Підсумок головних подій в Україні і світі: 3 листопада 2016

0
5
Підсумок головних подій в Україні і світі: 3 листопада 2016
Президент Петро Порошенко вважає великим кроком запуск системи електронного декларування та вимагає, щоб декларанти пояснили свої статки.

"Багато з тих, хто зараз декларував, приписали собі кеш, будинки, думаючи, що це нульова декларація, це потім їм дозволить уникнути перевірки. Але ключова позиція - це підвести риску під тим, що вони робили 25 років. І далі поясни: де ж ти, голубе сизий, взяв ці гроші", - цитує його прес-служба глави держави.

Президент додав, що боротися треба не з багатими, а з злочинцями, які беруть квартири, машини, дачі, вілли, літаки, перебуваючи весь час на державній службі.


Кабмін схвалив доопрацьований проект державного бюджету на 2017 рік. Головною зміною в проекті держбюджету є підвищення рівня мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень.
Крім того, в новому бюджеті схвалені макропоказники, які передбачають зростання ВВП в 2017 році на 3-4 відсотки, інфляцію на рівні 8,1 відсотка, рівень безробіття 8,6 відсотка, прогнозний рівень держборгу 66,8 відсотків ВВП і курс гривні на рівні 27,2 гривень за 1 долар.
Зазначимо, сьогодні президент Петро Порошенко заявив, що підвищення мінімалки збільшить бюджети.

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект, який подовжує термін мораторію на перевірки бізнесу до 31 грудня 2017 року. Це не стосується лише тих підприємців, яких планово перевіряють державні ветеринарна та фітосанітарна служби перевірки харчових продуктів.
Окрім того, вводиться обмеження на позапланову перевірку, яка може бути проведена тільки на підставі обгрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб'єктом господарювання його законних прав.

Україна розпочала видобувати газ методом фрекінгу, заявив голова Нафтогазу Андрій Коболєв в інтерв'ю Bloomberg.
Зазначимо, що метод фрекінгу використовується для видобутку сланцевого газу, - ред.
За його словами, вперше фрекінг застосували на газовій свердловині близько місяця тому. Видобуток веде дочірнє підприємство Нафтогазу - Укргазвидобування.
Пізніше Нафтогаз на своїй сторінці у Facebook повідомив про те, що сланцевим газом компанія займатися не збирається, а також про те, що компанія планує використовувати доступні сучасні технології, щоб ефективно видобувати традиційний газ.

У Москві «замінували» одразу сім місць. З'явилися повідомлення про загрозу вибуху в Кремлі, посольстві США, трьох вокзалах, у відділенні ОВС і в колл-центрі «Еко-мобайл». Пізніше ТАСС із посиланням на аналогічне джерело повідомило, що під загрозою також опинилися Курський і Казанський вокзали.

Китай успішно запустив свою найпотужнішу ракету-носій – «Чанчжен-5» («Великий похід – 5»), передає Сіньхуа. Пуск відбувся із космодрому Веньчан у провінції Хайнань. Китайські вчені планують у 2020 році в рамках програми з дослідження Марса вивести за допомогою ракети-носія «Чанчжен-5» на перехідну орбіту Землі і Марса зонд для дослідження планети.

Джерело: Кореспондент.НЕТ

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні