--> Пам’ятці архітектури у Ковелі «допомогли» обвалитися | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пам’ятці архітектури у Ковелі «допомогли» обвалитися

0
-1
Пам’ятці архітектури у Ковелі «допомогли» обвалитися
Причиною обвалу пам’ятки архітектури місцевого значення у Ковелі, можливо, стало те, що в будівлі навмисно збивали кути.

Про це заявив ковельчанин Василь Середюк, який свого часу працював прокурором Ковельського району та Волинським транспортним прокурором. Чоловік є суміжним землекористувачем, маючи біля обваленого будинку свій гараж. Він каже, що місяць тому все було ціле, але потім невідомі почали збивати кути фундаменту, повідомляє kowel.com.ua.

Нагадаємо, в п’ятницю, 14 жовтня, обвалилася частина столітнього будинку, що у дворі поліклініки на вулиці Незалежності в Ковелі.

«Стіна впала і знищила огорожу моєї ділянки, фруктові дерева. Брили знаходились якраз біля гаража. Кути фундаменту будівлі були знищені. Навмисно вибиті. Це раніше робилося. Невідомі особи почали поступово знищувати кути. Також був частково зі всіх сторін пошкоджений фундамент будови, яка обвалилась. Є ознаки злочину – навмисного пошкодження будівлі, яка є пам’яткою архітектури», – сказав Василь Середюк.


Чоловік продемонстрував поліції та пресі великі крізні отвори в стіні на рівні фундаменту, які були пробиті невідомими особами ще до обвалу. Дерева і кущі приховували дії зловмисників.

«Без дозволу влади тут ніхто нічого не робив би… І то треба ще у велике свято отаке зробити», – обурювалася дружина Василя Середюка.

У п’ятницю ввечері комунальники під керівництвом начальника комунального відділу виконкому Ковельської міської ради Олександра Балака демонтували залишки обваленої частини пам’ятки архітектури місцевого значення. Коли трактор тягнув тросом дві стіни, одна з них впала на гараж Василя Середюка, пошкодивши приватну власність. Після «зачистки» великі крізні отвори в стіні на рівні фундаменту та вибиті кути залишилися тільки у спогадах і на фотознімках.

Теги: ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні