--> Волинянин пообіцяв боротися з військовою прокуратурою до кінця | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянин пообіцяв боротися з військовою прокуратурою до кінця

0
14
Волинянин пообіцяв боротися з військовою прокуратурою до кінця
Боєць 51-ої бригади, молодший сержант Олександр Хвас, якого звинувачують у самовільному залишенні військової частини, відмовився від пропозиції Прокуратури закрити кримінальне провадження у його справі.

Про це йдеться у сюжеті Громадського. Волинь.

Судове засідання відбулося у середу, 26 жовтня, у Володимир-Волинському міському суді.

Під час минулого судового засідання прокурор Луцького гарнізону Олександр Левчук зазначив у своєму клопотанні до суду, що у зв’язку із зміною обстановки, прокуратура просить суд закрити кримінальне провадження та звільнити Хваса від відповідальності.

Хвас заперечив проти задоволення клопотання та заявив, що він боротиметься до того часу, поки його не виправдають. «Так, як я вважаю, що самовільно не залишав частину, тому я не погоджуюсь на закриття справи та боротимусь до кінця», – зазначив боєць.



Під час судового засідання розглядали докази. На запит суду про витребування документів з Володимир-Волинської військової частини прийшла відповідь про те, що всі документи у справі бійців 51-ої бригади знищені, або знаходяться в Державному архіві Міністерства оборони.

Тому суд задовольнив клопотання адвоката Василя Нагорного витребувати в Міноборони ці документи. «Багатьом хлопцям позакривала прокуратура справи, бо в них справа не дійшла до суду. В мене справа дійшла до суду, але я вирішив боротися до кінця, щоб довести, що самовільно я частину не залишав. Тут моєї вини немає ніякої», – додав Хвас.

Суд оголосив перерву у засіданні до 22 листопада.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні