Підсумок головних подій в Україні і світі: 4 листопада 2016

0
-1
Підсумок головних подій в Україні і світі: 4 листопада 2016
У Кабміні обіцяють зростання окладів бюджетників на 50%. Міністр соцполітики заявив, що, зокрема, зарплата вчителя вищої категорії, якого віднесуть тепер не до 12, а до 14 розряду, з 1 січня становитиме від 5266 грн до 6841 грн.


Україна та Албанія підписали угоду про безвізовий режим. Документ своїми підписами скріпили міністри закордонних справ України та Албанії Павло Клімкін і Дітмір Бушаті.

Україна розраховує наростити власний видобуток газу на 500-700 млн. кубометрів, а до 2020 року вийти на достатній обсяг газу для того, щоб повністю забезпечити внутрішні потреби. Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.


В Черкасах громадськість проти нового начальника поліції Валерія Лютого. Активісти стверджують, що Лютий, будучи керівником поліції Кривого Рогу, нібито сприяв фальшуванню місцевих виборів.
Сьогодні близько півгодини активісти намагалися прорватися до приміщення. У цей час вони також підпалили під вікнами поліції шини.

Через дві години Лютий таки вийшов до активістів і закликав їх покинути приміщення ГУНП. Правоохоронець недовго поспілкувався із громадськістю, яка вимагала в нього написати рапорт на звільнення. Після цього Лютий вийшов із управління і під крики «ганьба» поїхав на автомобілі з місця подій.


У Москві пройшов антикремлівський «Російський марш». Кілька сотень людей із націоналістичними прапорами скандували: «Путін у всьому винен», «Кадиров нам не герой», «Чечня нам не указ», «Сталін - кат російського народу». Як повідомив УНІАН один із учасників акції, вони протестували проти агресивної зовнішньої політики Кремля, війни з Україною та бойових дій у Сирії. За його словами, поліція вилучила державні прапори України, пояснивши це так: «Щоб не створювати напруги».

Британці передумали виходити з ЄС – свідчать результати опитування, що провели нещодавно в Туманному Альбіоні. Думки британців з приводу членства в Євросоюзі змінилися після референдуму 23 червня, тепер більшість хочуть, щоб Британія залишилася в «європейській сім'ї».

Луцька «Волинь» програла Кам’янській «Сталі» вдома з рахунком 0:1. Це був стартовий матч 14-го туру чемпіонату України з футболу.
Доля поєдинку була вирішена в середині першого тайму. Гол з пенальті забив Сільвано Комваліус.

Джерело: УНІАН.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні