Зарано наробили паніки, - Ващенюк про ймовірну смерть дитини від поліомієліту

2
5
Зарано наробили паніки, - Ващенюк про ймовірну смерть дитини від поліомієліту
Смерть 12-річного хлопчика із селища Головне на Волині здійняла паніку на всю Україну: ймовірною причиною раптової загибелі дитини може бути поліомієліт!

Сьогодні у Головному на Любомльщині ховають 12-річного школяра, який помер від раптової хвороби. Повідомлення про те, що дитина загинула від поліомієліту, здійняло паніку на всю Україну.

У неділю ввечері, 13-го листопада, у хлопчика піднялася температура, скаржився на слабкість у руках та ногах. А вранці вже не зміг встати з ліжка. Батьки швидко доставили дитину в лікарню до райцентру. Там, оперативно оглянувши хворого (а в хлопчика вже на той момент був парез рук і ніг) його реанімобілем доставили до Луцька, в обласну інфекційну лікарню. У середу, 16 листопада, у лікарні дитина померла.

За неофіційною інформацією, що шириться у соцмережах, у довідці про смерть дитини йдеться саме про поліомієліт. І це викликає масу запитань. По-перше, чи отримувала дитина всі необхідні щеплення від поліомієліту? Якщо так, то звідки діагноз? По-друге, чи підтверджений він лабораторно?

На прохання "Волинь24" начальник управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк прокоментував ситуацію:

"Діагноз поліомієліт ніхто не ставить. Сьогодні ми завезли матеріал в Київ. Чекаємо, що до кінця дня будуть результати аналізу. Та й поліомієліт так блискавично не протікає. Тому швидше за все це щось інше. Є такий синдром Гієна - Барре. Він теж під знаком питання.

За тими матеріалами, що у нас є, дитина щеплювалася. Наступна ревакцинація у неї мала б бути в 14 років.

У ЗМІ пишуть і про поліомієліт, і про ніби-то ускладнення від щеплення індійською вакциною й від цього від помер. Хлопчикові не робили ніяких щеплень індійською вакциною.

На превеликий жаль, бувають такі прикрі випадки..."

Довідково. Синдро́м Гіє́на—Барре́ — гостра автоімунна запальна полірадикулонейропатія, яка проявляється млявими парезами і паралічами, порушеннями чутливості, вегетативними розладами. Так як на сьогодні поліомієліт є майже усуненим у більшості країн світу, то синдром Гієна — Барре залишається на даний час найбільш частою причиною гострого млявого паралічу і являє собою одну з серйозних надзвичайних ситуацій в неврології.

Точні причини синдрому Гієна—Барре досі залишаються недостатньо з'ясованими. Часто він розвивається після гострої інфекційної хвороби. Першими ознаками синдрому Гієна — Барре є оніміння, парестезії, слабкість, біль у кінцівках, або певна комбінація цих симптомів.

Основним симптомом вважають м'язову слабкість у кінцівках, і головною особливістю її є наявність двостороннього і симетричного ураження кінцівок. Слабкість прогресує у межах від 12 годин до 28 днів, перш ніж розпал цього синдрому буде досягнуто.


ЧИТАТИ ТАКОЖ "НА ВОЛИНІ ВІД ПОЛІМІЄЛІТУ ПОМЕРЛА ДИТИНА, - ЗМІ"




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЗАТЕ У ТЕБЕ СТІЛЬКИ МАЙНА ПРОХФЕСОР....
Відповісти
Кажуть ще двох дітей в лікарню забрали
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні