--> Що планує луцький політех у стінах Будинку офіцерів? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що планує луцький політех у стінах Будинку офіцерів?

8
3
Що планує луцький політех у стінах Будинку офіцерів?
У приміщенні колишнього Будинку офіцерів, що є пам'яткою архітектури та містобудування місцевого значення, планують облаштувати центр із вивчення польської мови.

Про це "Волинь24" розповів ректор Луцького національного технічного університету, депутат Волинської облради Петро Савчук.

Цей об'єкт є одним із ключових для розвитку вузу в найближчому майбутньому, наголошує керівник ЛНТУ.

"Сьогодні ми готуємо грантову пропозицію для участі у конкурсі за програмою "Україна-Польща-Білорусь" для залучення коштів на реконструкцію споруди колишнього Будинку офіцерів. Паралельно завершуємо вносити зміни до проектно-кошторисної документації. Оскільки, на жаль, на той момент, коли я прийняв вуз, документи не були належно впорядковані. Надіємося, що міська рада і депутатський корпус у плані впорядкування документів щодо землі нам допоможуть якомога швидше владнати ситуацію", - зазначає Петро Савчук.

Розраховуючи на участь у міжнародних програмах, Петро Савчук покладається на допомогу польських партнерів. Нагадаємо: будівля зводилася ще за Польщі, автором проекту є відомий польський архітектор Мар'ян Лялевич. А до 1939-го року в її стінах діяв польський земельний банк.

"Попрацювавши з польськими партнерами (та й зрештою, і польське консульство бачить в цьому доцільність), прийшли до висновку, що будемо облаштовувати тут центр вивчення польської та інших іноземних мов. За нашою концепцією, це буде коворкінг-центр і, можливо, частково - готель, щоб можна були в комплексі поєднати всі ці напрямки. Нещодавно, ми відкрили військову кафедру, тому паралельно будемо розвивати і напрямок національно-патріотичного виховання", - каже Петро Савчук.

За словами ректора, він намагався знайти інвесторів, які готові були б долучитися до фінансування реконструкції споруди ще до того, як будуть відомі результати участі в грантовій програмі.

"Було бажання польського консульства долучитися до реконструкції цього об'єкту, але воно так і залишилося бажанням", - зазначає депутат облради.

На його думку, кошти міжнародної технічної допомоги за програмою "Україна-Польща-Білорусь", як виявилося, здобути найбільш реально. Намір співпрацювати з ЛНТУ у цьому проекті мають три польські громадські інституції.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ У СТАТТІ "ЗА ЛАШТУНКАМИ ...ПОКИ ЩЕ ЛУЦЬКОГО БУДИНКУ ОФІЦЕРІВ. МАЙНО СОВДЕПУ".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
....спочатку ями позасипай біля входу на тротуарі, а потім мрій про інвестиції...
Відповісти
в гуртожитку ЛНТУ на Відідродження 22 криша тече відра підставляємо при маленькому дощі,труби течуть, грибок по всьому будинку...
Гуртожитку потрібні герої - з орденами козацтва)
Інвестора нам теж...потрібно...
Відповісти
Будинків набрав, а порядку не навів - головне загарбати побільше!Ворюга розпіздяй)
Відповісти
Хабарі студентів нехай не собі в кишеню, а на будівництво направляє
Відповісти
А яке відношення має політех до цього будинку?!!)))
Відповісти
Вкрасти найкраще під час будівництва. Хороші плани. А там за містом черговий будинок подібний виросте. Учіться. Сам не знає, що хоче збудувати, головне аби з європи і польщі грошей підкинули, а там і готельчик зробим, і бар, і клуб інтеграції молодих людей за гроші
Відповісти
Краще відали цей будинок обласній Філармонії, яка до цього часу не має конферец-залу. Оце б було по державницькому, а не по меркантильному.
Відповісти
ІДЕЯ ПРЕКРАСНА --РЕАЛІЗОВУЙТЕ якнайшвидше !!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні