--> Лучанка обурилася, що свято захисників України «присвоюють» всі чоловіки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанка обурилася, що свято захисників України «присвоюють» всі чоловіки

0
0
Лучанка обурилася, що свято захисників України «присвоюють» всі чоловіки
День захисника України, який став «замінником» свята 6 грудня чи 23 лютого, не повинні святкувати усі чоловіки.

Це свято відзначають не лише ті, хто «відчув жахливий смак війни та пережив його «на власній шкірі», пише у блозі лучанка Лєна Шторм.

«Коли наводяться аргументи, що День захисника України - це день саме ЗАХИСНИКА, а не будь-якого чоловіка, одразу постають контаргументи про День козацтва. Та чи є вони доцільними, якщо до сучасної армії як такої кожен здоровий чоловік має значно більше відношення, аніж до козаків? У той час, коли козаки залишилися винятково в історії та на рівні окремих громадських організацій», – зауважила лучанка.

Крім того, вона впевнена, що не потрібно прив’язуватися і до асоціації «чоловік-захисник».

«На Сході Україну захищають і жінки, попри загальний військовий обов’язок для чоловіків. Та чи не є навіть жінка-волонтер значно більш причетною до цього свята, аніж працівник державної установи, котрий, наприклад, не міг бути мобілізованим навіть суто за віком?» – пише жінка.

«Конструктивність самої ідеї Дня захисника України не викликає сумніву. Але якщо практика його застосування зведе свято до знеособленого «дня чоловіка», коли вітають кого-попало та «задля годиться», це стане черговим болючим ударом для захисників безпосередніх», – переконана Лєна Шторм.

ЧИТАТИ ПОВНУ ВЕРСІЮ БЛОГУ
Теги: ато
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні