Селяни хочуть, аби Луцьк в чотири рази більше платив за сміттєзвалище

1
0
Селяни хочуть, аби Луцьк в чотири рази більше платив за сміттєзвалище
Луцьку можуть збільшити вартість оренди землі під сміттєзвалищем.

Про це стало відомо у середу, 2 жовтня, під час сесії Луцької районної ради.

Голова районної ради Валентин Приходько розповів про звернення мешканців села Брище, які вимагають збільшити розмір орендної плати за користування місцевим полігоном твердих побутових відходів.

Посадовець запропонував збільшити розмір орендної плати за дві ділянки площею більше восьми гектарів кожна з 3 до 12% від нормативної оцінки землі, а також зобов’язати Луцького міського голову Миколу Романюка забезпечити охорону законсервованого сміттєзвалища.

У відповідь перший заступник луцького мера Тарас Яковлев зауважив, якщо таке рішення буде прийнято, місто платитиме більше, однак в цьому випадку Рокинівська селищна рада не зможе сподіватись на субвенції з луцького бюджету.

«Чи є ще десь в Луцькому районі, окрім селища Торчин, свої полігони? Звичайно, що немає. Сміття з району теж вивозять на цей полігон в нещасне село Брище і говорити, що це питання одного Луцька неправильно. Земельний кодекс дозволяє встановити орендну плату на рівні від 3 до 12% і я погоджуюсь з тим, що її треба переглядати. Якщо в процесі переговорів ми приймемо відповідне рішення, місто платитиме», - наголосив посадовець.

Він зауважив, що наразі Луцьк платить 150 тисяч гривень орендної плати на рік, але місто мовляв постійно співпрацює з Рокинівською селищною радою і надає субвенції на її потреби.

«Тільки цього року з Луцької міської ради було перенаправлено 780 тисяч гривень субвенції на вирішення проблем села Брище та сільської ради загалом. 100 тисяч ми доплатили перевізнику, щоб він далі їздив по маршруту. Виділялись гроші на ремонт садочка і так далі. Але потрібно розуміти, що є межа коштів, які можна використати на сміттєзвалище», - додав Яковлев.

Зрештою, присутні вирішили створити спільну робочу групу з представників районної та міської влади, яка розгляне можливість підвищення орендної плати.

Нагадаємо, селяни погрожують перекриттям доріг, якщо до 1 грудня Луцьк не вирішить проблему приміських маршруток.

Нагадаємо також, що у Луцьку через протести мешканців села Брище кілька днів не вивозили сміття. Втім, найближчим часом місто обіцяють прибрати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай у дворі Григоренка зроблять сміттєзвалише, раз він такий хитродупий
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні