--> «Луцьктепло» можуть визнати банкрутом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Луцьктепло» можуть визнати банкрутом

0
2
«Луцьктепло» можуть визнати банкрутом
Через борги за розподіл газу «Волиньгаз» вчергове погрожує «Луцьктеплу» відключенням. Більш того, юристи газівників вже готують позов про визнання ДКП «Луцьктепло» банкрутом.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Заступник голови правління з фінансово-економічних питань «Волиньгазу» Андрій Тимчишак повідомив, що «Луцьктепло» досі боргує за розподіл газу майже 14 мільйонів гривень.

З 36 мільйонів за послуги з розподілу газу з січня без нарахувань жовтня, уже 23 мільйона оплачено. Та «Волиньгазу» цього мало. Мовляв, борг компанії – це половина інвестпрограми всієї області і «Волиньгаз» не може нормально працювати. І чекають тут приросту боргів за час опалювального сезону.

«Через борг не можливо нам виконувати свої функції по інвестпрограмі: ремонту мереж, встановленні лічильників. Ми бачимо по жовтню: вартість послуг буде більше 5 мільйонів. Навіть якщо 3 мільйони оплатять приріст боргу буде ще мільйон. Що буде згодом - невідомо. Позиція щодо субсидій - їх не існує і борги ними погашати не можна».

Натомість, переконує він, юристи «Волиньгазу» вже готують документи про визнання «Луцьктепла» банкрутом. А ще газівники вчергове погрожують відключити газ підприємству.

«В нас уже судове рішення, програне в апеляції «Луцьктеплом» і ми з понеділка подаємо документи у виконавчу службу і, паралельно, наші юристи готують позов про визнання «Луцьктепло» банкрутом», - додав він.

За підрахунками «Волиньгазу», до кінця року «Луцьктепло» муситиме заплатити «Волиньгазу» 35 мільйонів, разом з боргом. Андрій Тимчишак радить або ДКП переглядати тариф, або ж субсидувати з бюджету міста. Договору з реструктуризації боргу тут підписувати не хочуть. Мовляв, якщо його підпишуть – газівники втратять важелі впливу.

«Щоб прийняти таке рішення, мені треба бачити, з чого будуть покриватися платежі. Заборгованість має бути погашена в будь-якому випадку грошовими коштами», - переконував він.

Натомість директор Валентина Малютіна зауважила: керівник «Волиньгазу» Мирослав Коротя погодився на зустрічах на реструктуризацію боргу. Та на всі запити про підписання договору реструктуризації боргу згодом – мовчанка. ДКП надсилає вже втретє графік реструктуризації боргу, але «Волиньгаз» не погоджується.

Нагадаємо, днями депутати внесли зміни до бюджету, відповідно до яких, «Луцьтеплу» виділили 3 мільйони гривень на розрахунок з «Волиньгазом», щоб покрити касовий розрив. Крім цього, з коштів «Луцьктепла» вже оплачено 800 тисяч гривень за розподіл газу.

Урешті Андрій Тимчишак повідомив, що питання 30% поточних платежів субсидіями ПАТ «Волиньгаз» готове розглянути. Але, одна з умов цього – вирішення питання боргів і гарантії, що нові борги не накопичуватимуться. Для цього він просить фінансові плани «Луцьктепла», щоб «бачити, звідки братимуться гроші».

Очевидно, що ставити крапку в питанні боргів «Луцьктепла» перед «Волиньгазом» рано. На підприємствах продовжать переговори щодо угоди реструктуризації боргу. Однак, «Волиньгаз» не поспішає втрачати важелі впливу, які мають юристи підприємства: погрози відключення та ймовірного банкрутства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні