У Києві волиняни вимагали продовження програми «енергоефективних» кредитів

1
7
У Києві волиняни вимагали продовження програми «енергоефективних» кредитів
Урядова програма "Теплі кредити" повинна діяти і наступного року, а у бюджеті на 2017 рік потрібно закласти значно більше коштів на цю справу.

Про це переконували у четвер, 17 листопада, під час брифінгу у Києві народні депутати-волиняни Ігор Гузь й Ігор Лапін з Віце-прем'єр-міністром - Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком, а також представники ОСББ з Луцька, Володимира-Волинського, Нововолинська, Любомля та інших регіонів країни.

"Ми не звертаємось, а вимагаємо продовження програми "теплих" кредитів. На прикладі Луцька можна показати, що прогрес є, що сьогодні люди готові змінювати, модернізувати своє житло самі, не чекаючи допомоги. Але якшо держава допомагає, прогрес є більшим. у Луцьку у 2015 році кредитами скористалися 10 ОСББ на загальну суму 3 мільйона гривень, то вже цього року за 9 місяців об’єднання взяли 9 мільйонів кредиту", - наголосив голова ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук.

Лучанин переконаний, що за п'ять років дії програми "Теплі кредити" можна зменшити використання газу в житловому секторі вдвічі. Тож він підкреслив необхідність виділення коштів на реалізацію програми.

"У бюджеті передбачено 50 мільярдів гривень на субсидії. У пропорції з цією сумою, 400 мільйонів гривень на "Теплі кредити" - не співмірні. Разом із Урядом, коаліцією, лідерами ОСББ маємо знайти механізм і збільшити кошти в наступному році на цю програму. Тому що вона показала свою ефективність", - зазначив Ігор Гузь.

Віце-прем’єр Геннадій Зубко натомість переконаний, що лише збільшення фінансування програми "Теплих кредитів" не вирішить проблеми.

"Потрібні базові закони, які дозволять не тільки впроваджувати енергоефективність, а ще й її обліковувати та управляти тією енергією, що вдалося заощадити", - наголосив Геннадій Зубко.

Зараз, на його думку, потрібні такі закони: "Про енергоефективність будівель", "Про комерційний облік" та "Про житлово-комунальний позов", "Про фонд енергоефективності"

Підтримати фінансування програми у парламенті в четвер не вдалося. Цьому завадив демарш фракції "Самопоміч".

"Мені прикро, що наші колеги з "Самопомочі" зробили демарш з Парламенту, і тому цей закон, який був би корисний для ОСББ і для "Теплих кредитів", був м’яко кажучи, провалений. Але, я думаю, що співпраця все-ж буде налагоджена", - зазначив Ігор Лапін.

Активну позицію у цьому питанні зайняли представники трьох областей: Волинської, Львівської і Дніпровської.

В Україні на сьогодні створено 22 тисячі ОСББ, що господарюють у 120 тисячах будинків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це Гузь сам у себе вимагає чи в Лапіна?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні