Білоруські прикордонники не пустили українця на Волинь через консерватизм

0
-6
Білоруські прикордонники не пустили українця на Волинь через консерватизм
У білоруському пункті пропуску «Олтуш» (з української сторгни відповідно «Піща», Шацького району Волині, - ред.) за порушення режиму державного кордону та правил перебування затриманий громадянин України.

При оформленні на виїзд в Україну автомобіля Volkswagen власник іномарки замість паспорта пред'явив ID-карту, - повідомляє Державний прикордонний комітет РБ.

За словами чоловіка, за цим документом він безперешкодно перетнув українсько-російський кордон. Дорогу назад в Україну волинянин вирішив скоротити транзитом через Білорусь.

Однак, там, на сьогоднішній день українська ID-карта не є дійсним документом, що дає право на в'їзд-виїзд чи транзитний проїзд по білоруській території.

В результаті прикордонники оформили волинянина "порушником державного кордону та правил перебування", через кордон не пропустили та притягнутий до адміністративної відповідальності у вигляді попередження.

Нагадаємо, нові пластикові ID-карти замість нинішніх паспортів громадянина України почали видавати з січня 2016 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні