У Луцьку добровольців визнають учасниками АТО

1
-4
Депутати Луцькради розглянуть рішення про визнання добровольців, такими, що воювали в АТО. Це дасть право бійцям брати участь у всіх програмах підтримки, реабілітації чи забезпечення житлом вфйськових.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцькради з питань питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко, - повідомляє Волинь Post

Він пояснив, що проект рішення напрацьований спільно у співпраці з воїнами-добровольцями.

А оскільки це питання довгий час не вирішується на державному рівні, тож рішення міської ради сприятиме вирішенню проблем добровольців у місті Луцьку.

«Ми у Луцьку хочемо рішенням сесії визнати осіб з числа лучан, які перебували чи перебувають у складі добровольчих батальйонів, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, але в подальшому, бійці яких не увійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення», - сказав Григоренко.

Водночас проект рішення передбачає звернення до президента, Верховної Ради та голови Волинської обласної ради щодо внесення змін до чинного законодавства в частині визнання учасниками бойових дій бійців добровольчих формувань усіх рівнях влади.

«Наразі ми хочемо поширити на добровольців наші міські програми: житлову, яка передбачає співфінансування 50 /50; комплексну програму підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних Сил України, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих військовослужбовців», - сказав Сергій Григоренко.

Для того, аби визначити, кого саме із добровольців «легалізують» буде вирішувати спеціальна комісія при міськраді, до якої увійдуть державні службовці та представники громадськості.
У свою чергу добровольці мають подати документ від підрозділу, в якому воювали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Многие из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/goroskop/tochnij-goroskop-kozerig-na-2017-rik-dlya-cholovika-ta-zhinki.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/vitinanki-na-novij-rik-2018.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/virobnichij-kalendar-na-listopad-2018-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/zarplata-rabotnikov-apparata-suda-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/prognoz-pogody/yaka-bude-pogoda-na-pasxu-2019-roku-v-ukra%d1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні