--> Як швачка-заробітчанка стала сільським головою: секрети життя Олени Твердохліб | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як швачка-заробітчанка стала сільським головою: секрети життя Олени Твердохліб

69
11
Як швачка-заробітчанка стала сільським головою: секрети життя Олени Твердохліб
При словосполученні «сільський голова» часто уявляєш вусатого чоловіка в костюмі непершої свіжості, який на всі питання відповідає коротко: «Ну що я можу зробити, як грошей нема?». Звичайно, далеко не всі сільські очільники такі, але стереотип склався.

Тим приємніше зустріти керівника села, який точно не підпадає під усі шаблони – жінка, без вищої освіти, з заробітчанським минулим і великими планами на майбутнє громади, зрештою – не в класичному костюмі.


Княгининівський сільський голова Олена Твердохліб, яка окрім власне Княгининка керує ще й Буковом, Зміїнцем, Милушином, Милушами, Моташівкою та Сирниками, розповіла про особисте, минулі і майбутні вибори, досягнення і плани, запрошення політиків.

ШУКАТИ КРАЩОЇ ДОЛІ ПОЇХАЛА З 20 ДОЛАРАМИ В КИШЕНІ

Я народилась в селі Маяки, навчалась у місцевій школі, після чого закінчила ПТУ №12, отримала спеціальність закрійника легкого жіночого одягу з умінням проводити розкрій та ремонт одягу. Спершу за направленням відпрацювала два роки в маяківському ательє, а потім почала шукати приватних підприємців, в яких можна було б заробити гроші.

До 23 років працювала на багатьох луцьких підприємствах, але довго ніде не затримувалась – не влаштовували або умови праці, або оплата. Тато сміявся з мене, що я матиму списану всю трудову книжку. Зрештою, так і вийшло.

Після цього я вирішила поїхати закордон, щоб подивитись, як там працюють. В Чеську Республіку я потрапила з 20 доларами в кишені.
Два роки попрацювала в Оломоуцькому краї, заробила трохи грошей і вирішила поїхати до Німеччини працювати нянею. Але натрапила на недобросовісну фірму, яка забрала гроші, а візу і роботу не дала.

ВТЕЧА ВІД СТРОГОЇ ХАЗЯЙКИ ПЕРЕТВОРИЛАСЬ НА БЛОКБАСТЕР

Було соромно повертатись до попереднього господаря і я поїхала на іншу роботу, але там в хазяйки було зовсім інше відношення – дівчата у неї працювали без документів, лише я знала мову. Я могла повернутись до попереднього господаря, бо мала робочу візу та тимчасовий паспорт громадянина Чехії. Але було шкода кидати тих дівчат, яких могли просто вигнати з країни.

Тому, аби підтримати їх, я на певний час залишилась. У нас склався хороший колектив з дівчат з України, серед яких була і моя подруга, з якою я пізніше зробила бізнес вдома.

Пропрацювали ми там півтора року, хоча відношення було нелюдським. Врешті-решт вирішили втекти звідти.

Про нашу втечу можна книгу писати – ми заздалегідь домовились з попереднім господарем, він приїхав, а ми зв’язали простирадла і злізли через вікно на другому поверсі. І це все в той час, коли на подвір’ї вантажили чергову партію товару. Звичайно, там була хазяйка. Якби вона настукала поліції, могла б бути депортація, але все вдалось.

Так я знову повернулась до пана Мартіна Ягуша з міста Границе-на-Мораві і я йому дуже вдячна за все те, чого він мене навчив за довгі роки.

ПРО ПОВЕРНЕННЯ ДО УКРАЇНИ ПІСЛЯ 10 РОКІВ ЗАКОРДОНОМ

Я приїхала до Чехії, коли мені було 23 роки, а повернулась, коли було 33. Перші п’ять років я думала, що там залишусь. І всі мені казали: от вийдеш заміж за чеха і житимеш там. Але чеські мужчини, як на мене, занадто м’які, вони виховані на казках. А мені таке не підходить. Хоча з 28 дівчат, яким я допомагала, залишилось у Чехії 26, повернулись додому лише ми з подругою, з якою я познайомилась ще у Львові.

Я думаю, щоб там жити, треба там народитись, бо чужа країна – це все-таки інша культура, традиції, менталітет. З подругою ми вирішили повернутись додому, коли Чехія стала асоційованим членом ЄС. Ми бачили, що для іноземців місця там вже немає.

Хоча ця країна дала мені забезпечену старість, бо два роки я там була нелегально і сім – легально. Ці сім років дозволяють мені при виході на пенсію в Україні додатково отримувати 220 євро протягом семи років. Це великий плюс, бо ти ніколи не знаєш, що з тобою буде завтра. А коли я бачу пенсію своїх батьків, плакати хочеться.

ЗАРОБЛЕНЕ ЗАКОРДОНОМ ВДАЛОСЬ ЗАБРАТИ НЕСКОРО


В Україну ми приїхали великими оптимістами, бо мали певні зароблені гроші. На жаль, на той момент я користувалась послугами «Західінкомбанку», де були мої заощадження, а за рахунок відсотків жили мої батьки і сестра.

Через певний час банк став банкротом і гроші нам вдалось забрати лише через дев’ять років після повернення в Україну. Це було дуже неприємно, бо на той момент в мене в кишені залишилось 150 доларів і стільки ж – в Іри.

Так в 2005 році ми без грошей почали робити свій бізнес – шили дитячий одяг. Оскільки робили все якісно, у нас почали з’являтись свої клієнти, нас показували на телебаченні, ми брали участь у виставках, тричі потрапляли до рейтингу «Сто кращих товарів Волині».

З нашої легкої руки 17 жінок розпочали свій бізнес. І я не розумію людей, які маючи якусь справу, трясуться над нею, бояться і не хочуть ділитись секретами. Ми завжди ділились секретами, бо людина візьме щось ваше, додасть своє і зможе заробляти. Я живу за принципом: якщо щось знаю, потрібно цим поділитись.

СІЛЬСЬКИМ ГОЛОВОЮ ХОТІЛА СТАТИ ЩЕ СІМ РОКІВ ТОМУ

Коли ми прожили в Україні певний час, я купила автомобіль, про який завжди мріяла, Ірина побудувала будинок. Але в той момент я зрозуміла, що в країні насправді нічого не змінюється.

Я побачила, що моя нова машина, на яку я довго збирала гроші, їде по поганій дорозі і зачіпляє всі ями, я зрозуміла, що треба щось з цим робити. Пішла до сільського голови Ігоря Ярмольського, питаю його: «Коли ми відремонтуємо нашу дорогу? Давайте я куплю щебінь за свій рахунок, але ви дайте мені якийсь дозвіл». Я ж приїхала з Чехії, вся така по правилах живу.

А він мені каже: «Дороги в сільській раді може робити тільки сільський голова».

Я цю фразу запам’ятаю до смерті. Чому тільки сільський голова, чому люди не можуть самі зорганізуватись і щось зробити?

Тоді я прийшла до Іри і сказала, що буду сільським головою. Це було сім років тому, але в бізнесі було велике навантаження, не вистачало людей, я сама кроїла аж до 2014 року. Зрештою, тоді ще був не час.

ПРО ПЕРЕДВИБОРЧУ АГІТАЦІЮ


Переломним моментом стало підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Я зрозуміла, що Європа змусить нас змінювати закони, змінювати все те, чим ми, можна сказати, жили 70 років. В мене з’явилась думка, що до влади повинні прийти нові люди, які були закордоном, жили там, їздили туди, бо вони бачили як живуть європейці і можуть розказати про це іншим.

Я пішла на вибори, щоб щось змінити, щоб показати людям, що вони можуть жити краще. Але, коли я сказала, що хочу бути сільським головою, з мене всі сміялись – друзі, батьки, люди, до яких я приходила і розказувала, що хочу зробити.

До речі, в сільській раді я обійшла усі будинки, розказуючи, що я хочу змінити. Люди часто думали, що я продаю якусь релігійну літературу, а дехто питав: «дитино, тобі що нема чого їсти, що ти ходиш по хатах?

Я ходила і по звичайних селах, і по Зміїнцю, де зовсім інші будинки, зовсім інші паркани, собаки. Ходила в дощ, холод, а всі крутили пальцем біля голови.

Але я знаю, що так робить депутат в Європі, так робить людина, яка хоче показати, що вона щось буде робити. В мене не було рекламних білбордів, була єдина агітка, яку я сама написала за місяць до виборів. Вдень кроїла, шила, а вночі сіла і написала свою передвиборчу програму, на другий день послала до друку.

Врешті-решт я перемогла з результатом 54% проти 27%. Виявилось, що люди все-таки цінують те, що до них прийшли і особисто поспілкуватись.

***

Був момент, через п’ять місяців після виборів, коли в мене почало щось виходити, я побачила, що починає з’являтись гординя. Але моя подруга Іра сказала: «Не задирай ніс, бо то люди, вони тебе назад в ту багнюку впихнуть». І я зрозуміла, що з цим пора зав’язувати.

З СІЛЬРАДИ ВИНЕСЛА ПУСТІ ПЛЯШКИ І ЗВІЛЬНИЛА ПРАЦІВНИКІВ


Прийшовши сюди після виборів, з сільської ради ми винесли дуже багато пляшок з-під коньяку і тому подібного. Всі говорили, що сільська рада багато п’є і я дуже часто бачила, що після обіду всі жіночки середнього віку сидять рожевенькі і дихають алкоголем.
Коли я заборонила це, вони на мене дивились квадратними очима: «Ну що зовсім не можна?». А коли вони пішли, ми почали все чистити і винесли дуже багато пляшок.

Тоді я їх не розуміла, а зараз розумію, що держслужбовці п’ють, бо робота з людьми дуже виснажує і стрес зняти справді складно.

Також в першу чергу я майже повністю поміняла колектив сільської ради. Я вивчала працівників три місяці і зрозуміла, що або я їх, або вони мене. Це були люди пенсійного віку, які не збирались нікуди йти – їх можна було тільки звільнити, але мені було неприємно це робити.

Тоді комерційний директор «Kromberg & Schubert» порадив піти іншим шляхом – попросити працівників зробити «дзеркало дня», тобто детально розписати, що вони роблять протягом цілого дня. Після цього стало очевидно, що робота у них, скажімо так, непильна. І вони самі написали заяви на звільнення.

Залишились лише прибиральниця, водій і головний бухгалтер, решта пішли. Важко було знайти нових працівників, але в певний період багато людей з міста виявили бажання працювати в селі. Мені це сподобалось, бо вони нікого тут не знають і не буде кумівства, у них інший підхід до роботи.

Люди деколи змінюються – не витримують темпу роботи і вимог. Зокрема, з лютого троє розрахувались, але на їх місце прийшли нові.
Я всім кажу: якщо ви хочете працювати, ми з вами спрацюємось, але якщо ви працюєте тільки за зарплату, у нас з вами різні шляхи.

А перше, що я сказала депутатам, це: «Нам потрібна нова оргтехніка, бо будуть молоді працівники, які вміють на ній працювати». Ми заплатили п’ять тисяч гривень за програму господарського обліку, зате тепер маємо такі дані, як є далеко не в кожній сільській раді. Так ми знаємо, що прописано у нас 6792 особи, 628 дітей до 6 років, маємо дані про кількість працездатного, непрацездатного населення тощо.

ВІД КОЛИШНЬОГО ГОЛОВИ ЗАЛИШИЛОСЬ 3 МІЛЬЙОНИ НА РАХУНКАХ І ВІДРЕМОНТОВАНИЙ КЛУБ

За рік вдалось зробити капітальні ремонти дорожнього покриття в селах Сирники (2 кілометри асфальтованого покриття і 360 метрів поточного щебеневого), Милушин (780 метрів), Зміїнець (250 метрів), заплановано ремонт ще кількох вулиць – договори вже підписано. Якщо буде погода, зробимо швидко.

Також вуличне освітлення вдалось встановити на 70% території сільської ради, п’ять дитячих майданчиків, ще два мають підвезти найближчим часом. За рік огородили сільські кладовища в селах Милуші, Буків, заплановано ще два кладовища.
«Пам’ятник» колишньому сільському голові
«Пам’ятник» колишньому сільському голові

Звичайно, частину цих робіт вдалось зробити завдяки 3,5 мільйонам гривень, які залишились на рахунках від попереднього сільського голови. Також від колишнього сільського голови у Княгининку залишився відремонтований Будинок культури. На ремонт свого часу витратили більше трьох мільйонів гривень і зараз я розумію, що це фактично «пам’ятник» колишньому сільському голові, бо за ці гроші можна було стільки всього зробити…

Я розумію, що в райдержадміністрації до мене відношення не таке, як до інших сільських голів, бо там керує колишній голова, який не зацікавлений в тому, щоб сільська рада отримувала гроші.

Наприклад, коли ми просили грошей на співфінансування капітального ремонту доріг, нам виділили 199 тисяч гривень і це при тому, що інші сільські ради отримують 400-500 тисяч гривень.

Конфлікт же почався з виборів, бо Ігор Петрович теж претендував на посаду сільського голови. В нього свої методи роботи, в мене – свої.

Я ж ніколи не хотіла бути сільським головою, чиновником. Фактично я йшла на вибори, щоб зробити своє життя комфортним. Я жила в Європі, ходила по асфальтованій, освітленій вулиці і хочу, щоб так само було і тут. Може це банально звучить, але людям багато не треба – кожен з нас платить податки і хоче бачити, на що вони йдуть. А в Ігоря Петровича інші підходи.

***

Мені дорікають тим, що я ремонтую дороги лише з одним підрядником, але я так роблю, тому що він на капітальний ремонт дає сім років гарантії і я впевнена, що цей асфальт витримає сім років, бо бачила, як робить дороги ця підрядна організація. Поки я тут, я буду з ними працювати, бо мене влаштовує якість.

Дехто з депутатів каже, що вони мені платять відкати. Мені ж це смішно, бо своїх грошей я тут витратила більше, ніж могла б відкатами отримати. Хоча чула, що попередній голова сільської ради отримував відсотки від підрядних організацій, замовників і т.д.

ПРО УЧАСТЬ В НАСТУПНИХ ВИБОРАХ

11 грудня в нашій вже об’єднаній громаді відбудуться вибори голови і депутатів. Фактично у нас створюється одна з найбільших громад, до складу якої увійдуть дев’ять сіл.

Об’єднання Княгининівської сільської ради з Рокинівською селищною було моєю ініціативою. Я особисто вивчала громадську думку на особистих прийомах, проводилось опитування по округах, зрештою з квітня по серпень тривало громадське обговорення.

Більшість виступили за об’єднання, бо це без сумніву дасть нам переваги. Якщо зараз у нашому бюджеті 13 мільйонів гривень, то після об’єднання їх може стати 20, хоча точних цифр ще ніхто не знає.

Але основне те, що ми не приєднуємо біднішу селищну раду до багатшої, у нас мета – стати однією громадою і не ділити один одного на бідних і багатих.

Я дуже довго думала, чи йти мені на ці вибори, бо коли йшла перший раз, мені всі казали, що на п’ять років я роботою забезпечена.
Але я знала, що йду на два роки – думала, що процес децентралізації якраз розтягнеться на цей час, а вийшло ще швидше.

Мій план був розрахований на два роки і поки я встигла зробити те, що планувала на цей рік. Не встигла організувати клуби для літніх людей, аби бабусі не сиділи на лавочках і не були «засобами масової інформації». Я хочу створити для них клуби вихідного дня, де вони зможуть відпочивати разом, ми могли б за рахунок громади возити їх на екскурсії.

Коли я жила в Європі, я дуже багато їздила з такими літніми людьми. Ці люди згуртовані, в них на пенсії життя не закінчується, а в нас в громаді є ті, хто з виходом на пенсію замкнувся в собі і це вчителі, лікарі, медсестри. Це ті люди, які можуть жити повноцінним життям, які можуть бути прикладом для інших. Я думаю, наступного року ми таки зможемо це зробити з участю громадських активістів.

ПРО ДРУГУ КАДЕНЦІЮ

Після того, як я виграю ці вибори, а я їх виграю – іншого виходу немає, я побуду рік на посаді і залишу її. Можливо мені вдасться знайти якогось хорошого заступника чи секретаря, який буде виконувачем обов’язків до кінця терміну.

Я думаю, що задумане за рік можна зробити, адже основна моя мета – показати людям, як можна жити, а коли вони вже побачать, як можна жити, іншого не захочуть, бо до хорошого звикаєш швидко. По собі знаю.

ПРО «ЦАРСЬКЕ СЕЛО» ТА ОПОЗИЦІЮ

Мешканці «Царського села», Зміїнця, приймають участь в житті громади, коли якесь питання стосується їх особисто. Інші сфери життя їх не сильно цікавлять – вони живуть в своєму світі. В той же час потрібно розуміти, що це такі ж люди, як і ми, хоч вони і мають більше грошей.

Прямого перешкоджання я не бачу, хоча можливо живу в рожевих окулярах, про що мені кажуть всі мешканці Княгининка.

Натомість з депутатами старого скликання буває складно – вони дуже часто блокують рішення. Тому я рада, що не тільки голова об’єднаної громади буде переобиратись, а й депутати.

Зараз я побачила, що депутатами хочуть стати молоді люди і це дає сили працювати.

В КНЯГИНИНКУ ДОСІ ВІРЯТЬ, ЩО ПОПЕРЕДНЮ НАЗВУ СЕЛА ВДАСТЬСЯ ПОВЕРНУТИ…

Я завжди була проти перейменування. Я розумію, що є літні люди, які народились і ходили в школу у Княгининку, але я народилась у Маяках. І раніше про нас знали усі, як про велике село, з якого везуть яблука, грушки, сливки. А от про Княгининок може десь і чули, але це люди віку моєї бабусі, яка вже покійна.

Саме молодь була проти перейменування, але ми потрапили під закон про декомунізацію.

До речі, в селі побутує думка про те, що можливо після об’єднання громади вдасться знову підняти питання про перейменування. Я не буду ініціатором в цьому питанні, але й виступати проти теж не буду.

Поки ми не міняємо жодних вивісок, табличок, бо на це все потрібні великі кошти. Ми попросили дорожню службу порахувати, скільки коштуватимуть дві звичайні таблички з назвою села, які потрібно встановити на в’їзді і виїзді. Виявилось, що два знаки коштують 20 тисяч гривень, а новий дитячий майданчик – 15 тисяч. І що нам вибрати?

Такі знаки повинна встановлювати Служба автомобільних доріг, тому я звернусь до них з листом, аби вони запланували в своєму бюджеті такі витрати. Не ми хотіли цього перейменування, тому і не ми це фінансуватимемо. Але я розумію, що таблички на сільську раду, клуб тощо ми муситимемо самостійно поміняти, але вже після того, коли будемо об’єднаною громадою.

ПРО ЛЮБОВ ДО ГРОШЕЙ

Можливо я на все дивлюсь з точки зору підприємця, яким була і залишилась. Тому гроші економлю на всьому – є службовий автомобіль, але його я використовую в крайніх випадках. Ним користуються працівники для поїздок в казначейство, райраду тощо.

В нас люди часто захоплюються тим, що мер якогось європейського міста їздить на велосипеді. Ми дивимось на Європу і нам це подобається, але самі жити так не готові.

Мені ж стало соромно, коли після виборів водій прийшов і запитав, коли за мною приїхати, мовляв має мене забрати з дому. Я відповіла, що не потрібно цього робити.

У Маяках я живу з батьками, але на вихідні вибираюсь до Луцька, де живу на зйомній квартирі. Просто тут у мене робота, від якої не можу відволіктись . Їду на вихідні до міста, де можу спокійно спати і відпочивати.

Як сільський голова, сьогодні я отримую п’ять тисяч гривень зарплати після всіх відрахувань.

Але так було не завжди – на початку каденції я відмовилась від 100-відсоткової премії, бо вважала, що на той момент її не заробила. Наприкінці року депутати запропонували 80% премії і я теж відмовилась.

Так, як підприємець я заробляла в рази більше і я не можу сказати, що не люблю грошей. Я люблю гроші, бо вони дають свободу.
Щодо бізнесу, то наразі подруга виплачує мені 20% від прибутку підприємства і ми домовились так: моя частина бізнесу залишається у неї, але якщо я захочу повернутись, вона мені її віддає.

Дійсно я маю певні збереження, але можу сказати, що вони вже закінчуються. Я, хоч і голова, але на потреби громади повинна просити грошей в головного бухгалтера, а вона дуже строга жіночка і на щось може грошей не дати. Тому на потреби сільської ради я вже витратила 89 тисяч гривень зі своїх заощаджень.
Моя подруга каже, що я скоро піду по світу або знову поїду на заробітки закордон.

Інтер'єр сільської ради
Інтер'єр сільської ради

ПРО СТАВЛЕННЯ ДО РОБОТИ

Я не маю високої освіти, чим мені часто нарікають, але дуже багато читаю. Я принципово не піду нікуди поступати, бо вважаю, що освіта – це не головне, практика і життя дають набагато більше.

Мій тато каже, що аби українці змінились, потрібно щоб вимерло покоління за 60 і народилось нове. Але я з цим не погоджуюсь, адже нові покоління теж виховують старі. Я маю надію лише на тих людей, які поїхали на заробітки в Європу і побачать, як там люди живуть.
Коли я приїхала туди, працювала по 16 годин на добу, ходила по сім кілометрів пішки, схудла на 12 кілограмів за місяць. Наші люди дійсно змінюються там.

Всі кажуть, що українці дуже працьовиті, але вони працьовитими стають, коли приїжджають закордон. На мою думку, треба там пожити, щоб зрозуміти, як працювати.

Коли ми з Ірою повернулись, тут зарплата була 300 гривень, а ми заробляли в Чехії по 300 євро. Іра в мене питає: «А як же ми будемо жити на 300 гривень». А я їй відповіла, що ми не будемо працювати так, щоб отримувати 300 гривень.

Тому, коли ми набирали працівників в швейний цех, відразу сказали, що не святкуватимемо усі релігійні, державні свята. У нас свята – це перші дні Пасхи, Різдва, Трійці і все. Не всі до цього позитивно поставились, але так тепер працюють і в швейному цеху, і в сільській раді.

Ми вчилися в німців, де все було скрупульозно прощитано – в одному сантиметрі повинно бути чотири стіжка і, не дай Боже, буде п’ять – поротимеш всю куртку. В мене був випадок, коли я порола сорок курток з температурою до сорока градусів через те, що майстер неправильно переклала кількість тих сантиметрів, бо вона була чешкою і не розуміла німецьку. Після того я почала вчити німецьку мову.

ПРО ЦЕРКВУ


Я не ходжу до церкви і цим мені часто дорікають. Але я вважаю, що в кожної людини повинна бути своя релігія, яку вона сповідує і непотрібно це виставляти напоказ.

Я скажу чесно, що жила в монастирі тиждень, бо хотіла побачити, що це таке. Послушниці навіть сказали, що я їм підходжу, бо терпляча, але мене там змусили обрізати нігті, а я люблю нігті. Жінка без нігтів – це не жінка для мене. Вони декому заважають, але мені завжди допомагали. Найдрібнішу роботу в Чехії доручали мені.

ЗАМІЖЖЯ, ДІТИ І ЗДОРОВ'Я

Я дуже ціную своє здоров’я – намагаюсь здорово харчуватись, хоч на це не завжди вистачає часу. Але скажу чесно: в дитинстві я мала купу всяких хвороб і мама мала зі мною дуже багато проблем.

Коли ж я потрапила в Європу, у мене всі хвороби пішли кудись далеко. По-перше, посприяло свіже повітря, бо жили практично в лісі, ходили по сім кілометрів, по-друге, встаючи о п’ятій ранку ти мусиш снідати, інакше просто не вистачить сил на роботу.

***

Я не одружена і цього ніколи не хотіла. Не кожен чоловік мене витримає з моїми амбіціями, цілями в житті. В Чехії я весь час працювала – в мене була мета заробити, мені було не до стосунків. Я допомагала батькам, сестрі, бо в неї хвора дитина. Хоча зараз вона живе в Криму і стосунки практично втратились.

Я хотіла бути самостійною і не хотіла залежати від когось, не хотіла, аби хтось давав мені гроші.

В певний період життя хотілося завести дитину, але потім я подумала: я буду над нею трястись, вона буде погано вихована, бо я її буду дуже оберігати. До того ж до неї будуть дуже жорсткі вимоги, бо нас з сестрою так виховували: якщо ти йдеш на дискотеку, то повертаєшся о 12 і ні на хвилину пізніше, інакше тебе більше нікуди не пустять.

Тато виховував мене, як хлопця, бо хотів хлопця і навіть з пологового маму не забирав – такий розчарований був.

ІНВЕСТОРИ БОЯТЬСЯ ЙТИ В УКРАЇНУ


Я думаю, що історія з відкриттям сортувальної лінії для батарейок у Зміїнці закрита, бо після протесту мешканців підприємці не звертались з заявою до нас. Вони були в шоці від того, що їх навіть не захотіли послухати.

Багато хто зі Зміїнця каже: «А чого вона біля своєї хати таку сортувальну лінію не поставить?». Я скажу чесно, якби батьки мали 2, 5 гектари землі, я б поставила ту сортувальну лінію в себе на подвір’ї, тому що я знаю, як вони працюють в Європі і наскільки вони потрібні.

Але я живу з батьками в будинку, де 12 соток біля хати і коли сусідка викидає гній біля нас, це теж неприємно, але я нічого з цим не можу зробити, бо це її приватна власність.

Я розумію, що люди хочуть жити подалі від цього, але вони не думають про те, що тримають ці ж батарейки у себе вдома, ними користуються їхні діти, ми маємо телефони, WI-FI вдома і на це не звертаємо уваги.

Інші інвестори сюди поки теж не йдуть, бо бояться корупції.
Мене багато європейців сприймають як свою, тому є люди, які готові сюди прийти з інвестиціями, але лише тоді, коли тут відбудуться якісь зміни.

ПРО ЗАПРОШЕННЯ ВІД ПОЛІТИКІВ

Політики до мене почали ходити ще минулого року, хоча я була ні для кого непримітною. Знали про мене фактично лише те, що мала свій бізнес.

Можу сказати навіть, в якому порядку вони приходили: «Аграрна партія», «Народний фронт», «Народний контроль», «УКРОП», який пропонував йти депутатом до обласної ради. Я зрозуміла, що мене хотіли перетягнути депутатом, аби я не стала головою. Значить була там мова, що я можу виграти, але це все я зрозуміла значно пізніше.

Цього року вони знову приходять по черзі: укропи пропонували балотуватись від їхньої партії, а інші – нікого не висувати від них, тобто це визнання того, що я хороший голова.

Це дуже приємно, але це приємно чути від простих людей, а не політиків. Я не партійна і вважаю, що люди, які мене обрали, це найкрутіша партія. Я дуже люблю громадські слухання і коли буваю на них, відчуваю велике піднесення від того, що люди стають справжньою громадою, а спілкування з багатьма депутатами навпаки псує настрій.

Найбільш образливим було, коли після виборів до мене почали приходити з коробками цукерок, коньяками, пакетами. Це були підприємці, звичайні жителі.

Не знаю, чи так було прийнято, чи це була їхня ініціатива – я цього не розумію.

МАЯКИ НЕ ОБ’ЄДНАЛИСЬ З ЛУЦЬКОМ, БО ЛЮДИ ХОЧУТЬ ЗАЛИШИТИСЬ У СЕЛІ

Варіант об’єднання з Луцьком не розглядався тільки тому, що цього не хотіли люди. Я питала людей, справді питала і вони хочуть залишитись селом, а не стати частинкою міста.

Сергій Григоренко (заступник Луцького міського голови, - ред.) каже: «От вам там голови розказують, що прийде Луцьк і забере землю».

Я не знаю, чи забере, чи є такий механізм, але думаю, що поки ми не віддамо, ніхто нічого не забере.

Щодо відміни маршруток і заборони сільським дітям відвідувати міські садочки і школи я вважаю, що це шантаж, але не метод впливу. Навпаки було б краще для міста, якби вони показали людям свою добродушність, пояснили, що можуть забрати певні речі, але не будуть цього робити. Можливо люди самі тоді захотіли б піти на об’єднання в цьому випадку.

Тепер же, коли ми об’єднана громада, можемо розглядати співпрацю з містом, але знову ж таки – після громадського обговорення.
Зараз нам треба дуже швидко вирішувати, що робити з маршрутками, школами, садочками.

Якщо буде розроблено приміський маршрут, я буду рада, бо це питання дійсно треба впорядкувати. І ми домовились, що розроблятимемо маршрут спільно з ОДА.

Садочок у нас переповнений – до нього величезна черга. Але в Рокинях є ще один садочок, який розрахований на 200 місць, а у ньому зараз 100 дітей. І там є басейн. Якщо його відремонтувати, що ми і зробимо, це ситуацію покращить.

Колись також заплануємо будівництво садочка в Зміїнці, де вже відвели земельну ділянку. Якщо будуть кошти, можливо за 2-4 роки ми побудуємо його. Біля княгининівського садочка є земля, тому можливо його вдасться добудувати. Але проблема є і на три роки вона ще точно буде розтягнена.

***

Потрібно дуже добре прорахувати приріст населення. Я шила дитячий одяг і маю свою шкалу збільшення населення – знаю, в які місяці найбільше дітей народжується, а в які – найменше. Як правило, найбільше дітей народжується через дев’ять місяців після нового року, травневих свят і Великодня. Так вересень завжди був урожайним. Знаючи це, ми вираховували, коли більше тканини купляти, хоча клієнти з нас сміялись.

А тепер в сільській раді ми видаємо свідоцтва про народження і коли секретар питав, скільки бланків взяти на вересень, я казала брати десять замість двох-трьох. Він не послухав і в результаті бланків не вистачило (сміється, - ред.).

***

Головне на цій посаді – це згуртувати людей, аби вони повірили, що нічим не гірші за європейців і можуть жити так само, як вони, навіть при наших зарплатах.

Розмовляла Віталія САХНІК

Фото автора


Передрук заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви чудова людина,яки,напевно у нас тепер немає. Але освіту потрібно ,просто,щоб була бумажка.Я це відчула на собі. Як мене знищили, принизили,стоптали мою людську гідність за 43 роки трудового стажу.Звільнити тільки за те,що я не маю освіти.Працювала завю відділом 15 років , але це все не врахували. Давай бумажку,або вон. Таке пекло пройшла, що не вірю сама собі. А вам хай Бог дає здоров"я на багато-багато років і вашим батькамм,що виховали таку дитину,яка має Бога в душі і справедлива.
Відповісти
Дивовижна людина!!!
Відповісти
Егоїстка і брехуха!
Відповісти
Я бажаю перемоги на виборах!!!!!!
Відповісти
Це ти егоїст. Видно маєш дві освіти найсильнішого університету "Україна",що прирівнюється до Гарвардського унверситету. Там готують найсильніших фахівців. Ти один з них.,якого не беруть ,видно,на роботу.Чудова людина,розумина- перемоги на виборах.
Відповісти
Добре було б і в Буків зробити дорогу.
Відповісти
Це моє свідчення про добру роботу людини, яка допомогла мені дружині до мене. Мене звуть Джон, і я перебуваю в Канаді. Моє життя повернулося! Після 8 років шлюбу моя дружина залишила мене з трьома дітьми. Я відчував, що моє життя підходить до кінця, і це розвалюється. Завдяки магічній назві Schamberc, я був онлайн. Вірний день, коли я переглядав інтернет, я шукав гарну проблему написання, яка могла б вирішити мої проблеми. У мене є кілька відгуків про це особливе заклинання. Деякі люди показали, що він кидає свою муку; деякі стверджували, що вони відновили майстра; деякі показали, що він може передати магію, щоб зупинити балаканину і отримати її. Особливим свідченням, яке я бачив, було те, що вона була жінкою, яка називалася желатиною, вона показала, що Sacerdote повертає свого колишнього чоловіка менш ніж за 72 години, а кінець її свідчення падає по електронній пошті. Прочитавши все це, я вирішив спробувати денне світло. Спілкуйтеся з нею по електронній пошті і поясніть, що моя проблема з нею. Тільки 3 дні тому я повернувся до мене. Ми вирішили наші проблеми, і ми ще щасливіші, ніж раніше. Ви дійсно повинні надіти талановитих і обдарованих шарнірів, і я поклав його в непереборної людини, тому що він прекрасна людина ... Якщо у вас є проблеми, і ви шукаєте сидить і справжній вибух заклинання, щоб вирішити цю проблему. Дізнайтеся про великий День Дня; це може бути відповіддю на вашу проблему. Ось його контактна особа: електронна пошта chamberc564@yahoo.com
номер телефону + 234 808 877 7194
Відповісти
Тійсно молодець зробила більше чим Ярмольський І.П. за 15років, його потрібно було посадити на довго алеж в Україні корупція. Одне Вас прошу громада неголосуйте занього він хоче знов балатуватись, щоб нас далі обкрадати. В Районій раді немає, що красти от він і назат лізе і підбурює народ. Скажу вам чесно звиртався в селешну раду дійсно все так просто і безпроблем вирішилось і ніякої корупції та знайомств. Вона молодець.
Відповісти
Грамотей! Навчись писати, і вивчи букви!!!
Відповісти
ОЛЕНО. ВИ МОЛОДЕЦЬ! УСПІШНА, КРАСИВА, ДІЛОВА - Я БУДУ ЗА ВАС ГОЛОСУВАТИ. БАЖАЮ, ЩОБ ВСЕ ЗАПЛАНОВАНЕ ВИКОНУВАЛОСЬ. ГОТОВА ВАМ ДОПОМАГАТИ.
Відповісти
Не буду голосувати, дороги не зробила і не збирається, так само як і Ярмольський за 20 років!!!
Відповісти
вона про себе занатто великої думки, звичайна селючка яка думає що у всьому розбирається
Відповісти
Чому ви,грамртні і не силюки не називаєте своїх імен! Боїтесь? Боїтесь. Бо вам завжди буде щось не так.Вона не брехуха .Те що обіцяла те і зробила. По справах судять людину. А тим "знавцям","КЕкам" і "00" так і скажу... а ,що скажу ,ви просто нулі
Відповісти
Шановна Твердохліб О.О. якщо вже ми обєднались в одну селищу раду не забудьте про наше село. З кожним роком збільшується кількість молодих людей, які переїджають чи купують будинки у Брищах. Разом з цим збільшується чисельність дітей, яким важко добиратись до с.Роккині.Чи є маршрутка чи немає але батькам потрібно завезти чи забрати маленьких дітей з садочка. Підриємець,який виграв тендер на перевезення в с. Брищі не надійний і безвідповідальний. Невже так важко тим мужновладцям побудувати в нашому селі садочок і початкову школу. Село Брище росте, розвивається,а не вимирає. Здайте частину медпункту в оренду, нехай зявиться в селі аптека. Знайдіть нам в медпункт хорошого фельдшера. Землі вистачає заберіть парк, а не будуйте бари в парку. Зробіть нормальні зупинки, освітлення, дит.майданчик в селі. Чи не заслужили ми це при тому,що дихаємо карєром. Невже Луцький голова мало платить нам за сміття. Вкладіть наші гроші в село, бо ми зупинились і нікуди не рухаємось. А Україна,то рухається вперед до Європи. Так хочеться щоб моє рідне село процвітало. Незабудьте,що на карті Волинької обл. є таке маленьке село, як Брище. Хоч ви прислухайтесь до нас до молоді. Ви приїджали на збори в клуб до пенсіонерів. Бо молодь знає нічого того, що потрібно не зроблять і опускають руки. Ми надіємось на вас, змініть,щось в цьому селі.
Відповісти
Я хочу використати цю прекрасну можливість подякувати Dr.Ihunde за допомогу мені, щоб отримати мій хлопець назад через 3 місяці breakup.My бойфрендом розпаду зі мною, тому що він бачить іншу дівчину на своєму робочому місці, і не сказав мені, що він більше не зацікавлений в мені і жити мені біль і серце break.I шукати допомогу в інтернеті, і я бачив так багато хороших говорити про цю велику заклинатель доктор Ihunde з ihundespelltemple@gmail.com і я зв'язався з ним також і пояснити мої проблеми з ним, і він кинув приворот для мене, який я використовую, щоб отримати назад мій хлопець протягом 3-х днів, і я дуже вдячний йому за хорошу роботу, яку він зробив для мене, тому я також хочу, щоб усім, хто потребує допомоги там також звернутися за допомогою до нього, щоб він міг help.His електронна пошта ihundespelltemple@gmail.com або зателефонувати +2349055637784
Відповісти
Я тут, щоб поділитися своїм досвідом з усіма вами. Про те, як я повернувся мій чоловік, ми одружилися протягом 9 років і отримали двоє дітей. Все пройшло добре з нами, і ми завжди раді. Поки один день мій чоловік почав вести себе таким чином, він не міг зрозуміти, я був дуже збентежений тим, як він ставився до мене і дітям. Пізніше в тому ж місяці він не прийшов додому і зателефонував мені, що він хоче розлучення, я запитав, що я зробив не так, щоб заслужити це від нього все, що він говорив, що хоче розлучення, що ненавидить мене і не хоче бачити мене знову в його життя, я зійшов з розуму, а також розчарування, я не знаю, що робити, я був хворий протягом більше 2-х тижнів через розлучення. Я люблю його так сильно, що він був для мене без нього моє життя неповна. Я сказав моїй сестрі про свій поточний стан і сказав мені про доктора chamberc, я зв'язався з ним для повернення мого чоловіка до мене, він сказав мені, що мій чоловік був узятий іншою жінкою, що дружина прописаний його, ось чому він ненавидить мене і хоче, щоб отримати розлучення. Потім він дав мені впевненість в тому, що протягом 48 годин мій чоловік повернеться до мене і дітям, після того, як він закінчив кастинг заклинання протягом 48 годин мій чоловік зателефонував мені вибачення мені по телефону і сказав, що він все ще любить мені так він не знає, що з ним сталося. Але сьогодні мій чоловік і вся моя сім'я щасливі знову. Спасибі Dr.chamberc за те, що ви зробили. Це не було б нічого, але сьогодні для вашої допомоги. З ним можна зв'язатися по електронній пошті chamberc564@yahoo.com
(1) хочете, щоб ваші колишні назад.
(2) У вас завжди є кошмари.
(3) Для того, щоб бути підвищений в офісі
(4) Ви хочете дитини.
(5) Ви хочете бути багатим.
(6) ви хочете зберегти ваш чоловік / дружина тільки для тебе назавжди.
(7) потреба у фінансовій допомозі.
8) Ви хочете бути в управлінні цього шлюбу
9) Ви хочете, щоб залучити людей,
10) Відсутність дітей
11) потрібен чоловік / дружина
13) ЯК ОТРИМАТИ ЛОТЕРЕЇ
14) видвіженческій заклинання
15) ЗАХИСТ заклинання
16) БІЗНЕС SPELL564 @
17) хороша робота HECHIZO
18) лікування для будь-якого захворювання.
дозвіл випадку (19) E.T.C
Зв'яжіться з ними в поштовому храмовому chamberc564@yahoo.com і отримати всі ваші проблеми вирішені.
Відповісти
Це моє свідчення про добру справу людини, яка допомагала мені ... Мене звуть КАРОЛІН ВАЙН. і я знаходиться в Нью-Йорку, США. Моє життя повернулось !!! Після 8 років одруження мій чоловік залишив мене з нашими трьома дітьми. Я відчував, що моє життя наближається до кінця, і розвалився. Завдяки заклинальнику, званому папа Юстасом, який я зустрічав в Інтернеті. Одного вірного дня, коли я переглядав інтернет, я шукав хорошого заклинателя заклинання, який міг вирішити мої проблеми. Я наткнувся на серію свідчень про це конкретного заклинателя заклинання. Деякі люди засвідчили, що він повернув свого колишнього любовника, деякі засвідчили, що він відновлює лоно, деякі засвідчили, що він може віддати заклинання, щоб зупинити розлучення і так далі. Існувало одне конкретне свідчення, яке я бачив, мова йшла про жінку, яку називають Грейс, вона свідчила про те, як доктор Кемберк повернув свого колишнього коханця менш ніж за 72 години, і наприкінці свого свідчення вона знімала електронну адресу Dr.Chamberc. Прочитавши все це, я вирішив спробувати Dr.Chamberc.
Я зв'язався з ним по електронній пошті і пояснив йому свої проблеми. Усього за 3 дні мій чоловік повернувся до мене. Ми вирішили наші проблеми, і ми навіть щасливіші, ніж раніше. Доктор Камберчс дійсно талановита та обдарована людина, і я не перестану публікувати його, бо він чудова людина ... Якщо у вас є проблеми, і ви шукаєте справжнього і справжнього заклинателя заклинання, щоб вирішити цю проблему для вас. Спробуйте великого Dr.Chamberc сьогодні, він може бути відповіддю на ваші проблеми. Ось його контакт: spellspecialistcaster937@gmail.com
Дякую великий Юстас. Зв'яжіться з ним за наступним чином:
(1) Якщо ви хочете, щоб ти повернувся назад.
(2) якщо у вас завжди є погані мрії.
(3) Ви хочете бути пропаговані у вашому офісі.
(4) Ви хочете, щоб жінки / чоловіки побігли після вас.
(5) Якщо ви хочете дитину.
(6) [Ти хочеш бути багатим.
(7) Ви хочете зв'язати свого чоловіка / дружини з вами назавжди.
(8) Якщо вам потрібна фінансова допомога.
(9) Догляд за травами
10) Допомога вивести людей з в'язниці
(11) Заповіти про весілля
(12) Заклинання Чуда
(13) Заклинання краси
(14) ПРОФЕКЦІЯ ШАРМ
(15) Заклинання привабливості
(16) Заклинання зла
(17) Поцілунок заклинання
(18) Видалити заклинання хвороби
(19) ПРОБЛЕМИ ВИБОРІВ
(20) УСПІХУ В ЕКСАНАХ СПАСАТИ
(21) Чарівність, щоб кого любити тебе.
(22) Замовлення бізнесу.
(23) Знайдіть свою давно втрачену родину.
Зв'яжіться з ним сьогодні:
spellspecialistcaster937@gmail.com
Відповісти
Мене звуть Еллен Когер, я з Шотландії, хочу поділитися чудовими новинами про своє життя з усіма і тим, хто потребує допомоги в їхньому житті. Я страждав на шість років, мій чоловік залишив мене і продовжував брати іншу жінку тільки тому, що його сім'я не любить мене, і тому, що я не міг дати йому дитину, я був слізьми протягом шести років страждань, тому що після розлучення мого чоловіка я шукав заклинання, що допомагало мені на лінії. Ми познайомилися з багатьма магами, всі вони збирали гроші, не допомагаючи мені, але 14 травня 2018 року я бачив, як жінка робить внесок в Інтернет, поділившись гарною роботою чарівника, якого називають Доктор. Я повинен сміливо зв'язуватися з ним, коли я з ним зв'язувався, він сказав мені, що моя проблема вирішена, тому що я зв'язався з ним після того, як його заклинання казало мені, що мій чоловік повернеться мені менш ніж за 24 години, що, на диво, сталося Мені він сказав мені, що мій чоловік закликає нас вибачитися. Як тільки він сказав мені все, мій чоловік зателефонував мені по телефону і почав просити мене відвезти його після 6 років розлучення. сьогодні я поділяю це повідомлення, тому що я хочу, щоб світ знав про це та свою хорошу роботу, також дуже щасливий, що зараз я вагітна після того, як я вагітна, і для тих, кому потрібна якась допомога, Проблеми з грошима, грошовою проблемою, називати його, поради, звернутися до лікаря сьогодні і вирішити вашу проблему, це його контактна інформація E-mail: spellspecialistcaster937@gmail.com
Відповісти
Я місіс Кароліна. Вільям з Об'єднаної держави, я хочу поділитися свідченням свого життя з кожним з них. Я був одружений з моїм чоловіком Вільямом, я так люблю його, що ми одружилися на сім років з двома дітьми. Коли він відправився у відпустку до Франції, він послався на жінку на ім'я Ешли, і сказав мені, що він більше не цікавиться нашим шлюбом. Я був настільки заплутаним і шукав допомоги, я не знаю, що робити, поки не зустрінеться з моєю дружею Марією, і я розповім їй свою проблему. Вона сказала мені, що ні я б не переймався б, якби я мав подібну проблему раніше, і я познайомився з людиною на ім'я Пророк Такута, який закинув заклинання на свого колишнього хлопця та повернувся до неї через 3 дні. Марія просить мене спілкуватися з пророком Такутою. Я зв'язався з ним, щоб допомогти мені повернути мого чоловіка, і він просить мене не турбуватися про те, що боги своїх предків боротимуться за мене. Він сказав, що через три дні він приєднається до мене та мого чоловіка разом. Через три дні мій чоловік зателефонував мені і сказав мені, що він знову шукає речі зі мною, який мене здивував, коли я побачив його і почав плакати про прощення. У цей момент я найщасливіша жінка на землі за те, що цей великий пророк зробив для мене та мого чоловіка, ви можете зв'язатися з його електронною поштою: takutaegbedie@gmail.com.or whatsApp .. його в цьому номері. +2348165186811
(1) Якщо ви хочете, щоб ваш екс повернувся
(2) якщо у вас завжди є погані мрії.
(3) Ви хочете бути пропаговані у вашому офісі.
(4) Якщо ви хочете дитину.
(5) Догляд за травами
(6) Ви хочете бути багатим.
(7) Він хоче зв'язати свого чоловіка / дружини з його назавжди.
(8) Якщо вам потрібна фінансова допомога.
(9) Нехай люди підкоряються його словам і зроблять його бажання
(10) ETC корпус рішення
Зверніться до нього ще раз за адресою takutaegbedie@gmail.com або whatsApp .. його в цьому номері. +2348165186811 і будьте благословенні
Відповісти
Добрый день, все там, меня зовут Агафа из России, я хочу поделиться свидетельством того, как я вернул моего мужа, который оставил меня и моих двух детей за другую женщину, которую он едва знал. В течение последних двух лет я много страдала от боли, когда женщина из ниоткуда пришла забрать моего человека и оставила меня от боли, но, слава богу, за великого доктора Окпу, с которым я встречаюсь с давним другом, который больше не мог вытерпеть печальную боль, которую я чувствую, и рассказал мне о д-р okpa, и, к счастью, доктор Okpa был доступен, чтобы помочь мне. Самая интересная часть всего заключалась в том, что он вернул моего мужа ко мне в течение 48 часов. Это было похоже на сон для меня, потому что я никогда не учил, что смог вернуть моего мужа и не так просто, как это после того, как доктор Окпа произнес заклинание, которое вернуло его мне. Я хочу использовать этот Media, чтобы поблагодарить великого доктора okpa за возвращение моего счастья. Мои коллеги-женщины, которые переживали проблемы с браком или проблемы с отношениями, я советую вам тратить время и немедленно обратиться к доктору Окпе за помощью, и он собирается восстановить ваш брак или отношения. Вот его личное электронное письмо: okpatempleofsolution@gmail.com или позвоните по телефону +27814706201
Відповісти
Я хочу скористатися цією можливістю, щоб познайомити вас з великим і доброзичливим життєвим даром, реторерським будинком та споживачем миру chubygreat@gmail.com. Я познайомився з чуйним на своєму пошуковому записі Google про те, як я можу повернути свого чоловіка. І там я отримав кілька свідчень про те, як він відновлює зламані будинки. Я прочитав, що може повернути любов додому. Я сумнівався, чи зможе він цього зробити, але потім я наполягав, щоб зв'язатися з ним, бо я так розчарувався в той момент, коли я зв'язався з chubygreat@gmail.com, я пояснив йому свою скруту і сказав йому, що я хочу, без витративши забагато часу, він розповів мені про те, що мені потрібно, щоб виконати свою роботу, і я зможу отримати матеріали, які йому потрібні, все буде добре. Я дав йому все, що йому потрібно, він потім сказав мені, що він сплачує свою плату після завершення роботи. Тоді я відправив йому що-небудь, щоб він отримав товар, після того, як він отримав предмет, він сказав, що я треба вибити на третій день, коли мій чоловік збирається повернутися. На третій день його роботи було зроблено, саме за 14 годин третього дня чоловік зателефонував, щоб знати, як я займався, і тоді я був вражений цим прекрасним його ... Я хочу подякувати chubygreat@gmail.com за його гарна робота.
Якщо ви перебуваєте в будь-якому аналогічному випадку, як моє, або навіть найгірше, просто швидко зверніться до милосердного собака з наступними подробицями нижче

Електронна пошта: chubygreat@gmail.com, або ви все ще можете отримати його з його номером телефону, він буде чекати, щоб допомогти вашої справи ...
Номер: +2348165965904


                                                                                                                        Дякую
                                                                                                             Мене звуть Пейдж Андерсон
Відповісти
Я хочу скористатися цією можливістю, щоб познайомити вас з великим і доброзичливим життєвим даром, реторерським будинком та споживачем миру chubygreat@gmail.com. Я познайомився з чуйним на своєму пошуковому записі Google про те, як я можу повернути свого чоловіка. І там я отримав кілька свідчень про те, як він відновлює зламані будинки. Я прочитав, що може повернути любов додому. Я сумнівався, чи зможе він цього зробити, але потім я наполягав, щоб зв'язатися з ним, бо я так розчарувався в той момент, коли я зв'язався з chubygreat@gmail.com, я пояснив йому свою скруту і сказав йому, що я хочу, без витративши забагато часу, він розповів мені про те, що мені потрібно, щоб виконати свою роботу, і я зможу отримати матеріали, які йому потрібні, все буде добре. Я дав йому все, що йому потрібно, він потім сказав мені, що він сплачує свою плату після завершення роботи. Тоді я відправив йому що-небудь, щоб він отримав товар, після того, як він отримав предмет, він сказав, що я треба вибити на третій день, коли мій чоловік збирається повернутися. На третій день його роботи було зроблено, саме за 14 годин третього дня чоловік зателефонував, щоб знати, як я займався, і тоді я був вражений цим прекрасним його ... Я хочу подякувати chubygreat@gmail.com за його гарна робота.
Якщо ви перебуваєте в будь-якому аналогічному випадку, як моє, або навіть найгірше, просто швидко зверніться до милосердного собака з наступними подробицями нижче

Електронна пошта: chubygreat@gmail.com, або ви все ще можете отримати його з його номером телефону, він буде чекати, щоб допомогти вашої справи ...
Номер: +2348165965904


                                                                                                                        Дякую
                                                                                                             Мене звуть Пейдж Андерсон
Відповісти
Я хотів би поділитися своїм свідченням вам з усіма людьми в world.am Sandra з Англії Bara the Finder, я одружився з моїм чоловіком близько двох років тому ми починаємо проблеми в домашніх умовах, ми зупиняємося, щоб спати в одній ліжку, бореться про дрібниці він завжди приїжджає додому пізно вночі, п'є занадто багато, і він завжди спати з іншими жінками з сторони. Я ніколи не любив нікого в моєму житті, крім нього. він батько моєї дитини, і я не хочеться втратити його, тому що ми працювали так важко разом, щоб стати тим, що ми маємо сьогодні. кілька місяців тому, він зараз вирівнювання жити зі мною і дитиною, будучи одиноким батьком може бути важко іноді, так що я не маю нікого
Звернувся до мене, і я був розбитий. Серце подзвонило моїй мамі і все їй пояснювало, моя мати розповідала мені про доктора Чемберка, він допомагав їй вирішити проблему між нею і моїм батьком, я був дивний з цього приводу, тому що вони не кожен інше протягом трьох з половиною років, і це було як диво, вони повернулися один до одного.і був відправлений до лікаря Dr.Chamberc, на його адресу електронної пошти: chamberc564@yahoo.com
і пояснити йому все, що він обіцяв мені не хвилюватися, що він буде зачарований і повернеться до того, як ми, де ще так багато любові знову, і це був інший жіночий дух, який керував моїм чоловіком. моя проблема буде вирішена протягом двох днів, якщо я думаю, що я сказав, ОК. Так він кинув заклинання для мене, і через два дні моя любов повернулася, щоб попросити мене пробачити його. Я так щаслива. Ось чому я вирішив поділитися своїм досвідом з кожним органом, у якого виникають проблеми, звертаючись до лікаря, який звільнив багато заклинателя на його адресу електронної пошти: chamberc564@yahoo.com (1) Якщо ви хочете отримати свою колишню назад .
(2) якщо у вас завжди погані сни.
(3) Ви хочете бути оновленим у вашому офісі.
(4) Ви хочете, щоб жінки / чоловіки бігали за вами.
(5) Якщо ви хочете дитину.
(6) Ви хочете бути багатими.
(7) Ви хочете прив'язати чоловіка / дружину
назавжди.
(8) Якщо вам потрібна фінансова допомога.
(9) Догляд за рослинами
(10) виграє лотерею
Відповісти
Привіт друзі ... сезонні вітання всім. Я Мері Майкл, я з Меріленда, кілька днів тому я прочитала коментар на блогу f відносини. Журналіст, який досліджує, як швидко лікувати слабку ерекцію і еякуляцію протягом двох тижнів через хворобу своєї дружини.
 наш Дрігбіновій чоловік, який допомагав йому робити все, він боком розлучився зі своєю колишньою дружиною протягом восьми років після розлуки і Дрігбіновія допомагала йому відібрати назад свою подружжя назад. Мені дуже пощастило скопіювати адресу електронної пошти doctorigbinovia93@gmail.com онлайн коментар. Дрігбіновія розповідає про можливі проблеми подружнього життя. Мені була потрібна допомога, щоб так ретельно повернутися до свого чоловіка. Кілька місяців тому я воював проти свого чоловіка, на наступний день він подивився прямо в очі Він сказав, що закінчився між нами, ми опинилися в шлюбі, він взяв нашого сина і пішов жити в Іспанію З тих пір я намагався дзвонити та надсилати повідомлення по телефону, соціальні мережі. у середині та електронною поштою, але повністю заблокований лінія була досягнута, так засмучена, та я потребував допомогти моєму синові Felix читаюсь щоб вибачитися, незважаючи на те, що ми обидва знаємо я зловживаю. без листів без промови протягом семи місяців. Ця ситуація вбита щодня, я була в депресії і відчайдушно хотіла допомогти, і необхідно було терміново вирішити цю проблему, тому я звернувся до електронної пошти в Дрігібіновій, тільки тому, що я можу допомогти своєму чоловікові повернутися додому зі своїм сином. . Я розмовляв з ним і запевнив його, що він може допомогти мені повернутися з чоловіком і моїми дітьми додому, послухати і крок за кроком. Через два дні Дрігбіновія сказала, що в храм впала люстраційна церемонія. Все робиться само собою, і я зробив що-небудь, я надав тільки необхідні речі. Того ж вечора мій чоловік покликав мене Чендлера вибачитися за те, що він дуже спокійний. Він розмовляв зі мною, йому було дуже шкода, що він боявся. Учора син Чандлера повернувся додому зі своїм сином, і сьогодні я щасливий, що відновив свою сім'ю і свого чоловіка, і ми любимо один одного більше, ніж будь-коли. Я завжди ціную і ціную допомогу Drigbin. Я обіцяю поділитися своїм добрим свідченням про своїх друзів та інших. Я маю намір, що він буде працювати для мене, і я зрозумів, що було б добре поділитися з вами, тому що я знаю, що це надихне інших, як я нещодавно зустрічався, будучи свідком, яким я працюю. Я, мій чоловік, повернувся додому протягом семи днів і неймовірне чудо. Рада відчайдушно шукає довготривалого вирішення кризи і терміновості романтичних відносин, а коли вона відновлює втрачених партнерів і створює щасливу сім'ю. Живу віру в те, що любов до влади, ці сили виявилися ефективними і працювали над тим, щоб за кілька днів після екс-активації попросити її прощення. Я бажаю вам удачі
Відповісти
DOCTOR ви можете надіслати йому електронну пошту, якщо вам потрібна допомога у ваших відносинах spellspecialistcaster937@gmail.com
Я обіцяю вам, що ваші проблеми вирішуються негайно. Провівши сім років у відносинах з ним, він залишив мене, я все зробив Чи можу я змусити його повернутися, але все було марно. Хотілося, щоб за любов, яку я відчуваю до нього, він просив, але він відмовився
пояснив мою проблему з ким-то в Інтернеті, і вона запропонувала мені скоріше поштою заклинателя, який міг би допомогти мені з заклинанням, яке повернуло його, але я хлопець, який ніколи не вірив у заклинання, у мене не було вибору, крім того, щоб спробувати, Я послав до лікаря, і він відповів мені, і він сказав мені, що це не проблема
все буде добре протягом трьох днів, мій колишній повернувся до мене Протягом трьох днів, заклинання було відлито і, на диво, на другий день, який був близько 16:00. Мій колишній подзвонив мені, я був так здивований, відповів на їхні дзвінки, і все, що він сказав, що він так поганий через все, що сталося,
Я хотів повернутися до мене, якого я так люблю. Я був такий щасливий і здивований. З тих пір я дав обіцянку, що всі, кого ми знаємо, ніколи не матимуть проблеми з відносинами, я збираюся послатися на пітчер, щоб допомогти. Будь-кому може знадобитися допомога з ливарної машини, її spellspecialistcaster937@gmail.com
Він також зробив багато заклинань,
(1) Він хоче свого колишнього повернення.
(2) У вас завжди є кошмари.
(3) Просування в офісі
(4) Хочете дитину?
(5) Ви хочете бути багатим?
(6) Вони хочуть, щоб їхній чоловік / дружина назавжди залишився твоїм.
(7) необхідність фінансової допомоги.
8) Ви хочете контролювати шлюб
9) Ви хочете бути привабленими до людей
10) Нестача дітей
11) ЧИ МАЄТЕ ВАМ ЧОВЕК / ЖІН
13) Як виграти лотерею
14) ЗАПУСК ПРОМОЦІЇ
15) ПРИЧИНА ЗАХИСТУ
16) БІЗНЕС-ЗАПУСК
17) Добре працювати
18) Лікування при будь-якому захворюванні / H.I.V.
Зв'яжіться з ним сьогодні за адресою: spellspecialistcaster937@gmail.com
Відповісти
Це моє свідчення про добру роботу людини, яка допомогла мені дружині до мене. Мене звуть Джон, і я перебуваю в Канаді. Моє життя повернулося! Після 8 років шлюбу моя дружина залишила мене з трьома дітьми. Я відчував, що моє життя підходить до кінця, і це розвалюється. Завдяки магічній назві Schamberc, я був онлайн. Вірний день, коли я переглядав інтернет, я шукав гарну проблему написання, яка могла б вирішити мої проблеми. У мене є кілька відгуків про це особливе заклинання. Деякі люди показали, що він кидає свою муку; деякі стверджували, що вони відновили майстра; деякі показали, що він може передати магію, щоб зупинити балаканину і отримати її. Особливим свідченням, яке я бачив, було те, що вона була жінкою, яка називалася желатиною, вона показала, що Sacerdote повертає свого колишнього чоловіка менш ніж за 72 години, а кінець її свідчення падає по електронній пошті. Прочитавши все це, я вирішив спробувати денне світло. Спілкуйтеся з нею по електронній пошті і поясніть, що моя проблема з нею. Тільки 3 дні тому я повернувся до мене. Ми вирішили наші проблеми, і ми ще щасливіші, ніж раніше. Ви дійсно повинні надіти талановитих і обдарованих шарнірів, і я поклав його в непереборної людини, тому що він прекрасна людина ... Якщо у вас є проблеми, і ви шукаєте сидить і справжній вибух заклинання, щоб вирішити цю проблему. Дізнайтеся про великий День Дня; це може бути відповіддю на вашу проблему. Ось його контактна особа: електронна пошта chamberc564@yahoo.com
номер телефону + 234 808 877 7194
Відповісти
Це моє свідчення про добру роботу людини, яка допомогла мені дружині до мене. Мене звуть Джон, і я перебуваю в Канаді. Моє життя повернулося! Після 8 років шлюбу моя дружина залишила мене з трьома дітьми. Я відчував, що моє життя підходить до кінця, і це розвалюється. Завдяки магічній назві Schamberc, я був онлайн. Вірний день, коли я переглядав інтернет, я шукав гарну проблему написання, яка могла б вирішити мої проблеми. У мене є кілька відгуків про це особливе заклинання. Деякі люди показали, що він кидає свою муку; деякі стверджували, що вони відновили майстра; деякі показали, що він може передати магію, щоб зупинити балаканину і отримати її. Особливим свідченням, яке я бачив, було те, що вона була жінкою, яка називалася желатиною, вона показала, що Sacerdote повертає свого колишнього чоловіка менш ніж за 72 години, а кінець її свідчення падає по електронній пошті. Прочитавши все це, я вирішив спробувати денне світло. Спілкуйтеся з нею по електронній пошті і поясніть, що моя проблема з нею. Тільки 3 дні тому я повернувся до мене. Ми вирішили наші проблеми, і ми ще щасливіші, ніж раніше. Ви дійсно повинні надіти талановитих і обдарованих шарнірів, і я поклав його в непереборної людини, тому що він прекрасна людина ... Якщо у вас є проблеми, і ви шукаєте сидить і справжній вибух заклинання, щоб вирішити цю проблему. Дізнайтеся про великий День Дня; це може бути відповіддю на вашу проблему. Ось його контактна особа: електронна пошта chamberc564@yahoo.com
номер телефону + 234 808 877 7194
Відповісти
Будь ласка, мій дорогий друг, мені шкода, що ви читаєте це повідомлення, як це, я просто бачу його спосіб допомогти, хто буде потребувати такого роду допомоги я отримав. Переконайтеся, що ви прочитали це моє свідчення до кінця, це історія життя, тому що це свідчення, яке я скажу кожному почути. Я був одружений протягом 3 років і на 4-му році мого шлюбу, інша жінка взяла мого коханця від мене, і мій чоловік залишив мене і дітей, і ми постраждали протягом 2 років, поки я не зустрів посаду, де чоловік називається первосвящеником д-р Chamberc допомогли комусь, і я вирішив дати йому спробувати допомогти мені повернути мого коханця додому і повірити мені, що я просто посилаю свою фотографію і свої деталі йому і чоловікові і після 2 днів, як він мені сказав, я побачив машину в'їхали в будинок і ось це був мій чоловік і він приїхав до мене і дітей і саме тому я радий, щоб кожен з вас подібно зустрічався з цією людиною, тому що я можу клястись у своєму житті людиною Дуже сильний заклинатель заклинань і його заклинання працюють дуже добре без будь-яких побічних ефектів, якщо ви хочете отримати більш детальну інформацію про священика Др. Ви хочете, щоб першосвященик д-р Chamberc втрутився у ваші відносини, щоб допомогти вам відновити ваші відносини? потім зв’яжіться з ним сьогодні за його електронною поштою: chamberc564@yahoo.com
Номер доктора +2348088777194
якщо у вас виникли проблеми з наступною проблемою
(1) Якщо ви хочете, щоб ваш колишній назад
(2) якщо у вас завжди погані сни.
(3) Ви хочете бути просунутими у вашому офісі.
(4) Якщо ви хочете дитину.
(5) Догляд за травами
(6) Ви хочете бути багатим.
(7) Ви хочете прив'язати вашого чоловіка / дружину до вас назавжди.
(8) Якщо вам потрібна фінансова допомога.
(9) Дозвольте людям слухатися ваших слів і висловлювати своє бажання
(10) Роздільна здатність E.T.C
Зв'яжіться з ними у вашому електронному листі templec564@yahoo.com
Номер доктора +2348088777194
і вирішити всі ваші проблеми
Відповісти
Привіт я Лаура, у мене є тільки досвід чудес доктора Egbo любов заклинання, які були поширені в Інтернеті і в усьому світі, Як він дивно допомагав людям по всьому світу, щоб відновити назад їх шлюбне життя і повернутися втратили любителів назад, \ t а також допомогти виграти лотерею. Я зв'язався з ним після того, як пройшов через стільки свідчень від різних людей, як він допомагає повернути колишнього коханця назад, я сказав йому про свого чоловіка, який кинув мене близько 8 місяців тому, і пішов з дому з усім, що я мав. щоб посміхнутися та мати решту розуму він буде обробляти все у справедливих 3 днях, та він сказав мені все я потребую забезпечити для нього для рішення мати мого чоловіка назад, ми emback на молитвах та я підкоряюсь всім його вказівкам, Після Другий день, коли мій чоловік подзвонив мені, я був просто в шоці, я вибрав дзвінок і не міг повірити своїм вухам, він насправді просив мене пробачити його і обіцяти по телефону, наступного дня він повернувся додому і просив мене Для миру та також отриманого мені нового автомобіля тільки для його доказу його кохання для мене. Я був такий щасливий і подзвонив д-р Егбо і подякував йому, він тільки сказав мені поділитися добрими новинами по всьому світу. Ну, якщо вам потрібна ефективна і реальна заклинання заклинання примирити з вашим колишнім або зцілити будь-який вид хвороби або ви шукаєте рішення мати хлопчика чи дівчинку або виграти lottory, будь ласка, зв'яжіться з д-р Egbo Через електронну адресу: dregbosolutioncenter @ gmail. com або зателефонуйте на його номер телефону +2348054158755.
Відповісти
Мене звуть шинка. Минулого року мені була потрібна допомога, щоб повернути чоловіка, прочитавши чудові відгуки про професора Пелара Лорда та його правопис. У мене була ситуація, коли мені відчайдушно була потрібна надприродна допомога, всі фізичні зусилля, вкладені для врятування мого чоловіка, завжди провалювалися. Мій чоловік перестав любити та піклуватися про мене та наших дітей після 7 років щасливого будинку. Він мене так зачепив, я зустріла стільки насильства в будинку, він став професійним брехуном і найгірше, що почав вживати наркотики та алкоголь. Він більше не міг переносити свої катування, коли хотів розлучитися. Я не міг дозволити собі втратити чоловіка з дивним духом, я знав, що він був люблячим чоловіком до того, як ми одружилися, але не знав, що сталося.
Правопис професора Пелара Лорда був настільки великим і потужним, що ставлення мого вічного чоловіка та прагнення до зла змінилися лише через 24 години після закінчення складу. Причини, чому я можу порекомендувати когось Духовного дому професора Пелара Лорда, його заклинання справжнє і воно працює, професор Пелар Лорд не кидає правопис проти чиїсь бажання, і його заклинання триває вічність. Я спостерігав за поведінкою свого чоловіка з травня 2019 року; він все одно той самий; він ніколи більше не переставав любити мене; Професор Пелар. Тому я можу рекомендувати його будь-кому, навіть моєму найгіршому ворогу, не лише тому, що можу вам допомогти. відправити йому повідомлення на свою електронну пошту; drpellar@gmail.com
він також може допомогти вам у наступній ситуації
1) Рекламується у тому, що ви робите
2) Заробити непогані гроші або виграти в лотерею.
3) Досягнення успіху в бізнесі.
4) духовні проблеми.
5) Виграти суд.
6) Знайдіть свого партнера по життю.
7) Отримайте добре оплачену роботу.
8) Отримайте контроль над своїм шлюбом.
9) Отримайте вигоду і виграйте потяг людей.
10) відновити втрачені гроші.
(11) Він виліковує вас від усіх хвороб. загартовані та нездорові, як ВІЛ / СНІД, рак, будь-що
(12) Вирішує проблеми вагітності та благословляє вас з немовлятами. Знову надішліть електронний лист на drpellar@gmail.com
Відповісти
Мене звуть Пол Сміт, я люблю свідчити всім людям на цьому форумі, тому що ніколи не думав, що поверну свого гоман, як для мене так багато засобів. Дівчина, з якою я хотів одружитися, залишила мене через 4 тижні на нашому весіллі для іншого чоловіка, коли я подзвонив їй, що вона ніколи не відповідала на мої дзвінки, а також видалила мене у Facebook. Коли я зайшов на її робоче місце, вона вже сказала своєму керівнику та всім в її офісі, що більше ніколи не хоче бачити мене. Внаслідок цього я втратив роботу через депресію і смуток, перевернув життя вгору і вниз, і все змінилося до гіршого. Я спробував усе, що не міг їй повернути, через любов, яку я мав до неї, але у кожного не вийшло, поки я не познайомився з чоловіком під час поїздки в Азіатську для якихось бізнес-можливостей, його звуть професор Пеллар, якого я доглядав кілька років назад. Він здавався гарним хлопцем, тому я відкрився і розповів йому свою проблему і все, що я пройшов, намагаючись повернути любов свого життя і те, як я втратив роботу. він сказав мені, що допоможе мені, і хоча мені здалося неможливим, що я трохи по вірі, все завдяки відчаю, який прожив у моїй душі. Він поклявся, що допоможе мені і переконав мене, сказавши мені причину моєї. Моя подруга залишила мене з деякими прихованими секретами в моєму житті. Я здивувався, коли почув це від нього. Він сказав, що кине на мене заклинання, і я побачу результат у найближчі кілька днів. На наступний день я повернувся до США, я подзвонив йому, коли я повернувся додому, і він сказав, що купив усі матеріали, необхідні для заклинань, і був зайнятий їх кастингом, він сказав, що побачу позитивні результати у найближчі 2 дні. Як і годинниковий механізм у четвер вдень, мій гомінець зателефонував мені рівно 12:35 вибачившись за все, що вона зробила, вона сказала, що ніколи не знає, що робила, і її раптова поведінка не була навмисною, і пообіцяла не робити цього знову, якщо я просто прийму її спина. Обіцяю тобі, що це було як одна мрія почути це від неї. Коли ми закінчили розмову, я зателефонував чоловікові і сказав йому, що дружина дзвонила, але він сказав, що я ще нічого не бачив,
Він сказав, що я поверну свою роботу через 2 дні, і в цю суботу, з великим очікуванням, вони подзвонили мені на мій пост, що хочуть, щоб я відновив роботу в понеділок, і що вони збираються мені компенсувати цей витрачений час, який я мав провів удома, нічого не роблячи. Моє життя повернулося у форму, я повернув роботу, і я повернув дружину, яка, до речі, я щасливо заміжня до цього дня з дітьми. На мій погляд, ця людина справді потужна, якби у нас було лише більше людей, він був у світі справді кращим місцем. Він також допоміг одному моїм друзям вирішити багато своїх особистих проблем, які залишили їх щасливими та щасливими в житті. Опублікуйте це на форумі для всіх, хто зацікавлений у тому, щоб звернутися до людини. Ви можете надіслати йому повідомлення електронною поштою drpellar@gmail.com
Я не можу видавати його номер, тому що він сказав, що не хоче, щоб його турбували дуже багато людей, але він каже, що його електронний лист був вірним способом зв’язатися з ним і відповість на всі електронні листи, як тільки зможе. Сподіваюсь, він допоможе вам ...... Будьте вірою і удачі! зв’яжіться з професором Пелларом через електронну пошту; drpellar@gmail.com
Відповісти
Мене звуть Пол Сміт, я люблю свідчити всім людям на цьому форумі, тому що ніколи не думав, що поверну свого гоман, як для мене так багато засобів. Дівчина, з якою я хотів одружитися, залишила мене через 4 тижні на нашому весіллі для іншого чоловіка, коли я подзвонив їй, що вона ніколи не відповідала на мої дзвінки, а також видалила мене у Facebook. Коли я зайшов на її робоче місце, вона вже сказала своєму керівнику та всім в її офісі, що більше ніколи не хоче бачити мене. Внаслідок цього я втратив роботу через депресію і смуток, перевернув життя вгору і вниз, і все змінилося до гіршого. Я спробував усе, що не міг їй повернути, через любов, яку я мав до неї, але у кожного не вийшло, поки я не познайомився з чоловіком під час поїздки в Азіатську для якихось бізнес-можливостей, його звуть професор Пеллар, якого я доглядав кілька років назад. Він здавався гарним хлопцем, тому я відкрився і розповів йому свою проблему і все, що я пройшов, намагаючись повернути любов свого життя і те, як я втратив роботу. він сказав мені, що допоможе мені, і хоча мені здалося неможливим, що я трохи по вірі, все завдяки відчаю, який прожив у моїй душі. Він поклявся, що допоможе мені і переконав мене, сказавши мені причину моєї. Моя подруга залишила мене з деякими прихованими секретами в моєму житті. Я здивувався, коли почув це від нього. Він сказав, що кине на мене заклинання, і я побачу результат у найближчі кілька днів. На наступний день я повернувся до США, я подзвонив йому, коли я повернувся додому, і він сказав, що купив усі матеріали, необхідні для заклинань, і був зайнятий їх кастингом, він сказав, що побачу позитивні результати у найближчі 2 дні. Як і годинниковий механізм у четвер вдень, мій гомінець зателефонував мені рівно 12:35 вибачившись за все, що вона зробила, вона сказала, що ніколи не знає, що робила, і її раптова поведінка не була навмисною, і пообіцяла не робити цього знову, якщо я просто прийму її спина. Обіцяю тобі, що це було як одна мрія почути це від неї. Коли ми закінчили розмову, я зателефонував чоловікові і сказав йому, що дружина дзвонила, але він сказав, що я ще нічого не бачив,
Він сказав, що я поверну свою роботу через 2 дні, і в цю суботу, з великим очікуванням, вони подзвонили мені на мій пост, що хочуть, щоб я відновив роботу в понеділок, і що вони збираються мені компенсувати цей витрачений час, який я мав провів удома, нічого не роблячи. Моє життя повернулося у форму, я повернув роботу, і я повернув дружину, яка, до речі, я щасливо заміжня до цього дня з дітьми. На мій погляд, ця людина справді потужна, якби у нас було лише більше людей, він був у світі справді кращим місцем. Він також допоміг одному моїм друзям вирішити багато своїх особистих проблем, які залишили їх щасливими та щасливими в житті. Опублікуйте це на форумі для всіх, хто зацікавлений у тому, щоб звернутися до людини. Ви можете надіслати йому повідомлення електронною поштою drpellar@gmail.com
Я не можу видавати його номер, тому що він сказав, що не хоче, щоб його турбували дуже багато людей, але він каже, що його електронний лист був вірним способом зв’язатися з ним і відповість на всі електронні листи, як тільки зможе. Сподіваюсь, він допоможе вам ...... Будьте вірою і удачі! зв’яжіться з професором Пелларом через електронну пошту; drpellar@gmail.com
Відповісти
Хто сьогодні читає це свідчення, той повинен святкувати зі мною та моєю родиною, тому що це почалося, як деякі жарти, а деякі казали, що це неможливо. Мене звати АЛЬФРЕД ПЕТТЕР, і я з Кореї, але їду в Чикаго, США, з дружиною. Я щасливо одружений з двома дітьми та прекрасною дружиною. З моєю родиною трапилось щось жахливе, коли вона втратила роботу, а моя дружина пішла з дому, бо я не міг добре піклуватися про себе та потреби сім’ї. Я вже дев'ять років, немає жодної жінки, яка б підтримувала мене, щоб добре піклуватися про своїх дітей. Я намагаюся надіслати текстове повідомлення дружині, але вона заборонила мені розмовляти з нею. Я намагаюся поговорити з її другом та членами її сім'ї, але все одно знаю, що хтось може мені допомогти, і я був поданий до багатьох компаній, але пізніше все-таки вони не дзвонили мені, поки не настане вірний день, який я ніколи не забуду в житті. коли я зустрів старого друга, якому я пояснив усі свої труднощі, і він розповів мені про велику людину, яку називають д-р Санго, яка допомагає йому влаштуватися на роботу в компанії кока-кола, і він сказав мені, що це магічне заклинання , але я людина, яка ніколи не вірить у магію заклинань, але налаштована спробувати її. Д-р, Санго доручив мені і сказав мені, що робити протягом двох днів за обідом заклинань. Я виконую всі вказівки і роблю те, що він попросив мене зробити добре. Д-р, Санго переконайтесь, що все йде добре, і моя дружина знову побачить мене після доктора, Санго чудова робота. Дружина подзвонила мені з невідомим номером, і вона почала вибачатися, і вона сказала мені, що вона насправді сумує за мною, а наші діти і моя дружина повертаються додому. І через два дні компанія, яка мені надсилала посвідчення особи на брендинг, тепер я Я менеджер компанії в США. Раджу, якщо у вас виникли проблеми, надішліть повідомлення доктору Санго на цей електронний лист: spellspecialistcaster937@gmail.com
Відповісти
HOW I GOT MY EX HUSBAND BACK WITH THE HELP OF REAL AND EFFECTIVE SPELL FROM DR Osasu My name is Olivia Jayden, I never thought I will smile again, My husband left me with two kids for one year, All effort to bring him back failed I thought I'm not going to see him again not until I met a lady called Jesse who told me about a spell caster called Dr. Osasu , She gave me his email address and mobile number and I contacted him and he assured me that within 48hours my husband will come back to me, In less than 48hours my husband came back started begging for forgiveness saying it is the devils work, so I'm still surprise till now about this miracle,i couldn't conceive but as soon as the spell was cast,i became pregnant and gave birth to my third child,if you need any assistance from him you can contact him via:email: drosasu25@gmail.com Or WhatsApp or call him now: +2347064365391 . Dr.Osasu also cures: 1. HIV / AIDS 2. HERPES 1/2 3. CANCER 4. ALS (Lou Gehrig’s disease) 5. Hepatitis B
Відповісти
Я думав, що Бог забув мене одружитися, тому що я переживав багато знущань Я проклятий, колега в моєму кабінеті розповів мені про людину кохання, він просить мене спробувати, і я це зробив ... Я сказав йому все, що він сказав, якщо я вірю, що я сказав так ... і він дав деякі завдання це ... просто через кілька днів мені подзвонив мій старий друг, я запитав його, що я радий зустрітися з ним, і я це зробив .. перед тим, як я міг знати, що Хекней вниз і запропонував мені ..задачі, якщо я вийду за нього заміж, я подумав, що це жарт, але не жарт. Я зараз щасливо одружений зі своєю дитиною в дорозі. Він вважає себе чудовою людиною, домашнім реставратором, зв'яжіться з ним, якщо у нього є якісь питання. .alashirao1 @ gmail.com WhatsApp +2348034395438 спасибі ...
Відповісти
Привіт глядачам, я тут, щоб поділитися чудовою роботою алашири… Я побачила допис жінки, яка ділиться своїми свідченнями в жовтні - 12–2018, про те, як алашира допомагає їй будувати свою родину назад… Я був такий вражений, залишився багато років без робота .. Для мене речі були такими грубими, я подав заявку на роботу в багатьох компаніях, здається, нічого не відбувається, ніж я бачив, як інша жінка ділиться ще одним свідченням, як алашира допомагає їй лише за два місяці, що вона шукала, за рік. Іхелдон показання, і я вирішив заручитися ним, і я сказав йому кожне, що я проходив ретельно, і він сказав, що я не повинен переживати, що він зробить це за мене, що я повинен повірити і виконувати його вказівки, і я це зробив, я вірю і сподіваюся, що буде сильним, що він зробимо це, почувши добру роботу та зміну життя свідчень людей, на початку 1 місяця я зв’язався з ним, я отримав пошту з Дубаю про закордонну роботу, на яку я ніколи не звертався, пізніше цього тижня я отримав дзвінок з великого замовлення постачальників від когось я ніколи не знав, я плутався г, наступного тижня я влаштував лекційну роботу в приватному університеті, що подаю заявку в Інтернеті в Китаї, щоб вивчити англійську мову ... тепер я відновив лекційну роботу, хоча це непросто, але я люблю цю роботу, я запечатав роботу в Дубаї та почав влаштовувати інше дружина, яка буде йому керувати .. справді Алашира - це велика людина і Бог послав ... трійку зробив у моєму житті ... дякую д-р алашира..зверніться до нього за допомогу dr.alashirao1@gmail.comorWhatsApp + 2348034395438… .hankfor читаючи .. Пані Джуд Коджо…
Відповісти
Все завдяки Богу д-ра Алашири, я повинен повернутись, щоб оцінити зцілення за перебіг чуми у мене виразки. Близько п’яти років мене вразила дуже важка виразка. Я поїхав лікувати багато лікарень на лікування, все це не вдалося . Ця виразка доставляє мені сильний біль у мене на ребрах, коли я колись маю напад. Лише кілька місяців тому я побачив свідчення про жінку, яка страждає на діабет, як доктор Алашира допомагає їй. про те, що робити .. також надішліть мені трохи рідких трав у маленькій пляшці, яку я пив з вірою в моє серце. З тих пір, як я її випив, виразковий біль повністю припинився, і я повністю вільний .. Боже від доктора Алашираха відновив мій Здоров'я, я вільний і більше не витрачаю гроші на ліки. Тому я повинен дякувати всім д-р алашира за це чудова робота. Моля брата і сестри, ви також можете з ним звернутися за допомогою ... dr.alashirao1 @ gmail .com або +2348034395438 ..
Відповісти
Привіт друзі, мене звати Андрей Меньковский Я з Києва, Україна. Я тут, щоб поширити добрі новини для нужденних. Я був у депресії, коли дружина залишила мене за іншим чоловіком, бо мене попросили припинити роботу, бо у мене рак, і я зламався. Вона забрала мою єдину дочку, тому єдиним моїм варіантом було померти, я спробував зателефонувати їй, але вона проігнорувала мене, я надіслала їй текстові повідомлення, і раптом вона відповіла і сказала мені більше не дзвонити чи надсилати їй повідомлення, щоб одного разу я зв’язався з мій друг у фейсбуці, і я пояснив йому що-небудь, і він також сказав мені, що у нього були ті ж самі проблеми, і він представив мені заклинання заклинання під назвою «Доктор осагієд», він надіслав мені свій особистий електронний лист, і я зв’язався з ним через doctorosagiede75@gmail.com, і він відповів мені швидко, я пояснив йому свої проблеми, і він сказав мені не хвилюватися, що він зробив це для стількох людей, я людина, яка ніколи не вірила в заклинання, але я обманула, щоб спробувати це, він запевнив мене 24 години, щоб кинути роль заклинання, а також вилікує мене від раку і влаштуй мені кращу роботу, і раптом він відправив мені ліки від моєї хвороби, я прийняв його всього за 2 дні, і я був вільний, я ніколи не вірив своїм очам наступного дня, хтось постукав у мою двері, і я нікого не чекав того дня раптом, це була моя дружина, вона бу Перша сльоза, і я не витримала, вона благала мене і попросила пробачення негайно. Я отримала дзвінок від своєї компанії, де я працювала роками, і мене підвищили на посаді менеджера компанії «Парагон» у США, будь ласка, допоможіть мені подякувати лікареві osagiede за відновлення всього, що я втратив раніше, будь ласка, я пораджу будь-кому, хто потребує допомоги, зв’язатися з лікарем osagiede через його особистий електронний лист на doctorosagiede75@gmail.com або whatsapp за номером +2349014523836, дякуйте, хай Бог благословить тих, хто потребує часу, щоб прочитати це свідчення удачі
Відповісти
Здрастуйте, друзі! Ось як мені вдалося врятувати шлюб за допомогою чудового заклинателя, званого доктора Аджай.
Мій чоловік покинув мене для іншої жінки три місяці тому і з тих пір моє життя було наповнене болем, скорботою та розбитим серцем, оскільки це було моє перше кохання, з яким я провів усе своє життя. Мій друг сказав мені, що він бачив докази заклинання заклинання доктора Аджаї, що він може повернути мого коханого за кілька днів. Я сміюся і кажу, що мене це не цікавило, але через любов, яку мій друг мав до мене, вона консультувалась з первосвящеником (Drajayi1990@gmail.com) від мого імені, і на моє здивування через 24 години, мій чоловік подзвонив мені першим час через три місяці, що він сумує за мною, і йому шкода всього, що він змусив мене пройти. Він повернувся до мене і зараз ми разом щасливі. Я досі не можу повірити, адже це дуже неймовірно. Дякую доктору Аджай за те, що повернув мою любов, а також моєму дорогому другові, який зв’язався з ним від мого імені, для всіх тих, хто переживає важкі часи у своїх стосунках, я рекомендую д-ра Аяіі великого заклинателя заклинання для міцного рішення. Ви можете зв’язатися з його електронною поштою: Drajayi1990@gmail.com або на WhatsApp: +2347084887094
Відповісти
Здрастуйте, друзі! Ось як мені вдалося врятувати шлюб за допомогою чудового заклинателя, званого доктора Аджай.
Мій чоловік покинув мене для іншої жінки три місяці тому і з тих пір моє життя було наповнене болем, скорботою та розбитим серцем, оскільки це було моє перше кохання, з яким я провів усе своє життя. Мій друг сказав мені, що він бачив докази заклинання заклинання доктора Аджаї, що він може повернути мого коханого за кілька днів. Я сміюся і кажу, що мене це не цікавило, але через любов, яку мій друг мав до мене, вона консультувалась з первосвящеником (Drajayi1990@gmail.com) від мого імені, і на моє здивування через 24 години, мій чоловік подзвонив мені першим час через три місяці, що він сумує за мною, і йому шкода всього, що він змусив мене пройти. Він повернувся до мене і зараз ми разом щасливі. Я досі не можу повірити, адже це дуже неймовірно. Дякую доктору Аджай за те, що повернув мою любов, а також моєму дорогому другові, який зв’язався з ним від мого імені, для всіх тих, хто переживає важкі часи у своїх стосунках, я рекомендую д-ра Аяіі великого заклинателя заклинання для міцного рішення. Ви можете зв’язатися з його електронною поштою: Drajayi1990@gmail.com або на WhatsApp: +2347084887094
Відповісти
Це моє свідчення про добру роботу доктора Фасоя, який мені допомагає, я Хелен Алекс із Північної Кароліни США. Мені дуже шкода, що я виклав це в мережу, але мені доведеться, завдяки цьому світовому листі заклинань, що повернув мого чоловіка, який Мене залишили поза межами останніх 3 років, і я врешті-решт зустрів цього чоловіка на сайті блогу, коли один із клієнтів на допомогу. Мій чоловік видав усі ознаки того, що він мав справу, але я вирішив жити у відмові і ігнорувати їх. Він погано ставився до мене і перестав показувати мені любов і прихильність, які в першу чергу мене закохали в нього

я пояснив йому все, і він розповів мені про заклинання заклинань, про які він чув, і він дав мені електронну адресу, щоб написати до заклинання, щоб сказати йому мої проблеми. Лише за 2 дні мій чоловік повернувся до мене, я просто хочу сказати спасибі за цей правдивий і щирий заклинатель, сер, все, що ви мені сказали, здійснилося, і дякую вам, сер, будь ласка, хочу сказати всім, хто шукає будь-якого рішення своєї проблеми, я раджу вам люб’язно проконсультуватися з цим заклинатель заклинань, він справжній, він потужний, і що б не заклинання заклинань сказати, що буде, тому що все, що сказав мені заклинатель, ви можете зв'язатися з ним: його адреса електронної пошти (Fayosasolusionhome@gmail.com) або безпосередньо в Whats-app +2348151918774
Відповісти
Без DR Akwuke багато людей були б вмерли через серцевий розрив. Мій випадок не відрізняється від серцевого розриву, я заміжня жінка з двома дітьми, і був час, коли я мав проблеми зі своїм чоловіком, тому що він мав справу поза нашим шлюбом, і це змусило мене почувати себе погано. Тож я спробував знайти рішення своєї проблеми, прочитавши в Інтернеті багато порад щодо стосунків, і саме так я контактував із контактними даними DR Akwuke та через допомогу DR Akwuke на Akwukespiritualtemple@gmail.com мій чоловік покинув дівчину, яку він мав стосунки, і він повернувся до мене та наших дітей. Після добре виконаної роботи DR Akwuke я відчув, що це буде несправедливо, якщо я буду зберігати цю таємницю для себе, і саме тому я збираюся передати контактні дані DR Akwuke прямо зараз, або ви також можете зв’язатися з ним за допомогою цього електронного листа: Akwukespiritualtemple@gmail.com
Відповісти
Я ніколи не вірив у любовні заклинання чи магію, поки не побачив в Інтернеті свідчення про одну жінку на ім’я Глорія, яка свідчила про те, як заклинатель заклинання під назвою ВЕЛИКИЙ ДЕДЕЛІКО (Dr.dedesolutioncentre@gmail.com) повертає свого колишнього чоловіка, який залишив її за іншою жінці, і я вирішив зв’язатися з чоловіком, щоб спробувати його. Тож, коли я зв’язався з ним, він сказав мені, що він збирається повернути мого чоловіка до мене, що я повинен дати йому два дні, щоб він зробив заклинання мого заклинання, яке я зробив. Я тут, щоб засвідчити, що те, що ВЕЛИКИЙ ДЕДЕЛІКО зробив для мене, справді спрацювало для мене, тому що я зараз дуже щасливий зі своїм чоловіком, тому що після того, як я зв’язався з ВЕЛИКИМ ДЕДЕЛІКО, він обіцяє повернути свого чоловіка до мене, що він і зробив. Тож я справді не маю багато про що сказати про цю людину, але все, що я повинен сказати, це те, що ВЕЛИКИЙ ДЕДЕЛІКО - це справді потужна людина і може допомогти заклинанням повернути свого, загубленого, коханого, коханого. Зараз я щасливий і свідчу про добру роботу ВЕЛИКОГО ДЕДЕЛІКО, тому що я зараз щасливо виїжджаю зі своєю родиною. Тож якщо вам потрібна допомога від нього, ви можете зв'язатися з ним електронною поштою: Dr.dedesolutioncentre@gmail.com
Відповісти
Моє серце було сповнене болю за останні 7 місяців, коли мій чоловік закінчив наш шлюб і пішов до коханого EX, бо я не зміг дати йому сина. Я був такий спустошений і майже покінчив життя самогубством. Я попросив усіх, кого я знав, про допомогу, але всі мої зусилля виявилися марними, поки друг не призначив мене пророком Росо, я зв’язався з ним, і я вилив усе, що мав на увазі, і він пообіцяв змусити мене посміхнутися і змусити мене жити краще життя, повертаючи мого чоловіка. всього через кілька днів. мій чоловік повернувся з проханням на коліна, щоб я пробачив йому, і він обіцяв бути кращою людиною для мене, і сьогодні ми знову разом щасливі. Якщо комусь там потрібна будь-яка допомога, зв’яжіться з пророком Росо, тепер він допоможе вам. Електронна пошта: priestrosomalia621@outlook.com Дзвінок / текст: та whatsapp +2349066695469.
Відповісти
Моє серце було сповнене болю за останні 7 місяців, коли мій чоловік закінчив наш шлюб і пішов до коханого EX, бо я не зміг дати йому сина. Я був такий спустошений і майже покінчив життя самогубством. Я попросив усіх, кого я знав, про допомогу, але всі мої зусилля виявилися марними, поки друг не призначив мене пророком Росо, я зв’язався з ним, і я вилив усе, що мав на увазі, і він пообіцяв змусити мене посміхнутися і змусити мене жити краще життя, повертаючи мого чоловіка. всього через кілька днів. мій чоловік повернувся з проханням на коліна, щоб я пробачив йому, і він обіцяв бути кращою людиною для мене, і сьогодні ми знову разом щасливі. Якщо комусь там потрібна будь-яка допомога, зв’яжіться з пророком Росо, тепер він допоможе вам. Електронна пошта: priestrosomalia621@outlook.com Дзвінок / текст: та whatsapp +2349066695469.
Відповісти
Справжній і потужний письменник любові, який хоче повернути "Я пропоную прочитати моє свідчення"
Дякую за те, що ви зробили зі мною, доктор Пеллар! Моя дружина припинила мою клопотання про розлучення після того, як я зв’язалася з вами, щоб допомогти у розлученні. Зараз зі мною і дружиною все набагато краще. Як ви сказали, весь процес розлучення був скасований, і зло, що спричинило моє одруження, було відправлено, і ми зараз щасливі разом. Я рекомендую Dr.Pellar усім, хто має проблеми зі шлюбом / стосунками. Ось його контактний електронний лист
drpellar@gmail.com
Відповісти
Будь ласка, прочитайте та зв’яжіться з доктором. Це доктор Санго, якщо вам потрібно сильне любовне заклинання, щоб вирішити розірвані стосунки.
Коли я була півроку вагітної своєю другою дитиною, я розлучилася з чоловіком. З тих пір, як наша дитина завагітніла, ми розходилися і сперечалися, у неї більше не було ні любові, ні довіри до нього, тому він розлучився зі мною. І з усіма цими свистками я спробував усіма різними засобами відновити його, а також спробував декілька різних магічних коліс у рідній країні, але жоден з них не міг повернути Джеймса до мене. Тільки доктор Санго гарантував термінову колекцію 48 годин магії і запевнив мене, що мій чоловік знову буде зі мною. Я пишу подяку та подяку за дотримання обіцянки та за те, що ви використали ваш талант та велику силу, щоб повернути її додому. Мені було приємно дізнатися, що ви спеціалізуєтесь на коханні зв’язки. Дякую, сер, за те, що ви допомогли мені у найгірші часи мого життя, за те, що я був таким великим чарівним чарівником, і за те, що подарував мені магію любові, яка принесла мені стільки радості під час мого шлюбу. Мій чоловік повернувся, і він пообіцяв більше ніколи не залишати мене. Якщо ви сумніваєтесь у його можливостях, повірте. Ви повинні вміти. Це окупається способами, які ви навіть не могли собі уявити. Якщо вам зараз сильніше і вам потрібна сильна і нагальна любов кохання, щоб повернути доброзичливого контакту з доктором Санго, наразі єдина відповідь на відновлення розірваних стосунків чи шлюбу. зв’яжіться з доктором Санго на електронну пошту spellspecialistcaster937@gmail.com
Відповісти
ми з нареченим збунтувались, і він сказав мені, що більше не зацікавлений у стосунках, і хотів, щоб ми розірвалися, і наш шлюб наставав, тому що я сказав йому, що він змінився і більше не займається тим, що зазвичай любить ходити по парках запросити мене на перегляд та все інше, що робить наші стосунки затишними. Я попросив його пробачити мене, але він був глухий від моїх дзвінків і навіть вийшов з дому. Це змусило мене шукати допомоги з різних джерел. Я переглядав мережу, коли побачив свідчення однієї леді, яка сказала, що чаклун на ім'я докторпеллар допоміг їй зі своїми шлюбними проблемами, коли вона шукала матку і змогла зачати її за допомогою заклинання. припинення, яке називається Dr.pellar, тепер вона і її чоловік живуть щасливо. Я зв’язався з письменником і написав доктору. За допомогою свого електронного листа, щоб пояснити мені свою проблему. Він розповів мені кілька речей, які я зробив, і на подив мене наречений Джон подзвонив мені, попросив пробачення і сказав, що ніколи не знає, що з ним відбувається. , дякую д.пеллар, я зараз одружений і чекаю своєї першої дитини. Якщо у вас є проблеми у відносинах, з якими вам потрібна допомога, зв’яжіться з Dr.pellar сьогодні для швидкого виправлення. Спочатку я подумав, що це підробка, поки я не спробував це, і це спрацювало на мене, і я знаю, що воно буде працювати і для вас. Ви можете зв’язатися з письменником з правопису електронною поштою Dr.pellar по адресу drpellar@gmail.com
Відповісти
Справжній і потужний письменник любові, який хоче повернути "Я пропоную прочитати моє свідчення"
Дякую за те, що ви зробили зі мною, доктор Пеллар! Моя дружина припинила мою клопотання про розлучення після того, як я зв’язалася з вами, щоб допомогти у розлученні. Зараз зі мною і дружиною все набагато краще. Як ви сказали, весь процес розлучення був скасований, і зло, що спричинило моє одруження, було відправлено, і ми зараз щасливі разом. Я рекомендую Dr.Pellar усім, хто має проблеми зі шлюбом / стосунками. Ось його контактний електронний лист
drpellar@gmail.com
Відповісти
Будь ласка, прочитайте та зв’яжіться з доктором. Це доктор Санго, якщо вам потрібно сильне любовне заклинання, щоб вирішити розірвані стосунки.
Коли я була півроку вагітної своєю другою дитиною, я розлучилася з чоловіком. З тих пір, як наша дитина завагітніла, ми розходилися і сперечалися, у неї більше не було ні любові, ні довіри до нього, тому він розлучився зі мною. І з усіма цими свистками я спробував усіма різними засобами відновити його, а також спробував декілька різних магічних коліс у рідній країні, але жоден з них не міг повернути Джеймса до мене. Тільки доктор Санго гарантував термінову колекцію 48 годин магії і запевнив мене, що мій чоловік знову буде зі мною. Я пишу подяку та подяку за дотримання обіцянки та за те, що ви використали ваш талант та велику силу, щоб повернути її додому. Мені було приємно дізнатися, що ви спеціалізуєтесь на коханні зв’язки. Дякую, сер, за те, що ви допомогли мені у найгірші часи мого життя, за те, що я був таким великим чарівним чарівником, і за те, що подарував мені магію любові, яка принесла мені стільки радості під час мого шлюбу. Мій чоловік повернувся, і він пообіцяв більше ніколи не залишати мене. Якщо ви сумніваєтесь у його можливостях, повірте. Ви повинні вміти. Це окупається способами, які ви навіть не могли собі уявити. Якщо вам зараз сильніше і вам потрібна сильна і нагальна любов кохання, щоб повернути доброзичливого контакту з доктором Санго, наразі єдина відповідь на відновлення розірваних стосунків чи шлюбу. зв’яжіться з доктором Санго на електронну пошту spellspecialistcaster937@gmail.com
Відповісти
мене звати Гатель із Сполучених Штатів Америки. Я хочу поділитися своїм свідоцтвом зі світом про те, як я повернув свою дівчину, мою дівчину звуть Маці, ми зустрічалися останні шість місяців, і я постарався зробити все можливе, щоб вона була задоволена мною, але раптом прийшов інший звідкись і залучаю мого Маці багатством і розкішними речами, і, незважаючи на це, я люблю її своїм вогнищем, і я купував усе для неї, насправді я щотижня давав їй готівку, але не знаю, що ще вона хоче це відносини.
Якщо коротко сказати, вона продовжила свою роботу з дивним чоловіком, і вона заблокувала мене у всіх соціальних мережах, і я не зміг знову з нею зв’язатися, і я намагався все можливе повернути її, але всі мої зусилля були марними. Мені було боляче, і я поділяю свою проблему зі своїм найкращим другом на місці роботи, і мій друг передає мені електронний лист доктора Санго, чоловіка, який допомагає йому заклинати, що допомагає йому давно, коли у мого друга є проблема з його дружина, він зв’язався з доктором Санго, і він змусив дружину видужати протягом короткого періоду, і хоча я не вірив у будь-які речі з заклинаннями, але я намагався, і я зв’язувався з тим заклинателем заклинань, який називається Dr.Sango, і я пояснюю все за hin, і він пообіцяв мені не хвилюватися, що він допоможе мені відновити колишнього дівчину, і я слідую всім його вказівкам, що він мене отримав, надсилаючи фотографії та інформацію тощо, на мій сюрприз, я щойно помітив, що подруга почала додавати мене назад її фейсбук, whatapp, badoo, hisgraph, а другий день хтось натискає на мій будиночок з дзвонами, і я пішов до дверей, я відкриваю двері, це була моя подруга, вона почала мене поцілувати і попросила пробачення, і вона пообіцяв більше ніколи не залишати мене, і тепер ми очікуємо, що о ур третя дитина.
якщо у вас є якісь проблеми стосунків, будь ласка, зв'яжіться з Dr.Sango через його електронний лист. Це електронний лист Dr.Sango spellspecialistcaster937@gmail.com
Відповісти
мене звати Гатель із Сполучених Штатів Америки. Я хочу поділитися своїм свідоцтвом зі світом про те, як я повернув свою дівчину, мою дівчину звуть Маці, ми зустрічалися останні шість місяців, і я постарався зробити все можливе, щоб вона була задоволена мною, але раптом прийшов інший звідкись і залучаю мого Маці багатством і розкішними речами, і, незважаючи на це, я люблю її своїм вогнищем, і я купував усе для неї, насправді я щотижня давав їй готівку, але не знаю, що ще вона хоче це відносини.
Якщо коротко сказати, вона продовжила свою роботу з дивним чоловіком, і вона заблокувала мене у всіх соціальних мережах, і я не зміг знову з нею зв’язатися, і я намагався все можливе повернути її, але всі мої зусилля були марними. Мені було боляче, і я поділяю свою проблему зі своїм найкращим другом на місці роботи, і мій друг передає мені електронний лист доктора Санго, чоловіка, який допомагає йому заклинати, що допомагає йому давно, коли у мого друга є проблема з його дружина, він зв’язався з доктором Санго, і він змусив дружину видужати протягом короткого періоду, і хоча я не вірив у будь-які речі з заклинаннями, але я намагався, і я зв’язувався з тим заклинателем заклинань, який називається Dr.Sango, і я пояснюю все за hin, і він пообіцяв мені не хвилюватися, що він допоможе мені відновити колишнього дівчину, і я слідую всім його вказівкам, що він мене отримав, надсилаючи фотографії та інформацію тощо, на мій сюрприз, я щойно помітив, що подруга почала додавати мене назад її фейсбук, whatapp, badoo, hisgraph, а другий день хтось натискає на мій будиночок з дзвонами, і я пішов до дверей, я відкриваю двері, це була моя подруга, вона почала мене поцілувати і попросила пробачення, і вона пообіцяв більше ніколи не залишати мене, і тепер ми очікуємо, що о ур третя дитина.
якщо у вас є якісь проблеми стосунків, будь ласка, зв'яжіться з Dr.Sango через його електронний лист. Це електронний лист Dr.Sango spellspecialistcaster937@gmail.com
Відповісти
ми з нареченим збунтувались, і він сказав мені, що більше не зацікавлений у стосунках, і хотів, щоб ми розірвалися, і наш шлюб наставав, тому що я сказав йому, що він змінився і більше не займається тим, що зазвичай любить ходити по парках запросити мене на перегляд та все інше, що робить наші стосунки затишними. Я попросив його пробачити мене, але він був глухий від моїх дзвінків і навіть вийшов з дому. Це змусило мене шукати допомоги з різних джерел. Я переглядав мережу, коли побачив свідчення однієї леді, яка сказала, що чаклун на ім'я докторпеллар допоміг їй зі своїми шлюбними проблемами, коли вона шукала матку і змогла зачати її за допомогою заклинання. припинення, яке називається Dr.pellar, тепер вона і її чоловік живуть щасливо. Я зв’язався з письменником і написав доктору. За допомогою свого електронного листа, щоб пояснити мені свою проблему. Він розповів мені кілька речей, які я зробив, і на подив мене наречений Джон подзвонив мені, попросив пробачення і сказав, що ніколи не знає, що з ним відбувається. , дякую д.пеллар, я зараз одружений і чекаю своєї першої дитини. Якщо у вас є проблеми у відносинах, з якими вам потрібна допомога, зв’яжіться з Dr.pellar сьогодні для швидкого виправлення. Спочатку я подумав, що це підробка, поки я не спробував це, і це спрацювало на мене, і я знаю, що воно буде працювати і для вас. Ви можете зв’язатися з письменником з правопису електронною поштою Dr.pellar по адресу drpellar@gmail.com
Відповісти
ПОВИНЕН ПРОЧИТАТИ:
Я, Дейв Вагнер, я зустрів потужного заклинання заклинань та екстрасенса на ім’я доктор Огундейл, він дуже справжній, чесний та справжній .. Він допоміг мені повернути дружину, немає поганої чи негативної енергії. Д-р Огундейл використовує білу Магію, і він допоміг мені повернути дружину, вона спрацювала всього за 24 години ... Дружина повернулася до мене, вибачилася за від'їзд, і тепер ми знову разом і такі ж щасливі ... Я буду заохочувати і рекомендувати будь-хто, хто потребує допомоги будь-яким способом, зв’язатися із заклинанням заклинань та попросити його допомоги. просто скажіть йому свою ситуацію, і він допоможе вам ... ви можете зв’язатися з ним на WhatsApp або Viber Chat: +27638836445, Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Він дуже потужний і надійний.
Відповісти
Вибачте за це, я хочу поділитися свідченням з цим великим щастям у моєму серці сьогодні. Я хочу безмежно подякувати цій людині, яку називають доктором Файосою, я щаслива сьогодні, тому що моя дружина повернулася з повною любов'ю, дружина залишила мене для іншого чоловіка, тому що ми мали трохи непорозумінь, вона покинула мене і пообіцяла, що більше ніколи до мене не повернеться, мені стало погано і думаю думати про самогубство, але дякую другові, який познайомив мене з справжнім заклинанням заклинань, що допоможіть мені повернути її назад. Перший раз я зв’язався з доктором Файосою і розповів йому всі мої проблеми з колишньою дружиною, і він обіцяє повернути її додому протягом 48 годин, і справді він чудовий, він допомагає мені, і він дотримувався своїх слів і протягом 48 годин, які він обіцяє, і моя дружина повернеться до мене і обіцяє полюбити мене назавжди і благає прощення за болі, які вона мені заподіяла, я назавжди буду вдячний тобі, доктор Файоса, і я не зупинюся публікувати його хороше ім’я в Інтернеті для більшої кількості людей побачити, наскільки правдивий він його я ніколи не вірю, що ще є хороші люди, я хочу сказати всім на цьому сайті, що я завжди буду вдячний цій людині д-р Файоса за все, що він зробив для мене, моя дружина повернулася з любов'ю турботою та правдою, і вона обіцяє кохати мені назавжди, я пообіцяв, що кожне тіло, про яке я знаю, ніколи більше не матиме проблем із стосунками, не помре в тиші, не погана рефлексія, якщо вам потрібна допомога від нього, ви можете зв’язатися з ним за допомогою:

Email: (Fayosasolusionhome@gmail.com) або безпосередньо на

WhatsApp +2348151918774
Відповісти
Ми з чоловіком одружені вже близько 7 років. Ми були щасливо одружені з двома дітьми, ось уже останній місяць я почав помічати у нього якусь дивну поведінку, а через кілька тижнів я дізнався, що мій чоловік бачить когось. Він почав приходити додому пізно з роботи, він ледве не переймається мною чи дітьми. Іноді він виходить і навіть не повертається додому близько 2-3 днів. Я зробив усе, що міг, щоб виправити цю проблему, але все було марно, я дуже хвилювався і потребував допомоги. Одного разу я переглянув Інтернет, який припустив, що доктор Ігбіновія може допомогти вирішити подружні проблеми, відновити порушені стосунки та так далі Так я відчув, що я повинен спробувати його, тому я зв’язався з ним, і він зробив заклинання для мене всього два дні, коли мій чоловік прийшов до мене і вибачився за ті злочини, які він зробив, і обіцяю ніколи більше цього не робити з тих пір, як усе повернувся до нормального. Я та моя сім'я знову щасливо живемо разом. Все завдяки доктору Ігбіновії. Якщо вам потрібен заклинатель, який може заклинання справді працює, пропоную вам зв’язатися з ним. Він вас не розчарує. Це його електронна пошта: doctorigbinovia93@gmail.com або WhatsApp / viber +2348144480786, приймайте речі як належне, і це буде взяте у вас
Відповісти
Urgent effective love Spell caster to help you bring back ex lover & save your marriage fast, (drogunsnya@gmail.com) is certainly the best spell caster online and his result is 100% guarantee!..a whole lot of people are still suffering from all manner of issues of life. What is that particular thing that bothers you? Sometimes, the problem is not the problem but the problem is the inability to identify those who have the solution. I'm Chloe Elizabeth From Edinburgh United Kingdom and I like to introduce you to Dr ogunsnya a man who is come to rescue humanity from all issues of life. Ever since the day I had an encounter with him, that was the day my problem got terminated. When wisdom is blinking, it becomes a word for the wise. I would encourage you to relate whatsoever problem you are facing with Dr ogunsnya and be rest assured that with God all things would work together for your good. You can contact Dr ogunsnya via email: (drogunsnya@gmail.com) I congratulate you as you do so, indeed you are the next testifier.you can also call him or add him on Whats-app: +2347064365391
Відповісти
Вам потрібна справжня позика? Більше не турбуйтесь і відвідайте цей веб-сайт https://goodcreditfoundation.wixsite.com/home або надішліть нам листа goodcreditsfoundation@gmail.com
Відповісти
Вам потрібна справжня позика??? Більше не турбуйтесь і відвідайте цей веб-сайт https://goodcreditfoundation.wixsite.com/home або надішліть нам листа goodcreditsfoundation@gmail.com
Відповісти
My name is Dragana Blagojevic, This is a great new i cant afford to keep within myself but rather share it to the world so that will know the good works of priest orman a great spell caster that help to get a divorced from my beast husband, he is arrogant, abusive, beat, hit me and never care about my feelings, when i try to get a divorced he stop because he has the power, money and influence, but i went online in search of help then i came across priest Orman, i contacted him, told him about my problems that am facing in my marriage that i want a divorced, he simply told that everything will be fine, i provided him with everything he needs to perform spell, right now talking with you, I am free from that monster called my husband, I am happy with my life again, living a peaceful life again. if you have similar problem or different problem just contact him on his whatsApp number on +905396060968 or you can send him an email on dr.orman980@yahoo.com, all your problem will be solved
Відповісти
My name is Tania Huges, and I base in USA...My life is back!!! After 5 years of Broken marriage, my husband left me with two kids . I felt like my life was about to end i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a spell caster called Dr Sakomo, which i met online. On one faithful day, as I was browsing through the internet,I came across allot of testimonies about this particular spell caster. Some people testified that he brought their Ex lover back, some testified that he restores womb,cure cancer,and other sickness, some testified that he can cast a spell to stop divorce and so on. i also come across one particular testimony,it was about a woman called Sonia,she testified about how he brought back her Ex lover in less than 2 days, and at the end of her testimony she dropped Dr Sakomo's e-mail address. After reading all these,I decided to give it a try. I contacted him via email and explained my problem to him. In just 48hours, my husband came back to me. We solved our issues, and we are even happier than before Dr Sakomo, is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man... If you have a problem and you are looking for a real and genuine spell caster to solve all your problems for you. Try High drsakomo@gmail.com anytime, he might be the answer to your problems. Here's his contact: drsakomo@gmail.com or call him +90)539-4479522
Відповісти
Есть человек, которому я доверяю, и он творит чудеса с помощью заклинаний, его зовут DR WALE. девять лет назад он спас мой брак своим заклинанием. Мой муж подал на развод, и это было очень неловко, позорно и душераздирающе. Я начала искать помощи в Интернете, когда увидела разные свидетельства, в которых люди ценили DR WALE за помощь в восстановлении их отношений, поэтому я связалась с ним через WhatsApp: +2347054019402 для помогите, и он ответил и пообещал помочь мне восстановить мой брак с его заклинанием. Я сделала, как он меня велел, и через несколько дней мой муж вернулся, умоляя меня на коленях простить его и принять его обратно. Он отменил развод. Прошло девять лет, а мы все еще счастливы в браке. Я буду продолжать ценить доктора Уэйла, потому что он Бог на Земле. Он тоже может вам помочь. Свяжитесь с ним через WhatsApp: +2347054019402 ИЛИ по электронной почте: drwalespellhome@gmail.com
Відповісти
Есть человек, которому я доверяю, и он творит чудеса с помощью заклинаний, его зовут DR WALE. девять лет назад он спас мой брак своим заклинанием. Мой муж подал на развод, и это было очень неловко, позорно и душераздирающе. Я начала искать помощи в Интернете, когда увидела разные свидетельства, в которых люди ценили DR WALE за помощь в восстановлении их отношений, поэтому я связалась с ним через WhatsApp: +2347054019402 для помогите, и он ответил и пообещал помочь мне восстановить мой брак с его заклинанием. Я сделала, как он меня велел, и через несколько дней мой муж вернулся, умоляя меня на коленях простить его и принять его обратно. Он отменил развод. Прошло девять лет, а мы все еще счастливы в браке. Я буду продолжать ценить доктора Уэйла, потому что он Бог на Земле. Он тоже может вам помочь. Свяжитесь с ним через WhatsApp: +2347054019402 ИЛИ по электронной почте: drwalespellhome@gmail.com
Відповісти
Есть человек, которому я доверяю, и он творит чудеса с помощью заклинаний, его зовут DR WALE. девять лет назад он спас мой брак своим заклинанием. Мой муж подал на развод, и это было очень неловко, позорно и душераздирающе. Я начала искать помощи в Интернете, когда увидела разные свидетельства, в которых люди ценили DR WALE за помощь в восстановлении их отношений, поэтому я связалась с ним через WhatsApp: +2347054019402 для помогите, и он ответил и пообещал помочь мне восстановить мой брак с его заклинанием. Я сделала, как он меня велел, и через несколько дней мой муж вернулся, умоляя меня на коленях простить его и принять его обратно. Он отменил развод. Прошло девять лет, а мы все еще счастливы в браке. Я буду продолжать ценить доктора Уэйла, потому что он Бог на Земле. Он тоже может вам помочь. Свяжитесь с ним через WhatsApp: +2347054019402 ИЛИ по электронной почте: drwalespellhome@gmail.com
Відповісти
Я никогда не думал, что смогу быть таким богатым после всего, что я пережил, пытаясь свести концы с концами и позаботиться о своей семье, я играл в лотерею, но мне никогда не везло с выигрышем, пока я не увидел в Интернете несколько комментариев о том, как он помог Многие люди выигрывают, после того, как сначала я ему не поверил, но все же я попробовал, я написал ему сообщение по электронной почте, через несколько часов он ответил, поэтому я сказал ему, что я хочу, он заверил меня в успехе. он также сказал мне, что я должен делать, и я сделал все, что он просил от меня, через несколько часов он дал мне счастливые числа и показал мне, где играть, так что я сделал, как было сказано, к моему самому большому удивлению я выиграл 29 миллионов фунтов (миллионов евро) . Теперь я богат и счастлив всем благодаря DR WALE за помощь, без тебя я ничто. если вам нужна его помощь для победы, вы можете связаться с ним через WhatsApp / Viber: +2347054019402 ИЛИ по электронной почте: drwalespellhome@gmail.com
Відповісти
Шеріл Вайс, Справжня історія життя:
Я ділюся цим свідченням з партнерами, які страждають від проблем у стосунках. Мій чоловік покинув мене 3 роки тому. Я був поранений і потребував допомоги, тож пошукав в Інтернеті й натрапив на сторінку, де побачив, що доктор Ола допомагає іншим людям із подібними проблемами. Я зв’язався з ним, і він зробив для мене спеціальне заклинання. На мій подив, мій чоловік повернувся додому через 24 години. Ось так ми знову зустрілися, і в моїй родині багато любові, радості та миру. Ви також можете зв’язатися з доктором Олою через WhatsApp: +27 63 597 0874 або електронною поштою: drola.banjo@gmail.com. Я живе свідчення його роботи, ця людина велика.
Відповісти
Вам потрібна позика???? Особисті позики чи позики для бізнесу???? Поговори зі мною про це. КОНТАКТНЕ ІМ’Я: пан Петр Бузек, якщо ви зацікавлені, зв’яжіться з нами за адресою::::::petrbuzekloanfirm@gmail.com
Whatsapp зараз: +639451256230
Відповісти
Вам потрібна позика???? Особисті позики чи позики для бізнесу???? Поговори зі мною про це. КОНТАКТНЕ ІМ’Я: пан Петр Бузек, якщо ви зацікавлені, зв’яжіться з нами за адресою::::::petrbuzekloanfirm@gmail.com
Whatsapp зараз: +639451256230
Відповісти
Har du nogensinde været udsat for et fupnummer? Har du mistet din tegnebog eller penge til falske hackere eller långivere online? Jeg beder dig om at kontakte denne pålidelige hacker og gendannelsesekspert ÆGTE HACKER. Jeg var et offer for falske mennesker, der udgav sig for at være binære optioner og bitcoin-investorer, jeg mistede en sum på $10.000 og 2BTC fra min bitcoin-pung til disse svindlere. Det tog et stykke tid, før jeg indså, at de var falske og følte mig virkelig såret. Så hørte en af mine venner om det og anbefalede mig til GENUINE HACKER, som hjalp mig med at genvinde alt det, jeg mistede. For mere information send en e-mail til GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM eller via WhatsApp +1 (260) 218-3592.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні