У Луцьку замість виділення землі учасникам АТО допоможуть купити квартири

0
2
У Луцьку замість виділення землі учасникам АТО допоможуть купити квартири
У Луцькраді ухвалили програму, яка передбачає співфінансування з міського бюджету придбання квартир для учасників АТО.

Про це стало відомо у середу, 26 жовтня, під час сесії Луцької міської ради.

Депутати ухвалили Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев пояснив необхідність у прийнятті цієї програми тим, що станом на 1 вересня на пільговій квартирній черзі в обласному центрі перебувало 193 сім’ї. До того ж лише у 2016 році надійшло 167 заяв від учасників АТО на отримання земельних ділянок, загалом же таких заяв – більше тисячі. При цьому, з його слів, Луцьк має обмежені можливості у наданні земельних ділянок.

Тож замість виділення землі у міськраді запропонували учасникам АТО допомагати з придбанням квартир.

Передбачається, що 25% від вартості квартири повинен покрити міський бюджет, ще 25% - інші джерела та половину вартості квартири повинен оплатити сам учасник АТО.

За три роки на виконання цієї програми планують витратити 96 мільйонів гривень, з яких 24 мільйони – кошти міського бюджету. Також в проекті програми зазначається, якщо інших джерел для співфінансування немає, з міського бюджету виділятимуть 50% від вартості квартири.

Варто зазначити, що за умови придбання квартири за цією програмою учасник АТО повинен відмовитись від права першочергового отримання земельної ділянки у Луцьку.

Найпалкіші суперечки в сесійній залі викликав пункт програми, який обмежує загальну площу квартири для учасника АТО 50 квадратними метрами. Якщо ж військовий хоче придбати більше помешкання, йому доведеться заплатити за «додаткові квадрати» з власної кишені.

Зокрема, низка присутніх депутатів зауважила, що цієї площі може бути замало для сім’ї. Решта ж навпаки переконувала, що така площа оптимальна, якщо говорити про те, що квартирами потрібно забезпечити якомога більшу кількість людей.

Зрештою, обранці громади вирішили, що на одну особу потрібно виділяти 21 квадратний метр та 10,5 квадратних метрів додатково на сім’ю.

Відтак, 50 «квадратами» обмежили лише площу квартир для одиноких учасників АТО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні