--> Лучанам розповіли, як жити в економній і теплій квартирі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанам розповіли, як жити в економній і теплій квартирі

2
1
Лучанам розповіли, як жити в економній і теплій квартирі
У Луцьку вчили, як зробити свій будинок теплим, комфортним і при цьому менше платити за комуналку.

Про це йшлося на семінарі з питань енергетичної безпеки та енергоефективності.

Захід відбувся у четвер, 13 жовтня, у луцькому Центрі енергоефективності та енергозбереження, що на проспекті Перемоги, 12.

Експерт проекту IFC «Енергоефективність в житловому секторі України» Петро Лавринюк розповів, що мета семінару – підвищення енергоефективності та енергетичної безпеки в житловому секторі.

Зокрема, спікери пояснили, що робити, коли підвищуються ціни на комунальні послуги, як зменшити платежі, де зекономити і взяти кошти на утеплення будинків. Також під час семінару розповіли про державні програми, які дають можливість людям отримати компенсацію за кредити, залучені на впровадження енергоефективних заходів.

«В людей дуже мало інформації і часто вони не вірять, що реально платити менше за комуналку, тому ми плануємо і надалі проводити подібні заходи на базі Центру енергоефективності та енергозбереження», - наголосив чоловік.


Також в рамках семінару координатор проекту IFC «Енергоефективність в житловому секторі України» Михайло Павличенко розповів, що більшість українських будинків збудовані протягом 70-90-х років, тому майже усі вони потребують капітального ремонту та термомодернізації.

Експерт детально пояснив, як і для чого утеплювати будинок та робити його енергоефективним. Зокрема, він наголосив на тому, що вартість повної модернізації будинку вже за кілька років окуплюється і люди починають значно менше платити за тепло.

Втім, з його слів, недопустиме так зване «латкове» утеплення, адже в цьому випадку на стику утепленої і неутепленої квартири утворюється конденсат, який затоплює останню квартиру і руйнує стіну будинку.

Окрім цього, учасники семінару дізнались, що ж у багатоквартирному будинку насправді є їх власністю та ознайомились з тонкощами утеплення багатоповерхівок. Експерти наголошують на тому, що час, коли все, що знаходиться за межами квартири, належало державі, давно минув, тому відповідальність за гарний стан даху, підвалу, сходових кліток, ліфтів, фасадів лежить на усіх мешканцях будинку.

Нагадаємо, нещодавно у Луцьку відкрили унікальний Центр енергоефективності та енергозбереження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
як багато людей !
Відповісти
НЕ КІЛЬКІСТЬ А ЯКІСТЬ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні