Німкеня привезла на Волинь медобладнання зі сподіванням, що його не продадуть

0
-3
Німкеня привезла на Волинь медобладнання зі сподіванням, що його не продадуть
Німецький Фонд «Чорнобильська допомога» (м. Хільдесхайм, Німеччина) передав Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанню нове сучасне медичне обладнання від відомих виробників.

Його привезла на Волинь голова Фонду Ріта Лімрот, - пише сайт Волиньради.

Обладнання було придбано в Німеччині завдяки зібраній Фондом гуманітарній допомозі.

Це – нова медична апаратура (мікроскоп Optics Carrier M525 OH4/F20/CT20); операційний ендоскопічний нейрохірургічний набір фірми Karl Storz; хірургічний інструментарій (для ЛОР, мікрохірургічних та нейрохірургічних втручань); інший медичний інструментарій та обладнання (дерматоскоп, відсмоктувач,тонометри, крапельниці, помпи інфузійні, гіпс-бандажі,тощо).

Завдяки цьому в тероб’єднанні розширять спектр хірургічних втручань при різних патологіях та покращать якість хірургічної допомоги всім хворим, які лікуються в закладі.

«Мікроскоп дуже хороший. У західному регіоні України взагалі немає такого обладнання. Чимось схожим може похвалитися столиця. А в нас інструментарій для нейрооперацій не оновлювався з радянських часів», - розповів гендиректор закладу Сергій Ляшенко.

Співпраця з Фондом почалася шість років тому. Всього ж за ці роки заклад отримав понад 1 млн євро благодійної допомоги з Німеччини.

Пані Ріта Лімрот обіцяє допомогти нашим лікарям у плані підвищення кваліфікації та посприяти у стажуванні в клініці Ганновера. Про це вона заявила на зустрічі з першим заступником голови обласної ради Олександром Пирожиком та керівником фракції УКРОП в облраді Вячеславом Рубльовим.

«Для нас важливо, щоб обладання, яке ми постачаємо, працювало в лікарні для дітей, а не продавалось кудись інакше», - дуже дипломатично висловилась пані Ріта, натякаючи на проблеми з попереднім керівництвом закладу.

Депутати обласної ради пообіцяли, що вся благодійна допомога, яка приходить до наших лікарень працюватиме тільки за цільовим призначенням.

«Конкретно в дитячій лікарні ситуація стабілізується найближчим часом. Ми розуміємо, що чимало проблем залишилося в спадок від попередньго керівника», - зазначив Олександр Пирожик.

«Ми будемо міняти тих головних лікарів, які не займаються своїми функціями. Зараз започатковується нова генерація керівників, яких обирають колективи», - додав Вячеслав Рубльов.

Він також передав пані Лімрот вітання від голови обласної ради Ігоря Палиці та вручив Подяку від нього.









Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні