На Волині у росіянки відсудили землю

1
8
На Волині у росіянки відсудили землю
Правоохоронці з'ясували, що у громадянки Російської Федерації, яка проживає у Москві, є у власності земельну ділянку на Ковельщині.

Так, вона є власницею ділянки в межах села Грушівка Білашівської сільської ради Ковельського району, в тому числі, площею 0,11 гектара для ведення особистого селянського господарства, - повідомляє Kowel.com.ua.

Державний акт росіянці видано 12 серпня 2002 року на підставі свідоцтва про право на спадщину. Згідно нашого чинного законодавства, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, упродовж року підлягають відчуженню. В цьому випадку процедура відчуження не проведена.

Відповідно до Земельного кодексу України, землі сільськогосподарського призначення не можуть передаватись у власність іноземним громадянам. За відсутності факту «добровільного» відчуження іноземцем успадкованої земельної ділянки вона підлягає примусовому відчуженню.

Ковельська місцева прокуратура звернулася з позовом до суду. Згідно документів, грошова оцінка земельної ділянки, площею 0,11 га, яка перебуває у власності громадянки РФ, становить 2230,48 гривень.

Росіянка на судове засідання не з’явилась, судові доручення, надані компетентному суду Російської Федерації про вручення судових документів та проведення окремих процесуальних дій відносно неї, двічі були повернуті без виконання.

Зі згоди прокурора, Ковельський міськрайонний суд ухвалив рішення при заочному розгляді справи, що відповідає Цивільному процесуальному кодексу України.

Заявлений позов задоволено повністю: припинено право власності на дану земельну ділянку. Росіянка також має сплатити в користь держави Україна судовий збір в розмірі 551,20 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Українська земля повинна належати народу України Крапка
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні