Головний «дорожник» України перевірив волинські автошляхи

0
-3
Головний «дорожник» України перевірив волинські автошляхи
Голова ДАК «Автомобільні дороги України» Артем Гриненко прибув на Волинь, щоб перевірити, чи готові автошляхи до зими.

Спершу очільник відомства оглянув потужності Луцького райавтодору та поспілкувався з керівниками дорожніх служб області, повідомляє ВІП.

Усі облавтодори повинні були до 1 жовтня заготовити 60% від річної норми піщано-соляної суміші та інших матеріалів. На Волині посипкових матеріалів підготували із запасом.


«Суміші, фрикційні матеріали заготовлені на 100 % від плану. З цим проблем не буде. Солі ми привезли 1500 тонн, піску ми заготовили 18 тисяч тонн. Залишки піщано-соляної суміші з попереднього періоду складають 20,1 тисячі тонн. І коли ми підготуємо піщано-соляну суміш, то матимемо приблизно 40 тисяч тонн на зиму. У попередньому році ми використали 22 тисячі тонн, позаторік – 19 тисяч тонн, а в 2013 році, коли зима була лютіша, ми використали 32 тисячі тонн. Тобто у нас є запас посипкових матеріалів», – розповів директор Волинського облавтодору Олександр Зіньков.

Технікою Волинь теж забезпечена – усього 230 одиниць на область. Щоправда, останнє поповнення рухомого складу, наприклад, Луцького райавтодору було ще у 2008 році. Загалом же середній вік техніки – 20–25 років.


Артем Гриненко зауважив, що наступного року на рівні держави планують виділити 250 мільйонів на техніку для дорожніх служб. «Також ми зараз працюємо над можливим лізингом. Окрім того, вже є починання у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями з метою залучити кошти. Є підтримка, вже почалися переговори. Можливо, наступної весни ми закупимо за рахунок кредитних коштів і оновимо частково техніку. Поки що ми не можемо спланувати точні цифри, але, думаю, якщо хоча б по 10 одиниць на область купимо, вже буде добре», –зазначив посадовець.

Та найкритичніша ситуація – не з технікою, а з кадрами: через низьку зарплату працівники йдуть із підприємств. «Раніше в нас філія була потужна. У 2008 році у філії було 206 людей, а зараз 75. Коли було 26 людей, то ми й іншим районам допомагали, були підмінні водії. А зараз проблема. Треба щось робити в галузі», – розповів керівник Луцького райавтодору Віталій Єрко.


«Проблема номер один – це заробітні плати. Я вважаю, що дорожники в нас – патріоти і герої, тому що за 2 тисячі гривень виходять взимку, чергують, по дві години працюють техніками в машинах. Ми вже подали документи на підвищення зарплати до 5 тисяч гривень. Сподіваємося, підтримка буде в Укравтодорі і в Міністерстві. Це може бути вже з наступного місяця,якщо буде політична підтримка. Наскільки я розумію, до кінця року грошей вистачає на дорожню галузь. У деяких областях навіть не встигають освоювати кошти», – розповів Гриненко.

«Якщо буде Дорожній фонд, про який говорить міністр інфраструктури і який вже пройшов перше читання у Верховній Раді, то наступного року у нас вже буде до 20 мільярдів гарантованих коштів на дорожню галузь. Це не набагато більше, ніж цього року, але це дозволить планувати роботи і облавтодори будуть знати, що вони гарантовано отримають певну суму за місяць», – запевнив київський посадовець.

Теги: дороги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні