На луцькому сміттєзвалищі хочуть видобувати газ

0
5
На луцькому сміттєзвалищі хочуть видобувати газ
На полігоні, що у селі Брище Луцького району планують видобувати біогаз. Договір з інвесторами міська рада може підписати вже цього місяця.

Про це стало відомо у вівторок, 15 листопада, під час круглого столу на тему: "Перспективи дегазації міського сміттєзвалища".

Наприкінці місяця, на сесії, Луцька міська рада може підписати договір з ТОВ «Озон Біогаз Інвестмент Луцьк» про видобуток біогазу та дегазацію міського сміттєзвалища, що у селі Брище.

Заступник луцького міського голови Юрій Моклиця розповів, що наразі в Україні є дві речі, які заважають реалізовувати проекти по дегазації – це бюрократія та «бажання безкінечно торгуватись».

У Луцьку ж ці проблеми, з його слів вирішені, місто більше року веде перемовини з голландськими інвесторами і вже напрацьовано конкретні пропозиції.

Гендиректор ТОВ «Озон Біогаз Інвестмент Луцьк» Віталій Тітунін розповів, що підприємство є дочірньою структурою голландської компанії Global Health Fіnancіal Resolutіon Servіces B. V.

Зі слів чоловіка, звалищний газ, який утворюється від гниття сміття, неабияк шкодить екології. Зокрема, він не лише забруднює атмосферу, а й збільшує викиди парникових газів, що в свою чергу підвищує температуру повітря.

Однак, цей газ можна використовувати для заправки автотранспорту та тепловіддачі і тим самим зменшити негативний вплив на екологію. Луцький біогаз вже перевіряли у німецькій лабораторії, яка підтвердила його якість.

В разі підписання договору підприємство зробить 2-3 свердловини на кожному гектарі сміттєзвалища. Їх глибина – 15-20 метрів. Також на території полігону можуть побудувати газозбірну станцію. Договір з міською владою підприємство планує підписати на десять років. По завершенню цього терміну «Озон Біогаз Інвестмент Луцьк» обіцяє законсервувати всі установки, аби перешкодити виділенню метану в атмосферу.

До слова, підготовчі роботи можуть тривати до кінця 2017 року, тож безпосередньо дегазація розпочнеться у 2018 році.
Планується, що кожного року міський бюджет отримуватиме 1,2 мільйона надходжень від дегазації, а також кошти від «зеленого тарифу».

Наразі підприємство також веде перемовини з містами Ковель, Чернівці, Суми та Кропивницький.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні