--> 63 камери і 48 кілометрів кабелю: на луцьких вулицях буде відеоспостереження | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

63 камери і 48 кілометрів кабелю: на луцьких вулицях буде відеоспостереження

1
3
63 камери і 48 кілометрів кабелю: на луцьких вулицях буде відеоспостереження
Міська влада визначила фірму, яка встановить на луцьких вулицях систему відеоспостереження. Із київським ТОВ «ІТ-ІНТЕГРАТОР» уже уклали договір та здійснили перший авансовий платіж.

Згідно із проектом, у Луцьку планують встановити 63 камери.

«Камери будуть на виїздах з міста, в людних місцях, наприклад, на Театральному майдані, на майдані біля пам’ятника Грушевському, біля центрального входу в парк, на світлофорних об’єктах. Для цього доведеться прокласти 48 кілометрів кабелю. Я щодня контактую із виконавцями, вони вже закупили деякі матеріали і підготували дозвільну документацію на початок робіт», – розповів начальник управління капітального будівництва Луцької міськради Леонід Карабан.

Міська рада оцінила заплановані роботи в 11 млн грн, проте під час тендеру вартість знизилася: обидва претенденти запропонували меншу суму. ТОВ «ІТ-ІНТЕГРАТОР» взялося встановити відеоспостереження за 7 млн 584 тис грн.

Наразі депутати проголосували за виділення лише 1,8 млн грн для реалізації першого етапу проекту.

Відоспостережння заплановане в першу чергу для допомоги правоохоронним органам у розслідуванні злочинів та правопорушень, а також – для профілактики злочинності.

Відтак, центр управління буде розташований в одному із приміщень міськради – на вул. Богдана Хмельницького, 17.

Крім того, «картинку» із камер будуть передавати і у міськвідділ поліції, що на вул. Грибоєдова.

«У двох західноукраїнських містах встановлене вуличне відеоспостереження, і статистика розкриття злочинів на порядок покращилася», – зауважив начальник луцької поліції Олег Кічук.

Цікаво, що у 2007 році міська влада робила спробу встановити на вулицях міста відеоспостереження. У центральній частині міста та поруч із 5 школою спорудили до десятка камер, а в міськвідділу облаштували кабінет із моніторами.

Тим не менше, система відео спостереження так і не запрацювала належним чином: міліція та чиновники не змогли домовитися, хто повинен вводити нові посади і штатні одиниці для обслуговування техніки.

За словами керівника луцької поліції, наразі встановлена десять років тому техніка не працює.

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Буде так як у 15-ій маршрутці. Пам"ятаєте монітори з рекламою. Де вони?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні