Волинські нардепи користуються привілеями дипломатів в неробочий час?

0
1
Волинські нардепи користуються привілеями дипломатів в неробочий час?
259 дипломатичних паспортів, оформлених народним депутатам України, досі не повернені на зберігання до Міністерства закордонних справ України. Серед порушників – й волинські парламентарі.

Про це у відповідь на запит «Слова і Діла» повідомили в управлінні забезпечення міжпарламентських зв’язків апарату Верховної Ради України.

Інформація МЗС надана станом на 25 жовтня 2016 року.

Згідно з указом Президента України №264/2015 від 12 травня 2015 року «Про дипломатичний та службовий паспорти України», диппаспорти видаються нардепам виключно на термін виїзду у службове відрядження за кордон і підлягають поверненню на зберігання Міністерству закордонних справ України протягом десяти днів після завершення терміну, на який вони були видані.

Втім, до прикладу, на сьогоднішньому пленарному засіданні відсутні лише 65 народних депутатів, а на попередньому, 21 жовтня, не зареєструвалися 100 парламентарів. Таким чином, усі 259 народних депутатів, які тримають на руках дипломатичні паспорти, ніяк не могли перебувати у відрядженні в цей період.

Серед тих, хто не здав дипломатичний паспорт – депутати Ігор Гузь, Ігор Лапін та Сергій Мартиняк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні