Луцькі волейболістки переграли «Галичанку»

0
-5
Луцькі волейболістки переграли «Галичанку»
У наднапруженому кубковому протистоянні волейболістки "Волині" здолали принципових суперниць з Тернополя. Для перемоги підопічним Богуслава Галицького знадобилось чотири партії - 3:1 (18:25, 25:23, 25:20, 25:23), - пише Волинська газета.

Не так багато часу минуло після видовищного двобою "Галичанки" та "Волині" у Тернополі - і ось в рамках Кубка України ці команди зустрілись вже у Луцьку в обласній ДЮСШ. Так сталось, що гра була центральною у Луцькій зоні турніру: ще вчора обидві команди здобули переконливі перемоги (волинянки - над віниицьким "Білозгар-Медуніверситетом", а суперниці - над рівненською "Регіною"), а тому переможець цієї пари практично забезпечував собі вихід до наступного раунду Кубка.

У першій партії зрозуміти, які дівчата були господарками майданчика, можна було лише з реакції глядачів на трибунах: на самому паркеті доволі впевнено панували гості. Взявши хороший старт, "галичанки" так і не підпустили підопічних Богуслава Галицького на близьку відстань, впевнено вигравши 25:18.

Втім, не полишало відчуття, що наші дівчата можуть додати. Так і сталося у другій партії - і тепер уже екс-волинянці Олені Туркулі разом з партнерками по команді довелося важко працювати. Хоча, без нервів та "гойдалок" не обійшлося - наприкінці другого ігрового відрізку волинянки якимось дивом "розбазарили" комфортні 22:19 та навіть випустили суперниць вперед у рахунку. Однак тим і цікавий жіночий волейбол, що не знаєш, у кого коли здадуть нерви. У вирішальний момент за рахунку 23:23 це сталося у волейболісток "Галичанки". Спочатку свій удар за межі майданчика відправила Туркула, а потім гості з Тернополя не впорались з прийомом - 25:23 на користь "Волині"!

Можливо, саме ці моменти стали переломними у грі, але після другої партії луцькі дівчата вчепились за результат, як то кажуть, "мертвою хваткою". Дівчата як ніколи класно грали на прийомі та майстерно блокували удари суперниць - особливо, на суб'єктивну думку автора, у цьому аспекті відзначилась Марина Скрипник - у неї сьогодні, що називається, йшло (хоча при цьому слід відзначити усіх дівчат - але традицію відзначати гравця матчу придумав не я). Втім, за впевненою перемогою у третій партії (25:20), лучанки усе ж змусили глядачів понервувати наприкінці четвертої - ведучи у рахунку 17:11, 19:15, вони все ж підпустили суперниць до вирішальних розіграшів. На щастя, у наших дівчат нерви знову виявилися міцнішими, а волейболістка "Галичанки" Оксана Мадзар "змазала" останню подачу - 25:23 і перемога "Волині" з рахунком 3:1!

У іншому поєдинку екс-волинянки Анна Житовоз та Юлія Козачковська у складі вінницького "Білозгар-Медуніверситету" взяли гору над суперницями з "Регіни" - 3:1 (25:18, 26:28, 25:12, 25:16). Саме проти рівненських суперниць підопічні Галицького повинні зіграти останній акорд першого етапу Кубка України і, таким чином, забезпечити собі путівку до півфіналу турніру. Тому - ніякої недооцінки і вперед, дівчата! Ви це зробите!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні