Відомо, де у Луцьку хочуть поставити пам'ятник «Волинянці»

4
5
Відомо, де у Луцьку хочуть поставити пам'ятник «Волинянці»
Пам'ятник "Волинянці" може стати однією з туристичних родзинок Луцька.

Ідею встановити пам'ятник легендарному автомобілеві ЛУАЗ-969М, який відомий світові як "Волинянка", висловив віце-президент Асоціації "ІТ України", директор компанії "InternetDevels", лучанин Віктор Левандовський.

Світлину з макетом майбутнього монумента він оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці.

У грудні цього року минає 50 літ з початку виробництва автомобіля, що став візитівкою не тільки ЛУАЗу, а й усієї Волині. Тому "увічнення" "Волинянки" як ніколи - на часі.

"Ідея про створення пам'ятника "Волинянці" прийшла до мене рік тому під час одного з походів у гори. Подумалося: а чому в Луцьку дотепер нема такого пам'ятника?

Я довго думав над концептом. Не хотілося банально встановити машину на постамент. Цей автомобіль має свій початок і свій кінець. У його історії був певний пік і були шанувальники. Виробництво "Волинянки" поставили "на рейки", умовно кажучи, саме в Луцьку. Це зрештою - всюдихід. Крім того, це має бути й унікальна фотозона. Звашивши на всі фактори, ми напрацювали проект", - розповів у коментарі Волинь24 Віктор Левандовський.

Долучився до розробки концепту луцький дизайнер Сергій Остроумов. Одобрив ідею і директор автозаводу "Богдан" Микола Джура.

Наразі, каже автор ідеї, вирішують, в якому місці найкраще встановити пам'ятник.

"Є два варіанти: біля автозаводу і десь у парку відпочинку імені Лесі Українки," - зазначає Левандовський.

Скільки може коштувати монумент, невідомо. Однак - навряд чи надто дорого. Для його встановлення потрібен буде старий автомобіль, без мотора.

За задумом автора, це має бути такий пам'ятник, який став популярним серед лучан та гостей міста.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шикарна ідея. Підтримую. У парку. Рідкий турист до автозаводу поїде!
Відповісти
Директор автозаводу (ДП "АСЗ №1" АТ "АК "Богдан Моторс") - Джула Микола Михайлович.
Відповісти
Не треба вигадувати велосипед! Памятник "ВОЛИНЯНЦІ" давно існує! НА ТЕАТРАЛЬНОМУ МАЙДАНІ "Волинянка" Волинської філармонії ( в ідеальному стані) щодня з почуттям гордості за ВОЛИНЬ продає квитки на концерти волинських артистів та гастролерів! Часто підходять люди і питають : "... чи не продається сама "Волинянка" і чують відповідь : " Батьківщина не продається!" Якщо Віктор Левандовський відчуває теж такий патрітизм - нехай почне з того, що купмть старий ЛуАЗ, відреставрує і хоча б один раз на тиждень буде їздити нею на роботу!!!
Відповісти
Пам'ятник еректильній дисфункції .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні