У фінських школах скасують усі уроки

0
4
У фінських школах скасують усі уроки
Система освіти в Фінляндії вважається однією з кращих в світі. У рейтингах з оцінки освіти ця країна входить в десятку найпрестижніших. Однак місцева влада не прагне спочивати на лаврах і вирішила влаштувати справжню революцію в шкільній системі, - пише adme.

Чиновники хочуть скасувати шкільні предмети: тепер не буде уроків фізики, математики, літератури, історії та географії.

Глава Департаменту освіти Гельсінкі Марьо Кіллонен так пояснює зміни: «Є школи, в яких викладають старомодним способом те, що було добре на початку 1900-х років. Але потреби зараз змінилися, і ми повинні створити щось придатне для XXI століття».

Замість окремих предметів школярі вивчатимуть події і явища в міждисциплінарному форматі.

Так, наприклад, Друга світова війна буде розглядатися з точки зору історії, географії та математики.

А при вивченні курсу «Робота в кафе» учні отримають комплексні знання з англійської мови, економіки та комунікативні навички.

Така система вводиться для старшокласників починаючи з 16 років. За задумом, учень повинен буде сам вибрати, яку тему або явище вивчати, виходячи з уявлень про їх необхідність для подальшого життя. Таким чином, підліткам не треба буде проходити повний курс фізики чи хімііі і задаватися вічними питаннями: «А мені це треба?» І «Для чого я все це вчу?».

Також змінюється традиційний формат спілкування «вчитель - учень».

Учні не сидітимуть за партами і тривожно чекати, коли ж їх викличуть до дошки. Замість цього буде спільна робота в невеликих групах і обговорення проблем.

Фінська система освіти заохочує роботу в колективі, а тому зміни в роботі торкнуться і викладачів. Шкільна реформа вимагатиме більшої взаємодії між учителями різних предметів.

Приблизно 70% педагогів в Гельсінкі вже пройшли підготовку за новою системою подачі інформації і отримають надбавку до зарплати.

Повністю оновити систему планується до 2020 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні