Лучани боргують за «комуналку» майже 50 мільйонів

0
-7
Лучани боргують за «комуналку» майже 50 мільйонів
Борги минулих років за комунальні послуги продовжують накопичуватися. Основну масу боргів накопичили лише 6% квартиронаймачів. З них у двох – борг більше 90 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час оперативної наради Луцького міського голови сьогодні, 12 жовтня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Так, директор ТзОВ «Місцевий обчислювальний центр» Валентина Нестерук розповіла про борги лучан за компослуги.

На фоні більш-менш стабільної оплати лучан у 2016 році борги починають рости. Так, середній відсоток оплати серед лучан – 100%. Але ці цифри з’явилися завдяки тому, що по субсидіях є переплата. Натомість найзлісніші боржники продовжують не сплачувати послуги.

З початку року борг за комунальні послуги збільшився 2,5 мільйона гривень і нині складає 49,7 мільйона гривень, з них 9,4 мільйона за утримання будинку, мільйон – борг перед ОСББ, 9,6 мільйона за гарячу воду, майже мільйон за водовідведеня гарячої води, 5,9 мільйона за холодну воду, 2,5 мільйона – за вивіз сміття.

В розрізі споживачів з’ясовується, що найбільшу суму боргу накопичили лише 6% квартиронаймачів – (4536 з 80 тисяч). Зокрема, 84 квартиронаймачі мають борги більш як по 50 тисяч і накопичили більше 5 мільйонів боргу. З них двоє заборгували більше 90 тисяч гривень.

Є такі боржники, які не платять більше двох років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні