У Луцьку науковці розкритикували ухвалу польського Сейму

4
9
У Луцьку науковці розкритикували ухвалу польського Сейму
У Луцьку, під час Всеукраїнського круглого столу, науковці розкритикували липневу ухвалу польського Сейму.

У Луцьку, 18 листопада, Волинська крайова організація товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, за підтримки Волинської обласної державної адміністрації, провела Всеукраїнський круглий стіл на актуальну тему: «Сучасний стан та перспективи українсько-польських взаємин в контексті європейської безпеки».

Учасниками круглого столу стали провідні науковці у проблемі:Оксана Каліщук, Микола Кучерепа, Людмила Стрільчук, Валерій Бортніков (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки), Олександр Добржанський, Сергій Федуняк (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича), Василь Марчук (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника), Богдан Якимович (Львівський національний університет імені Івана Франка).

Модератором круглого столу виступив Олександр Зінченко – радник Голови Інституту національної пам’яті.

Дискусія круглого столу лежала у трьох головних площинах: науковий дискурс навколо українсько-польського протистояння у роки Другої світової війни; політико-правовий аналіз ухвали польського Сейму від 22 липня 2016 р. та суспільний резонанс ухвали і її вплив на міжнаціональні стосунки.

Українські науковці гостро розкритикували ухвалу польського Сейму, вказали на безпідставність численних тез документу.

Захід благословив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич) (УПЦ КП) зазначивши, що започаткована справа є благим діянням на шляху порозуміння та єднання двох сусідніх народів.

Тематика круглого столу зацікавила всіх: від студентської молоді, викладачів вишів, політологів, журналістів, пересічних громадян, які активно долучалися до загального обговорення.

Варто підкреслити, що палка дискусія переросла у конкретну резолюцію, яка адресується високоповажному керівництву держави, з метою формування загальнодержавної політики українсько-польського порозуміння на тлі складних історичних перепитій.

Теги: дискусія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чого волинських науковців представляють викладачі із списку найбільших хабарників СНУ (за винятком Каліщук)? Невже нема нікого достойнішого за Бортнікова, який до проблеми польських взаємин має відношення завдяки жінці, яка бере по 300 гривень за екзамен із історії Польщі через "санича".
Відповісти
Що за загальні фрази??? Де сама ухвала сейму і "конкретна резолюція" круглого столу???
Відповісти
До Андрій. Хто не читав ухвали сейму може на такі заходи не зважати
Відповісти
Я до того, що ця стаття не відповіла на жодне питання, яке нібито намагалася висвітлити, а тому є просто порожньою писаниною і "тратою паперу".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні