Пропаганда здоров’я чи технологія «прилипало»: як волинські політики коментують заплив Гузя і Палиці

2
9
Пропаганда здоров’я чи технологія «прилипало»: як волинські політики коментують заплив Гузя і Палиці
Рішучими заявами, гарячими обіцянками, щедрими дарунками українців уже навряд чи здивуєш. Але бути в епіцентрі уваги електорату – святий обов’язок кожного хорошого політика. От і доводиться до політичних технологій додавати трошки фантазії...

Політика чи не політика? Здоров’я чи інші благі наміри? Що насправді є причиною нашумілої акції двох найвидніших на Волині політичних фігур – нардепа Ігоря Гузя та голови обласної ради Ігоря Палиці?

Видання «Волинь24» розпитало місцевих політиків, чи бачать вони у спільному запливі Згоранським озером «підводні течії».



Анаталій Вітів, «Свобода»:

Якщо це захід, спрямований на пропаганду здорового способу життя – то для чого з цього робити піар-акцію? Щодня хтось плаває, хтось штангу тягає, але ж не кричить про це на весь світ.

Звісно, у цьому запливі є політичний підтекст. Серед виборчих технологій є такий прийом, називається «прилипало». Це коли більш слабкий політик «прилипає» до більш сильного, щоб отримати серед виборців відповідні асоціації з сильнішими силами. Хто на яких ролях – уточняти не буду, але виборці у нас мудрі, розберуться.


Сергій Була, Радикальна партія:

Чудова акція, прекрасний приклад для молоді. Переконаний, що політики в цьому запливі немає, знані люди просто вирішити долучитися до пропаганди здорового способу життя.

Я б із задоволенням теж підтримав цей заплив, але фізично маю бути в іншому місці – моєму рідному вузу, колишньому Львівському торгово-економічному інституту, виповнюється 200 років, і їду на святкування.


Михайло Імберовський, «Самопоміч»:

Звичайно, здоровий спосіб життя – це добре, популяризація плавання і спорту – це добре, і, ймовірно, в даному запливі політики, окрім піару немає. Але переконаний, що певні політичні домовленості між цими двома політиками поза даним заходом і загалом є.

Зважаючи на бажання Ігоря Гузя, яке простежується із активної роботи на окрузі і не тільки, балотуватися знову, думаю він, як досвідчений політик, не може не враховувати фактор Ігоря Палиці. Активна фінансова, я б сказав, робота «УКРОПу» і в першу чергу завдяки бренду Ігоря Палиці у нас в області, серйозний відсоток, який набрала ця партія на минулих виборах і розуміння можливої серйозної конкуренції на наступних парламентських виборах змусить Ігоря Гузя домовлятись.

Переконаний, важливу роль ще зіграє поки що приналежність Ігоря Гузя до партії Арсенія Яценюка, який мав завжди непогані стосунки з Ігорем Коломойським. Чи стане Гузь частиною команди Ігоря Палиці – покаже час, але, думаю, серйозної конкуренції на своєму окрузі від «УКРОПу» Гузь не матиме.

А що стосується запливу, то вважаю безглуздими в таку погоду такого роду акції, навіть церква вчить не шкодити своєму здоров’ю, а тут Ігор Гузь запрошує ще й інших «покупатися», наражаючи на небезпеку... Погодитись на таке, значить злегковажити! Бабця колись вчила: «Якщо б усі побігли топитися і ти б побіг?» – це коли щось гуртом із друзями вчверили... Тому я скептично ставлюся до такого запливу зараз! Мав би більше бажання поговорити із цими панами про бюджет області на 2017 рік! До речі, в обласній раді Гузя ще не бачив за цей рік...


Олег Кіндер, «Батьківщина»:

Однозначно, це – політична акція, на якій хочуть попіаритись і Гузь, і Палиця. Політики нічого не роблять просто так. Думаю, що Гузь як очільник обласної організації «Народного фронту» розуміє, що його політична сила втрачає рейтинг і шукає способи, як собі підтягнути бали.


Григорій Пустовіт, «Батьківщина»:

Одне з визначень політики – сукупність засобів для реалізації певних інтересів задля досягнення визначених цілей. Тобто, головне в політиці – це досягнення мети. Як казав засновник ордена єзуїтів Ігнатій Лойола: «Мета виправдовує засоби». Хоча насправді він все ж казав: «Якщо мета – порятунок душі, то мета виправдовує засоби», але суть не в тому.

Спорт завжди був частиною політики. Американці у свій час застосували так звану «пінг-понгову дипломатію», аби організувати у 1972 році візит президента Річарда Ніксона в Китай, в країну, з якою тоді у США взагалі не було будь-яких прямих контактів. Це позитивний приклад.

Є й негативні, наприклад, так звана «футбольна війна». Після того як збірна Гондурасу програла збірній Сальвадору матч відбіркового етапу Чемпіонату світу з футболу, розпочалася 6-денна війна, у якій загинуло понад 2000 чоловік.

У нас, безумовно, акція позитивна, адже два відомих політики подають приклад гарної фізичної підготовки, що є наслідком здорового способу життя. Для Ігоря Гузя, крім того, це не просто заплив, а й фактично легалізація публічних стосунків з Ігорем Палицею: «Як я можу критикувати людину, з якою в холодному жовтні перепливав Згоранське озеро», або «Нас поєднали холодні води Згоранського озера».

Для чого це Ігорю Петровичу? Напевно, пошук адреналіну. Чи може цей заплив породити новий політичний союз? Чому б і ні. Як казав лорд Пальмерстон: «У Англії немає вічних друзів або ворогів, у Англії є вічні інтереси».


Роман Романюк, «Солідарність»:

У першу чергу хочу сказати, що будь-яка акція, яка пропагує здоровий спосіб життя – хороша. Насправді, це добре, що дві відомі людини краю, які для багатьох є авторитетами, вирішили зробити собі такий виклик та здійснити заплив.

Наскільки мені відомо, до них приєднуються й інші охочі. Можливо, це надихне людей, особливо молодих, які зараз не надто багато уваги приділяють своїй фізичній формі та здоров’ю. Думаю, що якщо Ігор Гузь та Ігор Палиця повторять акцію наступного року, то у волинян буде стимул тренуватись, аби приєднатись до цих людей.

Щодо підтексту... Я думаю, що час все розставить на свої місця й ми скоро дізнаємось, чи був у цьому запливі підтекст, чи це дійсно лише хороша ініціатива...


Володимир Кучер, безпартійний:

У цій акції бачу пропаганду здорового способу життя. Думаю, це набагато краще, ніж типова поведінка політиків, більшість з яких надають перевагу «алкогольному» відпочинку.

Наскільки знаю, коли Палиця з’явився в обласній раді, відразу завіз тренажери і організував невеличкий спортзал. Людина хоче тримати себе в хорошій формі. На відміну від попередників, які займалися там розпиттям алкогольних напоїв! Гузь також притримується здорового способу життя, не палить, не вживає алкоголю…

Я, на жаль, не ризикну поплисти з ними, не маю такої підготовки, хіба з рятувальним колом…

Політики в запливі не бачу. Наскільки знаю, Гузь не збирається в «УКРОП», буквально на днях оголосив, що буде створювати свою партію.


Павло Данильчук, «Народний контроль»:

Такі речі намагаюсь не коментувати. Ніяк це не оцінюю і не цікавлюсь.

(Незвичне хобі перепливати озера Ігор Гузь починав саме із Павлом Данильчуком у часи, коли їхні політичні та життєві стежки були ще близькими. Свого часу вони навіть перепливли разом озеро Світязь, аби привернути увагу до проблем, пов’язаних із Хотиславським кар’єром в Білорусі, подальша розробка якого могла б принести шкоду Шацьким озерам).


Михайло Шелеп, «Народний контроль»:

Те, що видно із повідомлень у медіа-просторі та чути з інформації поза ним: Ігор Гузь намагається дружити з Ігорем Палицею, щоби на майбутніх виборах отримати якусь частинку електорального поля на Волині. Гузь розуміє, що Палиця зі своїми коштами може купити багатьох, структури під вибори у нього поки немає, амбіції виходять вже за межі одного округу, от і працює на зближення із впливовим гравцем.

А спільний заплив тут ні до чого. Політичні переговори спокійно тривали і без купання. Це більше медійний захід, щоб показати, які вони прості хлопці, точніше – який близький до людей Палиця. Думаю, що ініціативу проявив Гузь, а Палиця вирішив підіграти.

Підготувала Людмила ЯВОРСЬКА

Передрук матеріалу заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
= А без гідрокостюмів не ризикнули ? ОЦЕ був би справжній заплив !!! ЩЕ момент --чому в робочий час --7 жовтня , пятниця .ПРОГУЛ --ЗВІЛЬНЯТИ з роботи . =====НАСАМКІНЕЦЬ ....лишні гроші дали б кіногрупі фільму Століття Якова для приізду в ЗГОРАНИ . Тоді ми побачили б іхню церкву , справжні оселі поліщуків , саме озеро ЗГОРАНСЬКЕ , а не якусь калюжу , як у фільмі . А так --ЦЕ ВСЕ --маленька чудасія .
Відповісти
ОХ І НАЧИТАВСЯ ЗА ЦІ ДНІ ХВАЛЕБНИХ ВІДГУКІВ ПРО ЦЕЙ ПІАРНИЙ ЗАПЛИВ У РОБОЧИЙ ДЕНЬ .--- пан НАРДЕП для цього навіть втік з ВЕРХОВНОІ РАДИ . а РОМАНЮК втер ім носа --ось його в депутати , хоч обласноі ради .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні