«Британія Hall»: чи реальне для Луцька доступне житло преміум-класу?*

5
0
«Британія Hall»: чи реальне для Луцька доступне житло преміум-класу?*
У Луцьку будують перший в Західній Україні житловий комплекс клубного типу

Чомусь відразу звернули на себе увагу цифри 2,9 м. У «Британії Hall» обіцяють саме таку висоту стелі. «Щедро!» - подумалося.

Я роздивлявся рекламно-інформаційний буклетик нового житлового комплексу у місті Луцьку. Не полишала думка: бачу щось принципово нове. Так, один з багатьох ЖК у нашому місті. Так, звичні фрази про «економію та комфорт», «безпеку та захист».

Але водночас – інтригуючий термін «будинок клубного типу». Згадка, що це – принципово нова технологія будівництва, до того ж «вперше на Західній Україні». Направду вишуканий дизайн будинку на фото (це вже потім в інтернеті знайду «вечірнє» зображення «Британії Hall» – і просто очманію). І ось ці щедрі 2,9 м…

З усього видавалося, що луцька «Британія Hall» - таки не «один із». Вирішено: йдемо знайомитися ближче.


Приміщення компанії на вулиці Кравчука зустріло аристократичним інтер’єром. Добротні масивні меблі, строге стримане оформлення стін.

Господар – луцький підприємець Мирослав Гордійчук. Усе життя працює у місті, утім зізнається – не в будівельній сфері. Запрошує до кабінету, обіцяє відповісти на усі питання.

Мирослав Гордійчук
Мирослав Гордійчук


– І що – справді буде висота стелі 2,9?

– Так. Це передбачено технологією будівництва. Тому навіть якби й хотіли, то менше не вийде зробити (сміється). Але ми й не хочемо. Висока стеля – це не лише престиж, це ще й комфорт і зручність. В таких квартирах легко дихається. Так будували добротні будинки наші предки. Так будують у Європі. І так будуємо ми.

– З буклету я зрозумів суть технології: будинок як конструктор складається з готових стінових панелей. Я тільки не зовсім зрозумів, в чому новизна? Адже це, по суті, панельне будівництво…

– Ні, тут суть інша. Загалом технологія така: перенести максимум будівельних процесів у заводські умови. Де є контроль якості, точність вимірів і можливість застосувати комп’ютерне обладнання. Тому елементи нашого майбутнього будинку «збудовані» на заводі. Сформована стіна, прикріплений утеплювач, нанесене армування, декоративне оформлення, вставлені вікна. Усе – під пильним контролем, на найсучаснішому обладнанні, зі стопроцентним дотриманням усіх технологічних процесів. І вже з цих конструкцій будують у Луцьку «Британію Hall».

Абсолютна якість. Якої найкращі будівельники не здатні досягти з об’єктивних причин: вони роблять свою роботу «на висоті», в «польових умовах».

– Але все-таки: в чому перевага такої технології?

– Їх багато. До прикладу – утеплення. Зазвичай у наших будинках максимальна товщина утеплення – 12, а то й 10 см. У нас 16 см. Що відповідає європейським сертифікатам якості. Що дасть змогу економити на опаленні. Експерти порахували: ціна за опалення у нашому будинку коштуватиме близько 10 грн за кВ. м. У той час, як у звичайних будинках з нинішніми тарифами за квадрат платять 32 грн.

Кажу чесно: «Британія Hall» буде найтеплішим будинком у місті Луцьку. І це – заслуга не тільки товщини пінополістиролу, а й заводського монтажу. Утеплювач кріпиться на стіну суцільною плитою, а не шматками. Відтак не має «точок промерзання», які як правило бувають на стиках плит. Такої якості поклейки нереально добитися «на висоті».

Загалом сучасні заводські технології дають мені право, чесно дивлячись вам в очі, використовувати слово «ідеально». Наш будинок – це ідеально рівні і міцні стіни. Це ідеально вмонтовані вікна. Це ідеально геометричний декор.

На будівельному майданчичку «Британія Hall»
На будівельному майданчичку «Британія Hall»


– Хто автор такої ідеї?

– Фахівці київської компанії «Royal House». На заводі цієї компанії виготовляють стінові модулі нашого будинку. Це – наші партнери. Вони проводили навчання наших будівельників. Здійснювали шеф-монтаж, тобто на старті вели будівельні роботи. Зараз контролюють процес будівництва, щотижня приїздять і перевіряють.

А досвід вони мають – повірте. Працюють з 2004 року, і саме завдяки їм елітний формат нерухомості став доступний українцям. Мають власне унікальне виробництво – сучасний багатофункціональний завод. Стінові панелі «Royal House» уже експортує в Європу.

У Києві всі знають їхній «Британський квартал» - красиві затишні будинки, на фоні яких приїздять фотографуватися весільні пари, квартири у яких купує столична еліта.

До речі, у цьому році компанія «Royal House» стала лауреатом у категорії «Житлове будівництво» престижної Європейської Премії в галузі нерухомості, яка проходить в Лондоні.

– У ваших інформаційних матеріалах зустрів ще одну абсолютно нову для мене річ. Ви кажете про «будинок клубного типу». Що це значить?

– Це європейська практика. Клубний – значить по-перше, максимально комфортний, по-друге, з власними службами сервісу.

У «Британії Hall» буде консьєрж-сервіс. Це не лише «вахтер» на вході чи прибиральниця. Це побутова служба на всі випадки життя: няня на годину, хімчистка з доставкою, вигул собак, оперативний ремонт сантехніки чи електромережі – будь що.

Буде охорона і відеонагляд. Земельна ділянка – огороджена і захищена. До речі вона – у власності нашого житлового кооперативу.
«Клубний» тип - це ще й правила, яких мусять дотримуватися усі. На першому поверсі комерційну нерухомість ми не будемо віддавати під супермаркети чи шумні паби. Тільки невеликі площі, тільки акуратні магазинчики і бутіки.

Зовнішні блоки кондиціонерів можна буде виводити лише у певних місцях – аби не порушувалася архітектура. З цієї ж причини не можна склити балкони.

На території комплекту – тільки гостьовий паркінг. На зручність автовласників це не вплине – поряд достатньо приватних парковок. А у нас – зони відпочинку, озеленення, спортивні і дитячі майданчики. Багато машин на території – це небезпека, загазованість і шум.

Одним словом, усі ці «клубні» переваги в поєднанні з класним дизайном, надійним будівництвом і якісними матеріалами роблять нашу «Британію Хол» одним з найпривабливіших місць для життя у Луцьку.

На будівельному майданчичку «Британія Hall»
На будівельному майданчичку «Британія Hall»


– Ви згадали про якісні матеріали. Ведете мову про ті, з яких збудовані стіни, чи й про комунікації?

– Про комунікації теж. Надійне опалювальне і сантехнічне обладнання – необхідна умова комфорту. Ми відмовилися і від дешевих китайських торгових марок, і від надміру розкручених, де однозначно споживач доплачує «за бренд». Труби водопостачання у нас – фінської компанії Uponor, опалювальна система – турецької торгової марки DEMIR DOKUM.

До слова, наш будинок сконструйований так, що ніяких «дірок» у фасадах будинків не буде. Димоходи котлів виводяться у загальний димохід – як у старих добротних англійських будинках.

– Квартири у «Британії Hall» передбачають якесь перепланування у разі, якщо власник забажає? Чи тільки типове планування?

– Звісно, переплановувати можна. Як і замовити індивідуальний дизайн, повний ремонт і «квартиру під ключ». Але, скажу з досвіду, наші квартири настільки якісно розплановані, що 99,9 % клієнтів влаштовують повністю.

Ось гляньте на схему. Наприклад, однокімнатна квартира є по суті двокімнатною, адже грамотно розділена на зони – для проживання і для прийому гостей. У частині квартир передбачено два санвузли. На останньому поверсі - дворівневі помешкання…

- З усього випливає: «Британія Hall» - елітне житло. А значить – дороге. А значить – не всім доступне…

- Звісно, якість дешевою не буває. Утім, ми пропонуємо абсолютно доступне житло, ціни на яке – в межах середніх цін у регіоні. У цьому може переконатися кожен, хто завітає до нас, аби детальніше познайомитися з «Британією Hall».

Розмовляв Андрій ЯНЧУК

Житловий комплекс «Британія Hall»:
Адреса: Луцьк, вул. Єршова, 9а
Відділ продажу: Луцьк, вул. Кравчука 11,а. Тел.: (095) 067 70 77, (098) 067 70 77




«БРИТАНІЯ HALL» В ЦИФРАХ І ФАКТАХ

Bисота поверху: 2,90 м

Вікна: ТМ REHAU, 5-ти камерна профільна система, 2-ох камерний склопакет

Ліфти: ТМ ОТIS вантажопасажирський (1000 кг) і пасажирський (600 кг)

Фундамент: арматура 110 т бетону 1000 куб.м

Зовнішні стіни: несуча залізобетонна стінова панель 160мм, пінополістирол 160 мм

Міжквартирні стіни: газоблоки

Квартирні перегородки: залізобетонна панель 160 мм

Фасад: клінкерна плитка, накладні декоративно-архітектурні елементи
Житлова площа: квартир будинку 6 тисяч 59 кв.м

Кількість квартир: 104

Котли: ТМ DEMIR DOKUM ATRON турбований газовий котел

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні