Гунчик хоче сміттєпереробний завод біля Ковеля

0
-14
Гунчик хоче сміттєпереробний завод біля Ковеля
На Волині хочуть будувати сімттєпереробний завод. Про це йшлося 31 жовтня під час брифінгу голови Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчика, - пише ВІП.

На Волині гостро постала сміттєва проблема. У Брищі місцеві жителі протестують проти будівництва сміттєспалювальної печі, а Луцьк заборонив ввіз і захоронення відходів із інших областей.

Тож назріло питання переробки та сортування твердих побутових відходів. При цьому важливо, аби цей процес не шкодив екології.

«У минулому році я вперше виступив із пропозицією про те, що на Волині потрібно побудувати потужний сміттєпереробний завод. Не сміттєспалювальну піч, а сміттєпереробний завод, який робить сортування, ділення на фракції і переробку без нанесення шкоди зовнішньому середовищу. Для того, щоб це зробити, потрібно мати проект. Ми розпочали в цьому році, два тижні тому, перші зустрічі по цьому проекту в Києві з потенційними інвесторами за підтримки Мінрегіонбуду і Міністерства екології. Я надіюся, що у 2017 році цей проект на Волині буде започатковано», – розповів Володимир Гунчик.

Орієнтовна вартість такого проекту становить приблизно шістдесят мільйонів євро. Оскільки власним коштом збудувати сміттєпереробний завод нереально, то наразі шукають інвестора. Конкретних пропозицій ще немає, але нині тривають переговори з потенційними партнерами з Європейського Союзу і з Китаю.

«Місце розташування такого заводу я для себе бачу однозначно в центрі Волині – Ковельський район, в околицях міста Ковеля. Як тільки будуть перші напрацювання, ми одразу ж винесемо на громадське обговорення, щоб знову не виникла ситуація, як в Брищі, що ще телятко не народилося, а з нього вже котлети зробили», – зауважив голова ОДА.

«Це дуже серйозний проект, і в нас є всі можливості, щоб його реалізувати. Для такого підприємства повинно бути не менш ніж двісті тисяч тонн сміття. Будувати заводики чи маленькі печі десь на всій території, я думаю, неправильно. Бо, по-перше, не вистачить коштів, а з іншого боку це економічно не вигідно. Радіус довозу сміття повинен складати не більше сімдесяти кілометрів», – наголосив очільник області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні