий і жаркий, середньомісячні температури близько +26°C, зрідка знижуються до +18°C або зростають до +32°C. Опадів від 1500 мм на рік на низовинах до 3700 мм в горах. Опади розподіляються досить рівномірно протягом року. Дощовий сезон (дощі йдуть не часто) - з травня по листопад.

Частина пляжів на островах Сент-Кітс і Невіс - з темним (майже чорним) вулканічним піском. Є також пляжі з білим і золотистим піском.

До місцевого "піковий" зимовий сезон (з грудня по лютий) острови переповнені туристами, а ціни помітно вище, - пише tourweek.ru.

Також зазначимо, що авіакомпанії просять за квиток в одну сторону (економ класом) 43-45 тисяч гривень.




Довідково: Корінними жителями острова Сент-Кітс були індіанці-кариби.

Острови відкриті X. Колумбом в 1493 році. Іспанці не стали їх колонізувати.

У 1623 році на Сент-Крістофері (стара назва Сент-Кітса) засновано англійське поселення (перше в Вест-Індії);

в 1624 році - французьке.

З 1625 року разом з островом Ангілья - колонія Великобританії, що стала для неї базою завоювання інших островів регіону, за що її називали «матір'ю англійських колоній у Вест-Індії». На північному заході острова, на висотах, розташовується добре збережена фортеця Брімстоун, яку називають «Гібралтар Карибського моря».

У 1623 року спільні франко-англійські каральні сили влаштували різанину місцевого індіанського населення, знищивши до 4 000 осіб в долині річки, названої в зв'язку з цим Кривавої, по водах якої тіла протягом 3 днів виносило в море.

З XVII століття між Великобританією і Францією йшла боротьба за володіння островами, поки, нарешті, за Версальським договором 1783 року вони остаточно не перейшли під владу англійців.

З 1871 до складу англійської колонії увійшли ще й Підвітряні Острови, а з 1958 - Вест-Індської федерації.

У 1967 році Сент-Кітс, Невіс і Ангілья отримали статус «асоційованого з Великобританією держави» з внутрішнім самоврядуванням. Питання зовнішньої політики і оборони залишалися в компетенції Великобританії. У 1980 році Ангілья вийшла зі складу федерації трьох островів.

З 19 вересня 1983 року - незалежна держава Федерація Сент-Кітс і Невіс.

У 1998 році був проведений референдум з питання виходу острова Невіс зі складу федерації і утворення на ньому незалежної держави. «За» проголосувало 62% виборців, проте рішення не було прийнято, тому що для позитивного рішення згідно з законом «за» повинні проголосувати не менше 2/3 виборців.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні