--> Підозрюваний у вбивстві Литкіної з Нововолинська хоче втекти за кордон, - адвокат | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Підозрюваний у вбивстві Литкіної з Нововолинська хоче втекти за кордон, - адвокат

0
-2
Підозрюваний у вбивстві Литкіної з Нововолинська хоче втекти за кордон, - адвокат
Апеляційний суд Волинської області не задовольнив апеляційну скаргу захисту підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної щодо продовження тримання під вартою.

Відповідне рішення судді ухвалили сьогодні, 27 жовтня, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Нагадаємо, що 18 жовтня Луцький міськрайонний суд вирішив продовжити термін тривання під вартою підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної з Нововолинська ще на два місяці. Утім, захист Статочнюка подав апеляційну скаргу на таке рішення.

Перед початком розгляду апеляційної скарги адвокат Статочнюка Віктор Шостак подав на розгляд суду клопотання про відвід прокурора Самчука, оскільки вважає його дії упередженими. Його підтримав і інший адвокат підозрюваного Сергій Полячук, який запевнив, що прокурор допускає порушення права на захист.

Суд вирішив, що немає підстав для відводу прокурора. Тож захиснику підозрюваного у задоволенні клопотання відмовили. До того ж, адвокат потерпілої Волощук розповів, що Назар Статочнюк відрахований із коледжу, в якому навчався, за власним бажанням.

Відповідну заяву написала його мама Вікторія Гуліда. Адвокат просить приєднати відповідь з коледжу про відрахування до матеріалів справи. Він також просить суд додати до справи фотографії бару, який належить мамі підозрюваного. За словами Волощука, його на паркані є інформація про продаж приміщення.

Таким чином адвокат потерпілої хоче спростувати твердження захисту підозрюваного про тісні соціальні зв’язки підозрюваного.

«Про їхні наміри продати ще й будинок знає весь Нововолинськ. Вважаємо, що всі ці факти підверджують, що сім’я не має намірів залишатися в Україні», – висловився Волощук.

До того, захисник потерпілої просить приєднати також довідку із слідчого ізолятора, згідно з якою Статочнюк звернувся із незначними пошкодженнями руки, походження яких пояснити не зміг.

Шостак не погодився з такою інформацією і спробував її спростувати.

«Рани говорять тільки про те, що умови тримання під вартою неналежні, вони руйнують психіку підзахисного», – з-поміж іншого сказав адвокат Статочнюка.

Мама підозрюваного Вікторія Гуліда теж заперечила інформацію, висловлену адвокатом потерпілої.

«Як мій син може ходити на навчання, якщо він під вартою? Ми на контрактній основі, то чому, коли він під вартою, я маю платити 5700? Який має стосунок до справи вивіска про продаж бару? В мене ще є малолітні діти, мені треба постійно їхати в Луцьк, завезти дитині їсти. Моє життя стало з ніг на голову, тому бізнес я покинула», – висловилася жінка.

Зрештою ж, до матеріалів справи приєднали усе, окрім висновку судово-медичного експерта.

Віктор Шостак, аргументуючи необґрунтованість підозри Статочнюку, сказав, що на хлопця чинять психологічний тиск у СІЗО. За словами Шостака, немає достатньої кількості доказів того, що Статочнюк бачився того вечора з Катериною Литкіною, адже свідок Михальчук не впізнала його.

Адвокат сказав також, що характеристики Статочнюка виключно позитивні. Він мав тісні соціальні зв’язки. Тож, на переконання захисника, варто обрати іншу міру запобіжного заходу і скасувати ухвалу Луцького міськрайонного суду від 18 жовтня. Тож захист Статочнюка просить змінити запобіжний захід на домашній арешт або передати на поруки батьків.

«Я категорично проти того, щоб його випустили», – висловилася мама вбитої Катерини Литкіної і додала, що те, що Статочнюк запевняє, що тривалий час не спілкувався з її донькою, – не правда. Адже Назар, на її переконання, поширював у школі та у соцмережах фотографії її доньки.

Адвокат потерпілої Волощук також сказав, що у сім’ї не буде належного нагляду за підозрюваним, якщо обрати іншу міру запобіжного заходу. Оскільки вітчим, з яким проживав Назар, працює в поліції у Луцьку, а мама сама не зможе цього забезпечити.

«Можна попередити прикордонну службу про заборону виїзду Статочнюка, можна забрати його проїзний документ. Але це чомусь не роблять, а кажуть далі про ризик втечі», – запевнив адвокат підозрюваного Шостак.

Зрештою ж, Апеляційний суд вирішив не задовольняти апеляційну скаргу, подану захисниками Статочнюка, й залишив ухвалу Луцького міськрайонного суду без змін. Тож підозрюваний перебуватиме під вартою до 16 грудня 2016 року.

Нагадаємо, дівчина зникла 1 серпня цього року. За десять днів після зникнення тіло Катерини знайшов батько на териконі поблизу шахти № 3 у Нововолинську.
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні