Інші: у Луцьку стартував незвичний театральний фестиваль «Мандрівний вішак»

0
6
Інші: у Луцьку стартував незвичний театральний фестиваль «Мандрівний вішак»
Цього року мистецьке дійство під відкритим небом проходитиме за участі колективів з Польщі, Грузії, Литви та інших міст України.

І традиційно: у найбільш несподіваних локаціях. Чи бачили ви коли вистави у приміщенні старого комбінату хлібопродуктів, електроапаратного заводу чи на автодромі у міському парку?

Організаторами дійства є театр «ГаРмИдЕр» та Луцька міська рада. А понад 6 тисяч гривень на організацію мистецької акції зібрали лучани.

На відкриття фестивалю прийшли шанувальники «Мандрівного вішака», серед них - заступники Луцького міського голови Андрій Киця та Юрій Моклиця, начальник управління культури Тетяна Гнатів, громадські активісти, медівники, працівники культури, студентство.

У перший день фесту виступили колективи з Чернівців (театр малих форм «Темп») та Харкова (Харківський вільний простір «Exit»). У стінах занедбаного КХП демонстрували трагікомедію «Солдат і птиці» болгарського драматурга Христо Бойчева. А на території розважального комплексу «Адреналін-Сіті» моно-виставу «Трюча» режисера Валентина Снігурченка.

У програмі згодом – і комедія на грані абсурду Славоміра Мрожека «У відкритому морі» від рівненської театральної лабораторії «ВідСутність», і поетична післявоєнна драма «Додому» від муніципального театру міста Йонова з Литви, і клоунада Отара Катамадзе «Назви, що ти хочеш» театру «ArtWay» з міста Батумі, Грузія, і «Гамлет», музично-ляльковий спектакль від «Walny-Teatr» з Варшави, Польща, та ін.

Вхід на вистави вільний. Власне, як і все, що відбуватиметься у ці дні на творчих майданчиках у виконанні акторів, які не бояться експериментувати.

Дивіться «Мандрівний вішак» у світлинах. День перший.

Фотопогляд Павла БЕРЕЗЮКА


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні