Волиняни розробили унікальний сервіс для перетину кордону

5
3
Волиняни розробили унікальний сервіс для перетину кордону
У Києві презентувати сайт, який здатен стати основою для запровадження електронної черги на кордоні.

Презентація ресурсу відбулася під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі 20 вересня.

Інтернет-ресурс cherganakordoni.com презентували народний депутат Ігор Гузь, керівником проекту «Волинь24» Володимир Пащенко та директор інтернет-агентства «Massimo» Максим Нікітін.

Суть роботи сайту проста і прозора: користувач може закріпити за собою час перетину кордону. Після цього жоден інший користувач не зможе зареєструватися на цей самий час. Відтак усі охочі перетнути кордон знатимуть час проходження перевірки – і не створюватимуть додаткових людних черг.

За словами розробника сайту Максима Нікітіна, під час його створення враховували побажання людей із різним рівнем користування ПК, передбачили технології для швидкого завантажування сторінок, а також захист від перекупників.

«Ми чекаємо введення безвізового режиму, який, очевидно, збільшить кількість бажаючих поїхати із України та в Україну. Але вже зараз, коли проїжджаєш через кордон, то чекаєш проїзду 10-12 годин», - пояснив проблему Ігор Гузь.

«Коли запрацює безвізовий режим із ЄС, це може спричинити справжній колапс на кордоні. Та інфраструктура, яка сьогодні є, не готова для такої кількості людей. Можуть бути стихійні бунти, перекриття трас. Ми ж розуміємо, що відкриття додаткових переходів за місць-півтора не відбудеться», - додав Володимир Пащенко.

«Ми будемо звертатися до всіх зацікавлених державних осіб, які готові допомогти втілити пілотний проект у життя. На сьогоднішній день велкої альтернативи цьому немає, щоб упорядкувати ті черги, які є зараз на кордоні», - зазначив Пащенко.

Учасники презентації запросили усіх переглянути ресурс, який знаходиться за адресою cherganakordoni.com.

Після того, як сайт протестують користувачі, і поділяться зауваженнями і порадами, ініціатори розробки ресурсу презентують його главі ДФС Роману Насірову.

«Якщо ДФС візьме за основу цей проект, він повен мати всі відповідні захисти. Зрозуміло, що ми не чекаємо запровадження на всіх переходах країни. Це може бути один перехід. Але це підштовхне ДФС про введення електронної черги», - розповів Гузь.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На платформі віндовс-фону трохи підвисає авторизація...
Відповісти
Головний координатор сервісу сидить у Швейцарії? Рагулі вперед!!!
Відповісти
про який захист йде мова, якщо сайт навіть не на ssl протоколі
Відповісти
А той, хто не користується інтернетом - не поїде за кордон ніколи?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні