Сьогодні у Володимирі відбудеться останній суд над бійцем 51-ої ОМБР

0
-2
Сьогодні у Володимирі відбудеться останній суд над бійцем 51-ої ОМБР
Сьогодні у Володимир-Волинському міськрайонному суді вчергове розглядатимуть справу бійця 51-ої ОМБР Олександра Хваса.

Про це на своїй сторінці в ФБ написав його адвокат Василь Нагорний.

"Остання справа по 51 бригаді, по так званому СЗЧ, всі інші провадження близько, 500 проваджень по бійцям 51 ОМБр припинені, підозри скасовані. Саші не повезло, його справа була вже в суді, коли новий Генпрокурор прийняв рішення припинити переслідування 51 бригади, а тому військпроки не хочуть втрачати показник", - йдеться у повідомленні.

Справу розглядають вже 10 місяців, з січня 2016 року. До цього часу військова прокуратура не надала доказів і свідків.

Натомість свідки захисту стверджують, що Хвас перебував в частині! Єдиний доказ – рапорт командира, який в самий важкий момент під Іловайськом взяв відпустку і поїхав до дому.

Минулого засідання прокурор заявив клопотання про закриття справи та звільнення від кримінальної відповідальності, у зв’язку зі зміною обстановки по 48 КК.

Олександр попросив часу, щоб подумати: погоджуватись і припинити це все чи йти ще тривалий час до кінця і добиватись повного виправдання, бо не вчиняв самовільного залишення частини.

"Чому так акцентуюсь на цій справі і чому так хочу, щоб Саша прийняв рішення, яке прийняв би я) Це справа по всій 51, там витребувані всі документи -там можна дізнатись всю правду про те, що відбувалось з 51 і чому було порушено більше 2000 кримінальних проваджень, вже тут у Володимир-Волинській частині.... але тиснути на Сашка не хочу- це його має бути рішення...", - написав Нагорний.

Адвокат закликає небайдужих, а особливо свідків, приїхати на суд та підтримати Олександра.

На фото Громадського радіо: Олександр Хвас і Василь Нагорний
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні