У Володимирі відгримів «смачний» фестиваль. ФОТОРЕПОРТАЖ

3
4
У Володимирі відгримів «смачний» фестиваль. ФОТОРЕПОРТАЖ
У Володимирі-Волинському в неділю, 9 жовтня, відбувся гастрономічний фестиваль «Смаковиця по-володимирськи».

«Цей фестиваль ми проводимо вперше, проте міський конкурс кулінарної майстерності був започаткований іще з 2007 року. Впродовж цього часу володимир-волинці мали можливість знайомитись із давніми кулінарними традиціями, а тепер захід переріс у формат фестивалю. Ви можете оцінити, як готують наші господині, наші ресторани і кафе, скуштувати страви за місцевими рецептами», – зазначив у вітальному слові, відкриваючи фестиваль, міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.

«Маю досвід проведення фестивалів. У Луцьку вже десять років відбувається «Бандерштат», і за цей час до міста приїхало десятки тисяч туристів. Так само ваш фестиваль буде приваблювати туристів у Володимир», – зауважив у виступі народний депутат Ігор Гузь.

Фестиваль відкривали народний депутат Ігор Гузь, директор ВАТ «Чебатурочка» Аліна Сич та міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк
Фестиваль відкривали народний депутат Ігор Гузь, директор ВАТ «Чебатурочка» Аліна Сич та міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк

Під час фестивалю у парку Слов’янський працював ярмарок, де місцеві кухарі частували гостей різноманітними наїдками. Були тут і традиційні національні страви: сало, печені ковбаси, куліш, а також смачна домашня кухня: смажені карасі, деруни, квашені овочі, і звісно ж, коронна страва княжого міста – гуглі із волинськими кручениками.

Місцеві кухарі частували традиційними українськими наїдками
Місцеві кухарі частували традиційними українськими наїдками

Ексклюзивним гостем смачного свята став фуд-трак «FBI», що приїхав із Луцька. Кулінарні «спецагенти» презентували володимир-волинцям піту із різною начинкою: з куркою, ковбасками, фетою та овочами і навіть з салатом «Олів’є». До слова, страви із фуд-трака користувалися неабиякою популярністю, а біля автівок із логотипом «FBI» гості охоче фотографувалися.

Черги біля фуд-траку не зникали
Черги біля фуд-траку не зникали
Як і бажаючі сфотографуватися біля автомобілів
Як і бажаючі сфотографуватися біля автомобілів

За право назватися найспритнішими кухарями на фестивалі змагалися три студентські команди: педагогічного та агротехнічного коледжів і вищого профучилища. Кожна команда взяла собі кулінарну назву: «Шкварки», «Заварнушки» та «Кримчанки-коледжанки». Виконуючи різні кулінарні завдання, кращими визначили команду «Заварнушки» із агротехнічного коледжу.

Учасниці кулінарного квесту
Учасниці кулінарного квесту

Крім того, під час фестивалю відбувалися кулінарні майстер-класи. Зокрема, вихователька із місцевого дитсадка «Волиняночка» поділилася секретами приготування актуальної осінньої страви – гарбузового пирога. Представники генерального спонсора свята – птахофабрики «Чебатурочка» – розповіли, як готувати фірмовий рулет.

Від луцького ресторану «Patio di Fiori» презентували італійський салат із восьминогом
Від луцького ресторану «Patio di Fiori» презентували італійський салат із восьминогом

Власник луцького ресторану «Patio di Fiori» Володимир Пащенко здивував присутніх майстер-класом з приготування екзотичної страви – італійського салату із восьминогом.

«Сам по собі восьминіг – дуже специфічний продукт, він є жорстким. Але ми готували його за спеціальною вакуумною технологією, яка робить м’ясо надзвичайно м’яким та соковитим, і при цьому восьминіг не втрачає своїх корисних властивостей. Ми приготували цю страву з впевненістю, що ваше місто не залишиться байдужим до такої екзотичної смакоти», – розповів Володимир Пащенко і запросив усіх бажаючих спробувати восьминога.

Окрім кулінарної складової, на «Смаковиці» було чимало розваг: спеціальна програма для дітей, святкова лотерея, виступи музичних і танцювальних гуртів. Завершився фестиваль драйвовим виступом легендарного рок-гурту «Брати Гадюкіни».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Файно погуляли, частіше б такі свята для нашого міста, дуже сподобались всякі сувеніри на ярмарку, донька накупляла купу всяких дрібничок на подарунки. виступи були непогані, а з їжі найбільше ковбаски від забіяки сподобались та узварчик гарячий.
Відповісти
Ми теж побували на чудовому ярмарку, дітям дуже сподобалось, було весело)))ковбаски від забіяки і узвар теж брали і сподобалось.
Відповісти
Класний ярмарок був, частіше б такі проводили. Ми теж купували кобвасу від забіяки і так різні закуски.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні