Луцькі ОСББ можуть залишитись без державних грошей: нардепів просять про допомогу

1
-7
Луцькі ОСББ можуть залишитись без державних грошей: нардепів просять про допомогу
Луцькі ОСББ просять продовжити фінансування програми «Теплі кредити», яка дозволяє українцям отримувати компенсацію за кредити, взяті на енергоефективність.

Про це йшлося під час зустрічі з нардепами Ігорем Гузем та Ігорем Лапіним, що відбулась у понеділок, 7 листопада, у луцькому Центрі енергоефективності та енергозбереження.

Очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук, голова правління Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк та експерт проекту «Енергоефективність в житловому секторі України» IFC у Волинській області Петро Лавринюк звернулись до волинських народних депутатів з проханням посприяти продовженню Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2016 роки, більш відомої під назвою «Теплі кредити».


Роман Бондарук пояснив, що в Уряді наступного року функції цієї програми хочуть перекласти на Фонд енергоефективності. Однак, для того, щоб цей фонд запрацював, потрібно щонайменше ухвалити відповідний закон. І це при тому, що проект закону досі не подали в парламент.

Читати більше про Фонд енергоефективності.

«Навіть, якщо сьогодні проект закону подадуть у Верховну Раду, він зможе запрацювати не раніше серпня-вересня наступного року. Тож фактично наступного року ми можемо залишитись без державної компенсації тіла кредитів, взятих на енергоефективність», - наголосив чоловік.

Очільник Ради голів ОСББ Луцька запевнив, що продовження цієї програми життєво необхідне, адже якщо в 2015 році луцькі ОСББ взяли більше трьох мільйонів гривень «енергоефективних» кредитів, то цьогоріч ця сума виросла до 9 мільйонів. Так, за 9 місяців 13 місцевих ОСББ скористались шансом взяти участь у державній програмі і отримати компенсацію частини тіла кредиту. Це в свою чергу дозволило їм провести енергоефективні заходи і суттєво зекономити тепло під час опалювального сезону.


«Хочемо, щоб ви зайняли позицію і наголосили на тому, що кошти на енергоефективність потрібні», - звернувся до парламентарів Роман Бондарук.

Ігор Гузь та Ігор Лапін своєю чергою пообіцяли, що озвучать це питання на засіданні фракції «Народного фронту», спробують зібрати підписи колег, а також звернуться до Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка з проханням вирішити проблему.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розшифруйте Лапіну абревіатуру ОСББ, бо він дивиться, як баран на нові ворота - не розуміючи своїм мікромізком про що йдеться!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні