У Луцьку для бійців АТО провели театральну терапію

2
2
У Луцьку для бійців АТО провели театральну терапію
Щорічне відкриття театрального сезону в обласному музично драматичному театрі імені Тараса Шевченка відвідали волинські бійці АТО, які зараз перебувають на лікуванні в обласному госпіталі інвалідів.

«Традиційна медицина давно визнала той факт, що для швидкого одужання та реабілітації пацієнтів, водночас із лікувальними процедурами для тіла потрібні ще й ті, які оздоровлюватимуть душу»,-говорить Дмитро Глазунов, голова благодійного фонду «Рідна Волинь».

Культурне дозвілля для вояків в рамках програми «Мистецька терапія» організував благодійний фонд «Рідна Волинь» за сприяння заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького.

Учасники проекту отримали можливість переглянути одну із найпопулярніших вистав за участю волинських акторів – «Століття Якова», якою акторська трупа розпочала 77-й театральний сезон.

У сюжет постановки, в основі якої твір відомого волинського письменника Володимира Лиса, лягли реальні життєві історії. Непрості повороти долі, складний вибір, перед яким опинялися герої дійства, роки розлуки, розпач від безсилля і зрештою прийняття свого шляху, яким би важким він не був. Події, які розгорталися на сцені дали можливість солдатам тимчасово забути про негаразди зі здоров’ям і поринути у світ мистецтва.

Окремі вояки відвідали театр вперше, серед них 25-річний Сергій із Камінь-Каширського району:

«Я ніколи навіть подумати не міг, що перегляд вистави, жива сцена, актори можуть викликати стільки емоцій. Складно, непросто було головному героєві і сам часто ловив себе на думці, а що б я робив у таких ситуаціях. В кінці навіть сліз не стримував. Дякую благодійному фонду «Рідна Волинь» за таку можливість, тепер впевнений, що прийду сюди ще не раз», - ділиться враженнями боєць.

Директор обласного музично драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолій Глива у своєму вітальному слові з нагоди відкриття нового театрального сезону зазначив, що театр завжди гостинно відкриває двері для бійців АТО, їхніх сімей.

Він подякував Віталію Іваницькому та благодійному фонду «Рідна Волинь» за більш як півторарічну співпрацю по мистецькій реабілітації, що сприяє покращенню психологічного стану поранених воїнів, вселяє віру у покращення їхнього здоров’я та крок за кроком допомагає їм відновлювати душевну рівновагу.

Бійці з вдячністю залишали театр із побажанням і на далі долучати їх до культурних подій. Адже саме терапія мистецтвом по праву визнана однією із найдієвіших, бо дозволяє поволі витісняти із серця пекучий біль пов'язаний із втратами та душевними травмами, які довелося пережити там, у зоні бойових дій.



Теги: театр
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рідна Волинь молодці
Відповісти
фонд Клімчука працює
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні