--> За 2 роки волинська митниця заробила 220 мільйонів на ремонт доріг | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За 2 роки волинська митниця заробила 220 мільйонів на ремонт доріг

0
5
За 2 роки волинська митниця заробила 220 мільйонів на ремонт доріг
Експеримент з використання на ремонт доріг коштів, які надійшли від перевиконання митних надходжень, пропонують продовжити.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 30 жовтня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

До слова, з 2015 року в Україні впроваджується експеримент: 50% коштів перевиконання планів митних платежів у Волинській, Одеській, Львівській та Чернівецькій областях використовуються на ремонт доріг загального користування державного значення.

Таким способом ремонтуються автошляхи Київ-Чоп (М-06) на ділянці Львів-Сколе, Одеса-Рені (М-15), Львів-Радехів-Луцьк (Н-17) та Сколе-Славське (Т-14-24). Відомо, що на ремонт волинської ділянки траси Львів-Луцьк потрібно майже півмільярда гривень.

Подібну практику пропонували застосувати і до ремонту траси Рівне-Луцьк-Устилуг. Адже в Устилузі розташований митний пост, через який проходить також чимало вантажів, а автошлях потребує ремонту. З відповідною пропозицією до обласної ради звернулися депутати Володимир-Волинської районної ради.

На Волині пропонують продовжити цей експеримент на 2017-й рік, щоб виконати роботу по дорозі Луцьк-Львів і провести капітальний ремонт доріг загальнодержавного значення: Рівне-Луцьк, Ковель-Білорусь, Рівне-Луцьк-Володимир-Волинський-Устилуг, Ковель-Ягодин.

Як повідомив директор департаменту бюджету і фінансів ОДА Ігор Никитюк, за 2 роки від перевиконання митних надходжень область спрямувала на ремонт доріг 219,9 мільйона гривень.

До слова, згідно з інформацією, озвученою влітку цього року, Волинська митниця недоотримала 4 мільярди гривень митних платежів.

Пропозиції про продовження експерименту надали в Кабмін, адже наразі триває обговорення змін до держбюджету під час підготовки його до другого читання.
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні