--> «Юпітер» під Луцьком: не житло, а космос!* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Юпітер» під Луцьком: не житло, а космос!*

5
3
«Юпітер» під Луцьком: не житло, а космос!*
«Ну не можу я собі дозволити окремого будинку! Клопотів з ним багато. Догляд потрібен. Та й грошей більше вимагає».

Так говорив лучанин Олег. 32 роки, дружина, дитина, непогана робота, власне авто. Пора й про власний дім подумати – вирішив.

Ділиться бажаними параметрами:

«Хочу квартиру. Але в тихому місці. І просторо щоб було. Щоб машину можна було поставити. І не в «бетонних джунглях». І дитині щоби було де гуляти…»

Його – мешканця однієї з 9-поверхівок 33-го кварталу Луцька – можна зрозуміти: з одного боку, набрид «мурашник» спального кварталу, з іншого, окремий будинок дійсно «не варіант».

Стали шукати. Що не пропозиція – будинок над шумною трасою, багато поверхів, мало місця. В майбутньому – ті ж «джунглі»…

Трохи виділявся «Юпітер»: житловий комплекс поблизу «Модерн Експо». Зізнаємося: «клюнули» на круту картинку з біл-борду: зоряне небо, акуратний газончик, всього 4 поверхи, підсвічені фасади…

І вікна до підлоги! «Я такі завжди хотів! – аж захвилювався Олег. – Простору тоді в кімнаті більше, дихається легше!»

Таки спокусилися. Поїхали дізнаватися деталі.


КУПИТИ РАНІШЕ – ОТРИМАТИ БІЛЬШЕ

Відділ продажу компанії «Інвестор», забудовника «Юпітера». На стінах – плани і проекти майбутніх будинків, на столах – тривимірні їх макети.

Керівник відділу продажу Вікторія Доманська демонструє планування квартир «Юпітера»:

«Це тільки базований варіант. Якщо укладемо угоду зараз – матимете можливість перепланувати квартиру».

У квартирах – автономний котел, грітиме і воду і батареї. Ніби й не дивина, але для Олега, мешканця квартири з централізованим опаленням – недоступна розкіш. Можна самому контролювати рівень нагрівання радіаторів, тривалість роботи котла.

«А вікна-двері?»

«Металопластикові вікна, надійні металеві двері. Ви про безпеку думаєте? – Вікторія демонструє технічні характеристики будівлі - Ми про безпеку своїх будинків думаємо чи не в першу чергу. Буде сигналізація. На території – відеоспостереження і освітлення. Територія огороджена, працюватиме охорона. Одним словом у «Юпітері» як за кам’яною стіною. Не переживайте».

Певно помітивши ще якийсь сумнів в очах Олега, Вікторія пропонує:
«А давайте ви усе на місці глянете. Тут машиною – кілька хвилин…»



«ЮПІТЕР» НА ВУЛИЦІ МИРУ

…З пожвавленої Рівненської траси видніються будівельні крани.

Заступник генерального директора компанії «Інвестор» Сергій Король, який погодився відвезти нас «на об’єкт», вирулює а паркову біля будівельного майданчика.

Там – мурашник. Кипить робота. Помаранчеві каски, такі ж жилети. Будівельники зводять другий поверх.

«Загалом тут буде 48 квартир. Точно буде затишно, бо ділянка велика - 1,55 га. – Сергій Король одягає сам, і вручає нам каски: на будівництві неухильно дотримуються правил безпеки.

Завдяки великій площі місцина не буде гамірною і надміру багатолюдною: показник густоти населення тут становитиме 181 жителів на гектар (середній у Луцьку - 1000 мешканців на гектар).

Озираємося навколо. Поряд – село Липини. Поле. Хати. Віддалік синіє фасад гіпермаркету «Епіцентр». Зручна транспортна розв’язка – «рівненське» перехрестя.

Власне територія «Юпітера» - теж липинська. У генплані забудови буде ціла нова сільська вулиця, названа вулицею Миру.

«Не можу визначитися, де краще: на першому поверсі чи на останньому?..» - запитує Олег.

«Квартири на першому поверсі матимуть власні дворики. З окремим виходом у них. Мангал, альтанку, лавочку поставити можна, газончик маленький розбити… А останній поверх – це дворівневі квартири. З мансардами. Теж дуже зручно. І місця багато…» - розповів Сергій Король.

* * *

Коли їхали назад – Олег не відривав погляду від буклета з вечірнім зображенням «Юпітера». «Про що думаєш?» - питаю. Певно таки на першому візьму, - Олег, схоже, просто думав вголос. – Зелена травичка зранку, з росою, під босими ногами – це таки кльово…»

Юрій РИЧУК

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не ціни, а космос!
Відповісти
хочу в космос!
Відповісти
Житло мрії
Відповісти
Його – мешканця однієї з 9-поверхівок 33-го кварталу Луцька – можна зрозуміти: з одного боку, набрид «мурашник» спального кварталу, з іншого, окремий будинок дійсно «не варіант».Ржжжжу,хай пан власник-забудовник переїде зі свого будинку в це.
Відповісти
Напевно, сама Вікторія писала цю статтю...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні