Бомжі-грабіжники і хитрий дідок: «весела» ніч на Луцькому вокзалі

1
-9
Бомжі-грабіжники і хитрий дідок: «весела» ніч на Луцькому вокзалі
Літній мешканець містечка Дубно, приїхавши у Луцьк, влип у неприємну історію: захотівши випити чарку з випадковим знайомим, продемонстрував, що має гроші. І був пограбований…

ВИПАДКОВИЙ ЗНАЙОМИЙ

Ще близько 21:00 четверга, 17 листопада черговий екіпаж «Самооборони» заїхав на залізничний вокзал Луцька. «Жеде» вокзал – точка, де завжди підвищена ймовірність бійок, грабежів чи якихось інших «чепе».

В залі очікувань «самооборонівці» побачили літнього дідуся і чоловіка років 50-ти: ті сиділи і просто на сидіннях розпивали горілку. На прохання припинити порушення чоловіки слухняно заховали пляшку з закускою.

Схоже було, що пригощав саме дідусь. Він розповів, що приїхав з Дубна і сьогодні ж має їхати назад.

– Але з залізничного вокзалу у Дубно ви не заїдете! – здивувалися самооборонівці.

– То переночую тут, а вранці піду на автостанцію! – дідусь хитро примружився.

І додав:

– Тим більше гроші на горілку у мене ще є! – і підморгнув товаришу…

Той, як виявилося, щойно з дідусем познайомився. У старому одязі і неголений, був схожий на безхатченка. І в вокзальному "антуражі" підорз особливих не викликав.

Активісти знизали плечима, ще раз попередили чоловіків про відповідальність на розпиття спиртних напоїв у публічних місцях – і поїхали патрулювати далі.

ПОГРАБУВАЛИ В ТУАЛЕТІ

На годиннику було за третю ночі, коли на пульт 102 поступив виклик: пограбування на залізничному вокзалі у Луцьку.

Патрульні із «Самообороною» прибули на місце. В залі очікувань сидів п’яний і заплаканий дід. У пограбованому «самооборонівці» впізнали вечірнього дубнівського хитруна. Що сталося?

- Я тільки пішов в туалет. Ще не виср....ся. І удар! І в угол. І десь два рази так! Дєньгі отдай! Кажу - які дєньгі? Дєньгі я сказав гані! Каже - не вийдеш. А шо він винімав?.. Шось чорт його знає... Чи ножа, чи шо. Каже: ти отсюда не вийдеш. І коли я вибіг вони он туди поп...дили. І всьо...



З горем навпіл постраждалий описав грабіжників. Обоє – десь 50-річного віку. Вкрали 500 гривень.

ЛИХИЙ ПОПЛУТАВ

За описом поліцейські в одному з грабіжників впізнали «місцевого» вокзального безхатька. Стали шукати – і невдовзі зловили його на проспекті Грушевського. Той, нетверезий, чимчикував собі спокійно в бік вокзалу. Так би мовити, вертався «додому».

– Ти що, в грабіжники подався?! – дивувалися правоохоронці, допитуючи бомжа, адже той завжди мав репутацію спокійного і неконфліктного п’янички.

– Біс поплутав – став рвати на грудях сорочку той. – Випити дуже хотів. А тут якийсь підходить, каже: давай в того діда гроші відберемо. Я зараз з ним вип’ю, а потім скажу, що робити…

Безхатько розповів, що після вдалої «операції» вони разом з новим знайомим найняли таксі – і поїхали у центр Луцька. Там десь роздобули «чекушку», випили, «подільник» дав бомжу 10 гривень – і зник. А той купив в аптеці пляшечку настоянки глоду, випив – і пішов собі назад на вокзал…

* * *

Грабіжника-новобранця поліція затримала і повезла «оформляти» у міськвідділ. А хитрий і пограбований дідусь з Дубна так і сидів на вокзалі, тверезіючи і бідкаючись через втрачені 500 гривень.

Данило ГЕТЬМАН
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В чому мораль цієї байки? Простіше кажучи: де інфоповід до написання цього опусу?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні