--> Знищені сходи, проблемні спуски, стихійні парковки. Наскільки зручний Центральний парк Луцька? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Знищені сходи, проблемні спуски, стихійні парковки. Наскільки зручний Центральний парк Луцька?

0
-2
Знищені сходи, проблемні спуски, стихійні парковки. Наскільки зручний Центральний парк Луцька?
У Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки - безліч місць, де незручно пересуватися.

Про це засвідчили результати моніторингу, проведеного у вересні журналістами та активістами в рамках кампанії з перевірки комфортності та зручності центральної частини міста Луцька.

Для початку дослідили територію Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Чи справді це місце є таким комфортним для відпочинку?

КРУТІ ПІДЙОМИ

Якщо хочете прогулятися з маленькою дитиною – готуйтеся. Спуститися до парку з дитячим візочком можна, тільки об’їхавши центральні сходи.

Це б і нічого, якби не крутий спуск, який не має бічних поручнів. Певне зроблений лише для автомобілів.



"Дуже незручним є підйом при вході у парк. І через дорогу переїжджати незручно. Ще одна проблема – це сходинки центральні, коли спускаєшся до парку, мусиш об’їжджати", - каже пані Ірина, котра саме гуляла із півторарічною донечкою.



Сходинки місцями дуже зруйновані. З’явилися навіть дірки, які зверху прикривають, хоча не фіксують нічим. Тож діти, чи необачні дорослі можуть застрягнути у такій дірі.




"З’їзди, поручні ніби є, але можна було б їх і доробити, бо дуже мало", - каже молода мама.

На запитання, чи любить тут гуляти ввечері, жінка відповіла, що ні – темно.

ЧИ ЗРУЧНО ВЕЛОСИПЕДИСТАМ У ПАРКУ

Насправді попри недільний день та гарну погоду велосипедистів у парку небагато.

Лучанка Ірина, яка саме випихала на той же виїзд свій велосипед, каже, що їздити по парку їй подобається, однак зі з’їздами та виїздами - проблема:

"А хіба в парку є якісь виїзди? На бровки, звичайно, не завжди легко виїжджати. В цьому теж є свій екстрим. Парк є загалом зручним для велосипедистів, але брудним… Навіть дуже. От увечері я гуляю тут хіба з собакою", - каже велосипедистка.

СТИХІЙНА ПАРКОВКА БІЛЯ ЗООПАРКУ

У вихідні біля Луцького зоопарку – аншлаг. Паркувальних місць не вистачає, тому водії ставлять свої чотириколісні на пішохідній доріжці.



Водії, які таким чином ставили свої авто, чемно пояснили: знаків заборони паркуватися немає. а в нас, мовляв, все, що не заборонено – дозволено.

"Але, все ж, було б добре, якби паркувальні місця були", - каже Андрій, який саме забирав із тротуару свою «Аudi»

"Центральна алея – гарна, світла, яскрава, в малюнках, кольорах. Чого не скажеш про бічні доріжки - темні, без світла, неяскраві, непривабливі.. Виходить що слово «парк» є, а слово «культури» треа забрати" , - каже учасниця моніторингу Ніна Бочарова.

"Найгірше, як на мене - це машини, які стояли біля зоопарку. Якось недоречно, бо я не бачу там ні пішохідної доріжки, по якій я можу йти, ані пішохідних переходів", - додає вона.




Довідка

Кампанія реалізується на базі інтернет-видання «Волинь 24». Координаторка кампанії – Тетяна Карпів. Партнери кампанії: «Жіночий клуб», Волинська обласна громадська організація «Гендерний центр», Волинська обласна громадська організація «Волинський прес-клуб, «Гендерний театр» Луцького педагогічного коледжу.

Кампанія проводиться в межах проекту «Схід та Захід разом – підвищення спроможності українських місцевих видань» Фонду «Освіта для демократії» та МО «Нова генерація».

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні