У Луцьк заборонили возити львівське сміття

0
5
У Луцьк заборонили возити львівське сміття
Луцькі депутати відмовились приймати на брищенський полігон сміття з інших областей.

Про це стало відомо у четвер, 27 жовтня, під час сесії Луцької міської ради.

Депутат Ігор Поліщук зауважив, що ще в червні на брищенське сміттєзвалище почали вивозити відходи зі Львова. Згодом через протести мешканців прийом сміття з сусідньої області офіційно припинили.

Однак Ігор Поліщук запевнив, що наразі існують чотири договори на захоронення львівського сміття у Брищі і вони чинні. Зі слів обранця громади, три договори укладені з приватними підприємствами і один – з комунальним. При цьому про домовленості не знає ні міська рада, ні виконавчий комітет.

Згідно з цими договорами, Луцьк приймає сміття по 36,6 гривень за тонну, при тому що у Львові захоронення сміття для населення коштує 73 гривні за тонну, ще близько чотирьох гривень коштує його перевезення.

«Фактично ми дали можливість львівським підприємствам заробляти на нашому сміттєзвалищі, ресурс якого не безкінечний. Також селяни кажуть, що при захороненні екологічні норми не дотримані і різні хімічні речовини йдуть в ґрунт, воду. Мешканці Брища за крок від того, щоб перегородити дорогу і взагалі заборонити вивозити сміття на полігон», - наголосив Ігор Поліщук.

Іншу позицію зайняла секретар ради Юлія Вусенко. На її думку, проблеми з львівським сміттям відображають ситуацію загалом в Україні, мовляв Луцьк теж не застрахований від того, що одного дня йому доведеться шукати, куди ж подіти сміття.

«Сміття, яке знайшли напередодні сесії, останнім часом часто знаходять перед розглядом таких питань. Дуже дивно, чому його не знайшли на вулиці Винниченка. Для чого Львову везти сміття до Маневицького району, якщо вони могли викинути його десь біля Горохова? Це питання виключно політичне», - наголосила посадовиця.

Проект рішення викликав хвилю суперечок в сесійному залі, втім зрештою депутати все ж вирішили заборонити приймати сміття з інших областей на брищенський полігон.

Також обранці громади хочуть розробити порядок прийому відходів на полігон, адже наразі ним користуються й села, а платить за це лише Луцьк.

Нагадаємо, мешканці Брища сьогодні протестують проти будівництва сміттєспалювальної печі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні