У Луцьку покажуть фільм, який претендує на «Оскар»

0
4
У Луцьку  покажуть фільм, який претендує на «Оскар»
У Луцьку в рамках міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно покажуть фільм "Українські шерифи".

Відкриття ХІІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. відбудеться 28 листопада о 18:30 у Палаці культури міста Луцька фільмами циклу «Енциклопедія Майдану».

Перегляд і обговорення фільму "Українські шерифи" відбудеться 29 листопада о 17:00 в актовій залі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

"Укаїнські шерифи" - історія про двох чоловіків села Стара Збур’ївка Херсонської області, котрі взялися охороняти громадський порядок. Вони то рятують жінку від анаконди, то вселяють безпритульного Колю в порожню хату (щоб він, нарешті, став людиною), то вберігають неписьменного Індіанця від неминучого арешту... Це село для них – то їхня країна.

Зйомки фільму тривали 4 роки, після чого обидва герої перемогли на місцевих виборах 2015 року і стали депутатами сільської ради.

Світова прем’єра стрічки відбулася рівно рік тому (в листопаді 2015 року) на Амстердамському міжнародному документальному кінофестивалі, де й отримала Спеціальний приз журі за найкращий повнометражний документальний фільм.

Другий приз дістався вже в Україні на Міжнародному фестивалі Docudays UA у березні 2016 року. А вже в 2017 році стрічка представлятиме Україну на престижній премії «Оскар» як найкращий фільм іноземною мовою.

Вхід вільний

Координатор фестивалю на Волині – ВОГО «Волинський прес-клуб» (Богдана Стельмах – тел.: (066) 203-50-31, (063) 11-96-797, (067) 756-24-20)

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні