--> «Батьківщина» презентувала план розвитку українського села | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Батьківщина» презентувала план розвитку українського села

0
2
«Батьківщина» презентувала план розвитку українського села
«Батьківщина» презентувала план розвитку українського села
Понад 160 волинян узяли участь у Всеукраїнському селянському віче, що минулої суботи проходило в Києві з ініціативи партії «Батьківщина».

Захід відбувся 29 жовтня у Києві. Всеукраїнське віче – це підсумок регіональних селянських форумів.

Учасники обговорювали проблеми українського села і шляхи їх розв’язання.

Усього на зібрання прибуло близько 10 тисяч учасників: делегації з усіх областей України, в тому числі з Криму. Це фермери, одноосібники, активісти селянських громадських організацій, сільські та селищні голови, депутати місцевих рад від ВО «Батьківщина», а також представники від профспілок, сільської медицини та освіти.

У президії Волинську область представляв заступник голови Маневицької райради Ігор Терещенко.

«Зараз у сільській місцевості селі не розв’язане питання виділення земельних ділянок учасникам АТО. В нашому районі багато ділянок знаходиться під лісовими насадженнями. І для того, щоб хлопці отримали обіцяну землю, треба пройти певну процедуру через Кабінет міністрів», - розповів він.

Представники інших регіонів нарікали на закриття малокомплектних шкіл, ліквідацію сільських медичних закладів тощо.

Головною проблемою, на якій наголошували присутні, була ситуація в аграрній галузі Україні, зокрема продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, повернення пільгового режиму оподаткування сільгоспвиробників, розвиток фермерських та одноосібних селянських господарств.

Лідер партії «Батьківшина» Юлія Тимошенко презентувала програму розвитку українського села шляхом надання фермерам доступу до дешевих кредитів, запровадження єдиного податку з одного гектару та ухваленням закону про сімейні ферми.

«Нам потрібно ухвалити закон про стратегію розвитку села, де буде сформульовано новий устрій аграрного сектору, планомірний розвиток сімейного фермерства», – наголосила вона.

Тимошенко також розповіла, що в Україні різко зменшується кількість сімейних ферм. У нас показник кількості ферм на 1 тисячу населення в десятки разів відрізняється від країн ЄС. Якщо в Греції це 65,29, то в Україні – лише 1,3 господарств. Величезна різниця, за словами лідера «Батьківщини», навіть із сусідньою Польщею: у нас налічується лише 43 тисячі ферм, в той час як у Польщі – 2,5 мільйони.

У підсумку присутні ухвалили резолюцію, де зафіксовано основні принципи подальшого розвитку та перспектив українського села: розвиток сімейно-фермерського господарювання, впровадження прозорих земельно-орендних відносин, встановлення єдиного податку з одного гектару ріллі.

У резолюції також йдеться про захист прав власників паїв, якісні освітні та медичні послуги і розвиток сільської інфраструктури.

«Сьогодні ми обговорили проблеми, які наболіли жителям села, аби знайти спосіб, як їх розв’язати. Ці проблеми скрізь однакові, незалежно від регіону. Їхнє вирішення залежить і від того, як завершиться процес децентралізації. На Волині невдовзі відбудуться вибори голів та депутатів 8 об’єднаних територіальних громад», - розповів голова Волинського обласного партосередку ВО «Батьківщина» Олег Кіндер.

Він також наголосив на необхідності відповідального ставлення селян до виборів:

«Якщо жителі населених пунктів доручать представляти їхні інтереси в нових радах відповідальним порядним односельчанам,зміниться якість представницької влади, яка зможе якісно здійснювати реформи, активно захищати інтереси селян. Наша політична сила делегуватиме на вибори саме таких своїх представників».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні