--> «Повернуться літаки, підвищиться народжуваність…» - заступник мера пророкує Луцькові майбутнє | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Повернуться літаки, підвищиться народжуваність…» - заступник мера пророкує Луцькові майбутнє

2
5
«Повернуться літаки, підвищиться народжуваність…» - заступник мера пророкує Луцькові майбутнє
Керівництво області веде перемовини з командуванням повітряних сил щодо можливого базування в Луцьку авіаційної частини.

Про це повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко 24 вересня під час урочистого відкриття пам’ятної дошки льотчику Арцеулову.

Під час виступу Григоренко зазначив, що Луцьк має багату авіаційну історію. На жаль, після здобуття незалежності авіаційна справа у місті почала затихати, а у 2004 році авіатори покинули луцьке небо, цитує Григоренка Район.Луцьк.

«На жаль так сталося, що спочатку закрився цивільний наш аеродром і зараз це мертве літовище. До 2004 року базувався тут 806-й бомбардувальний авіаполк, але тодішнє керівництво держави прийняло рішення і наших авіаторів звідси забирали. Ці літаки, виведені з Луцька, стали основою бригади тактичної авіації, яка сьогодні базується у Староконстянтинові і брала активну участь у боротьбі з путінськими військами на сході» - поінформував Григоренко.

«Вважаю, що зараз та критична точка: українська авіація проходить такий собі «штопор» у своїй історії. Бо Друга світова війна показала – хто не володіє небом, той програє», – розповів Сергій Григоренко.

Окрім того, він зауважив – міська влада сподівається, що невдовзі військові літаки повернуться на луцький аеродром:

«Є в нас і нова надія – сьогодні керівництво області веде перемовини з командуванням повітряних сил щодо можливого базування в луцьку авіаційної частини. Є велика надія, що вже в цьому році у нас тут буде постійно базуватися одна з авіаційних бригад і Луцьк знову буде регулярно чути рев двигунів».

«З’являться молоді хлопці, підвищиться народжуваність. Дай Бог, щоби Луцьк знову став авіаційним містом». – змалював перспективи Григоренко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Когда в город входили гусары - жизнь в городе начиналась....
Відповісти
Ностальгія. Повернуться російські літаки і заживете полішуки.
А ні то повернуться поляки і дадуть вам роботу в полі і на свинарниках і буде джаз.....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні