Лапін може очолити новий силовий орган влади в Україні

2
-2
Лапін може очолити новий силовий орган влади в Україні
Народний депутат Ігор Лапін подав заявку на конкурс за зайняття посади директора новоствореного Державного бюро розслідувань і вже пройшов перший етап відбору.

«Я зареєструвався на конкурс на директора бюро розслідувань, це правда. На першому етапі конкурсу в мене все в порядку – подав документи. Другий етап — це тести. Починаються з 1 жовтня. Тести на знання документів, правознавство, закони, кодекси. Третій етап – співбесіда», - цитує Лапіна ВолиньPost.

За словами нардепа, співбесіда буде в режимі он-лайн. "І після того, на фінішну пряму виходить декілька кандидатур, які подаються на стіл Порошенку", - розповів депутат.

"Вирішив спробувати. Але я дуже довго воював, то трохи забулося. І враховуючи, що свого часу працював адвокатом по кримінальних справах, то міжнародне право мені дається важко"., - зізнався нардеп.

"Але для мене важливо впевнитися в цьому, що цей процес буде прозорим і правильним, адже це були вимоги Майдану. Я хочу спробувати" - заявив Лапін.

"Претендувало на роботу в бюро більше 80 людей. Хоча після першого етапу лишилось 64. Серед них є професура, викладачі", - розповів Ігор Лапін.

"Можна було подавати кандидатури на посаду директора і заступників. Але я заступником не хочу бути, бо директор департаменту не тільки виконавча влада, але й політична фігура. Я не збираюсь іти з політики", - додав він.

Довідка

Державне бюро розслідувань — правоохоронний орган України, створення якого передбачено Кримінальним процесуальним кодексом України у термін до 20 листопада 2017 року. Початок повноцінного функціонування бюро очікується не раніше 1 січня 2017 року.

Відомство буде розслідувати кримінальні провадження, в яких фігурують правоохоронці, судді і найвищі службовці (від міністрів до начальників ГУ).

ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового (попереднього) слідства від прокуратури. Остання займається слідством починаючи з 1996 року на тимчасовій основі — відповідно до п. 9 Перехідних положень Конституції України.

Закон України про Державне бюро розслідувань прийнятий 12 листопада 2015, набрав чинності 1 березня 2016 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хотіти не означає могти)))))))
Відповісти
Друга призначають! Але думаю кіна не буде !!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні