Гройсман пообіцяв нардепу Гузю дати на нововолинську шахту 300 мільйонів

0
7
Гройсман пообіцяв нардепу Гузю дати на нововолинську шахту 300 мільйонів
Нардеп Ігор Гузь звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із проханням дати зрозуміти людям, яке майбутнє чекає на нововолинську шахту №10.

«Я прошу відверто сказати мені, жителям Волині та шахтарям з Нововолинська, що насправді з шахтою №10? Якщо уряд хоче її закривати, їдьте до мене в Нововолинськ, збираємо «віче» з 4,5 тисяч шахтарів і кажемо людям разом, що закриваємо її. А, якщо будуємо, то кажемо, які кошти будуть на це передбачені», - сказав нардеп.

До слова, торік на продовження будівництва шахти №10 спрямували 148 мільйонів гривень, цього року – лише 20 мільйонів.

У відповідь профільний міністр Ігор Насалик сказав:

«Я більш ніж переконаний, що новий кошторис на 10 шахту дасть можливість за 250-300 мільйонів повністю запустити її. Потрібно виступити з пропозицією і закласти 200-250 мільйонів гривень, але передивитися бюджет 2016 року».

Прем'єр-міністр зазначив, що «У нас є 1 мільярд 800 мільйонів гривень. Давайте разом із депутатами, які представляють шахтарські регіони, розподілимо ці кошти так, щоб ми змогли профінансувати не «проїдання», а модернізацію самої вугільної системи».

Володимир Гройсман також запевнив, що Ігоря Гузя запросять до обговорення розподілу коштів, які передбачені на розвиток вугільної галузі у 2017-му, де і зокрема порушуватимуть питання фінансування нововолинських шахт.

Волинський нардеп закликав Прем’єр-міністра взяти цей проект під своє керівництво, аби спільно перейти від обіцянки профільного міністра до реального вирішення шахтарського питання на Волині.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні